Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj zkusila bych OSPOD nebo nějakou občanskou poradnu..Status studenta je přesně do konce prázdnin. Možná se chtějí dítěte zbavit co nejdřív. Zkusila bych se první domluvit v DD Brácha když byl v DD a neměl kam jít sehnali mu bydlení v domě pod křídly. Takže kdyby neměl Vás vyhodí ho na ulici??? Museli by mu sehnat také nějaké bydlení alespoň na čas…Navíc nemá ani práci aby si mohl zaplatit ubytování kdyby neměl Vás…Na to jsou ty dva měsíce prázdnin…Myslím že se dítěte chtějí hodně rychle zbavit
@Ufinka87 ja si take myslim, ze tam hresi na to, ze se o nej postarame my a tak se ho chteji zbavit. Ja to uredne resit nechci, nam to nevadi, ze tu bude, ale mohl si jeste chvili bydlet se sestrou, ta tam bude jeste dva roky. Jinak praci ani bydleni mu nehledaji ani se nezajimaji. Pri odchodu dostane par tisic a ma se zaridit
ps: uz vymejsli jak mu dat co nejmene ![]()
Je mi to jasné..Ale zákon je zákon a zkoušet to zkouší.. je mi to jasné..Těžko říci co je to za vedení..Ale po právu je ješte student navíc nevýdělečný…Prostě ať si tam udělá pořádek nemůžou ho vyhodit dřív než na konci prázdnin i když to zkoušet budou. Prostě ať řekne nemám kam jít. Vy navíc nejste ani pěstouni jen Hostitelé. ať argumentuje tím, že nemáte žádnou povinost si jej nastěhovat k sobě..že domluva byla taková a maková..a že jste domluvení že k vám půjde ale až během prázdnin, než všechno připravíte…Nemůžou jej jen tak vyhodit…pokud je ještě student…
to jsou mi věci..Jako by to ty děti měli kdovíjak snadné… je mi z toho smutno…Asi záleží na vedení DD
No to je blbé- otázkou je, co se tam sktuečně děje. Mluvili jste s ředitelem, proč najednou mění domluvu?
Hele spojte se s nějakou organizací, co se věnuje dětem odcházejícím z ústavní péče, ať vám pomůžou s tím přechodem - bude to složitá situace pro všechny a je dobré mít průvodce. A nebo organizaci co se věnuje pěstounské péči - do regulérního provázení vás vzít nemůžou, ale možnost zajít občas pro radu nejspíš nabídnou.
Držím palce, ať to pro všechny dopadne co nejlépe.
To je priserne co se deje. Radu nemam. Ale drzim detem pesti uz tak to nemeli v zivote jednoduche. Je mi z toho smutno.
@Ou píše:
No to je blbé- otázkou je, co se tam sktuečně děje. Mluvili jste s ředitelem, proč najednou mění domluvu?Hele spojte se s nějakou organizací, co se věnuje dětem odcházejícím z ústavní péče, ať vám pomůžou s tím přechodem - bude to složitá situace pro všechny a je dobré mít průvodce. A nebo organizaci co se věnuje pěstounské péči - do regulérního provázení vás vzít nemůžou, ale možnost zajít občas pro radu nejspíš nabídnou.
Držím palce, ať to pro všechny dopadne co nejlépe.
Nemluvili, rekli mu to dnes rano. Jak rikam nam to nevadi nejak to vyresime a za mesic mu ma prijet barak, do te doby to holt zvladnem u nas
jen mne to proste zarazilo a vlastne mne jen zajima jestli si to vubec muzou dovolit. Jinak se na nej moc tesim az tu bude
a jsem rada ze tu bude driv, jen mne to mrzi kvuli jeho sestre, protoze u nas od ni bude pres 300 km tak se mohli jeste uzit ![]()
@Elzaaa diky snazime se jim to co nejvic zprijemnit ikdyz funkcni rodinu jim nenahradime to je jasne. Ale pro nas uz jako rodina jsou. ![]()
@Mika.ella1 hele ale ono to může být výrazně složitější, než vám říká. To není nic proti němu, fakt ne.
@Ou muze to ano, na druhou stranu nema duvod mi lhat, kdyby mel prusvih rekne mi to. Vzdy mi vse rika.
@Karleon píše:
A nemůžete si jeho sestru vzít do pěstounské péče teď?
No zbyvaji ji dva roky, musela bych nejdrive na pulrocni kurz a ani tam neni jistota, ze nam ji sveri, protoze v pest. peci si nemuzete vybrat jake dite chcete. A co se kurzu tyce, mam 4 mesicni miminko takze nevim jak bych to vse zvladla kombinovat. Do toho by musela do nove skoly. Coz si myslim ja i ona, ze na tu chvilku jiz nema smysl a pristehuje se sem po skole, do te doby bude dal jezdit na vikendy i prazdniny.
@Mika.ella1 ahoj kurz trva 5 dni a vybrat si detatko do pestounske pece muzete sami, byt vami ted odchod dd se my nezda zeptala bych se reditele
@Bledulicka moje teta ten kurz delala par let zpet, trvalo to cele pul roku. Take chtela konkretni dite a byly s tim velke problemy. Nakonec onu holcicku ziskala.
@Mika.ella1 ja ho delala ted v listopadu a trval 5 dni a neni problem si vybrat detatko a pokud ta holcina studuje tak se sama muze rozhoudnout, zalezi na kraji a ospodu
@Bledulicka píše:
@Mika.ella1 ja ho delala ted v listopadu a trval 5 dni a neni problem si vybrat detatko a pokud ta holcina studuje tak se sama muze rozhoudnout, zalezi na kraji a ospodu
Nejaky odkaz na ten kurz?