Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
Příští týden jedeme na dovolenou a mám dostat menzes. Přemýšlím o tom, že budu brát další platíčko antikoncepce (vreya) bez týdenní pauzy. Ale ještě jsem to nikdy nezkusila a mám strach, že mě ten týden bude bolet břicho, nebo cokoli…
Máte s tím někdo zkušenosti? Třeba i negativní…?
S jednofázovou jsem to dělala tak, že jsem brala 3 platíčka v kuse a pak pauza
@Iveta-k jednorázově vem, dober celé další plato a pak pauza. Když budeš mít hodně štěstí, tak ms skutečně nepřijde. Ale nechce to dělat často, jinak si rozházíš cyklus.
@Iveta-k jednou jsem to takhle provedla a menstruace opravdu nepřišla. Na letáku k práškům by i přesně tahle situace měla být popsána s tím, jak prášky brát.
Já beru prášky v dlouhých cyklech, takže beru 3 platíčka za sebou a pak týden pauza. Nebo si přeruším po 2,5 platíčka nebo po 4, jak se mi to hodí. A žádné problémy mi to nedělá. Schváleno to mám gynekologem, že je možné to takhle dělat. Já ty dlouhé cykly snáším velmi dobře, ale ne každá ženská to tak má. Beru Logest.
@Iveta-k ja brala jinou HA, ale treba jsem brala jen platicko navic, dle potreby, bylo to v pribalaku a problemy jsem zadne nemela. Ale pry muzes spinit.
Já pak špinila mimo cyklus, bylo vidět, že to tělu dalo zabrat. Ale třeba to u tebe bude bez problémů.
Ahoj prosím o radu. Od nového roku 2015 jsem vysadila ha Minisiston. Menstruace dorazila, tak jak měla po 28 dnech. Dnes jsem 16. den cyklu. Za 11 dní odjíždíme na dovolenou a jedno platíčko mi zbylo, tak jsem začala užívat od dneška. Chápu, že nebudu chráněná, ale chtěla jsem se zeptat zda ha,,přebije" plánovanou ms, která by přišla na dovolené a došla by po dobrání 21. prášku. Děkuji moc za odpověď:)
Dobrý den, udělala jsem chybu při posunutí třífázové antikoncepce tri-regol. Po dobrání platíčka jsem začala brát rovnou druhé platíčko (od začátku) a po 4 prášcích jsem dostala menstruaci. Mám teď udělat 7mi denní pauzu a poté začít brát další platíčko nebo mám toto platíčko dobrat a až potom 7mi denní pauzu? Děkuji za odpověď. ![]()