Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@xFelli píše:
Já pila na srovnání cyklu kontryhelový čaj
A myslíš, že s ním mám začít už ted, více ménně preventivně, nebo až po dobrání HA?
Po vysazení antikoncepce brala jsem ji skoro 7 let, spadlo ze mě 6 kilo, které jsem nabrala při užívání, měla jsem něco přes 45,vypadala jsem hrozně to mě začali podezřívat jestli nejsem těhotná, protože mě bylo i v práci zle a přítel pro mě musel dojet.Taky mě strašně padali vlasy z toho jsem byla hodně zoufalá. Brala jsem pivovarské kvasnice s pupalkovým olejem, ke kořínkům jsem si stříkala vylouhované kopřivy ve vodce nebo v nějakém alkoholu na internetu je toho hodně i nehty se mě lámaly, na pročištění je dobrý čaj ostropestřec mariánský taky na ty vlasy je dobrý. Teď mám podrostů jak blázen. Trvalo to skoro třičtvrtě roku než se mě to tělo dalo dohromady něco jsem i nabrala na váze. Menstruace se mi dostavila asi po 40 dnech a byla taková nepravidelná někdy po 27 dnech jindy po45 ale byla tak jsem to neřešíla. Na každého to může působit jinak. I akné jsem měla jak puberťák, ty prášky všechno potlačí a po vysazení se to rozběhne. A po roce jsem šla na preventivní kontrolu a na ultrazvuku byla fazolka asi 5týden
Taky jsme mimi neplánovali a za tři týdny už bude na světě.
@misaly píše:
Po vysazení antikoncepce brala jsem ji skoro 7 let, spadlo ze mě 6 kilo, které jsem nabrala při užívání, měla jsem něco přes 45,vypadala jsem hrozně to mě začali podezřívat jestli nejsem těhotná, protože mě bylo i v práci zle a přítel pro mě musel dojet.Taky mě strašně padali vlasy z toho jsem byla hodně zoufalá. Brala jsem pivovarské kvasnice s pupalkovým olejem, ke kořínkům jsem si stříkala vylouhované kopřivy ve vodce nebo v nějakém alkoholu na internetu je toho hodně i nehty se mě lámaly, na pročištění je dobrý čaj ostropestřec mariánský taky na ty vlasy je dobrý. Teď mám podrostů jak blázen. Trvalo to skoro třičtvrtě roku než se mě to tělo dalo dohromady něco jsem i nabrala na váze. Menstruace se mi dostavila asi po 40 dnech a byla taková nepravidelná někdy po 27 dnech jindy po45 ale byla tak jsem to neřešíla. Na každého to může působit jinak. I akné jsem měla jak puberťák, ty prášky všechno potlačí a po vysazení se to rozběhne. A po roce jsem šla na preventivní kontrolu a na ultrazvuku byla fazolka asi 5týdenTaky jsme mimi neplánovali a za tři týdny už bude na světě.
K miminku gratuluju, ač mě to trošku vyděsilo
Hodně tady čtu, že po vysazení HA může žena být více plodná
Případní mimčo bych si nechala, ale ráda bych, aby počkalo, jelikož se nám s přítelem konečně začalo oboum dařit v práci ![]()
Já to řeším teď taky. Po vysazení mám bolesti břicha, prsou, nateklá prsa, mastící se vlasy, s váhou jsem šla spíše nahoru, ale to mi vůbec nevadí, a jinak nic moc, bolesti hlavy, motání hlavy. ALe má to jedno velikééé pozitivum! mám konečně chuť na sex
pomáhá kontryhelový čaj a kys. listová.
My jsme se nijak nechránili a jak se říká jedna kapka a už to capká
jedině najít jinou anti.Taky jsme chtěli počkat tedy aspoň já než budem mět vyřešené bydlení, bydlíme v pronájmu a pak budem muset ke tchýni ![]()
Ihned po vysazení jsem otěhotněla (chtěli jsme), nedostala jsem ani první menstsruaci, myslela jsem si, že mám rozhozený cyklus po 6 letech žraní HAK. A ono ne
Po porodu jsem se cítila divně - „zabetonovaně“. Špatná pleť, únava, bez energie, bez lesku, bez chuti (mj. jsem trpěla nechutenstvím), krvácela a špinila jsem mimo cyklus (a to dlouho po šestinedělí) a nebylo to jen porodem (nekojila jsem, měla jsem hlídací babičky od mimina). Pomohly mi kapky Gynex. Jedna kúra a bylo mi fajn. Jinak jsem si prodělala krvácení do mozku (v těhotenství - takže jasně, že mě všechno kolem vyčerpalo ještě k tomu), disekci aorty, takže já už taky HAK nebudu nikdy užívat. Ale Gynex mě postavil na nohy celkově, zlepšil i únavu a vrátila se mi chuť k jídlu, krvácení pravidelně co 28 dnů jako když střelí, bolesti skoro žádné, pleť se dávala do pořádku postupně, ale po létě, kdy jsem se opálila už to bylo OK.
Příspěvek upraven 10.10.14 v 17:38
S tým sexem ti dávám za pravdu byla jsem jak utržená ze řetězu ![]()
@misaly to tedy… manžel žil s představou že má doma frigidu a ono pak tohle ![]()
Když já zrovna s tim sexem problém nemám a neměla jsem nikdy, to mě spíš děsí, že budu mít chute ještě větší ![]()
Taky přidám své zkušenosti, přestala jsem brát cca 3 měsíce zpátky. Na pleti to znát je dost, nikdy jsem neměla ani pupínek, teď je musím maskovat, pleť a vlasy se mi mastí taky poměrně dost (dříve mytí vlasů 2× týdně, nyní musím skoro denně) a hodně mi padají, motá se mi často hlava (nenapadlo mě, že je to tímhle, ale pak jsem to přečetla v dalších diskuzích) jako od tlaku. Kamarádka mi doporučila Gynex kapky na srovnání, tak je beru. Nevím jestli i pro tebe ok, protože podporují prý plodnost, ale to já aktuálně řešit nemusím. Ale ten pocit bez hormonů je k nezaplacení. Mám mnohem lepší náladu a cítím se tak nějak jinak, přirozeně, zmizela mi snad hned i celulitida, a 3 kg váhy taky šly dolů (asi voda) a nemám takové chutě a pocity hladu. Jen doufám, že ty negativa se srovnají rychle. Už HA brát nechci.
Zdravím

Rozhodla jsem se vysadit antikoncepci. Miminko s přítelem ještě nechceme, vysazuji ze zdravotních důvodů a už jí nikdy nechci brát.
Brala jsem HA 7 let asi s roční pauzou. Cca 4 roky Minervu, nyní 2 roky Lunafem.
Ráda bych se zeptala vás zkušených, jak tělo na vysazení připravit, případně co dělat po vysazení.
Mám poslední platíčko, tudíž končím s HA začátkem listopadu.
V hodně diskuzích jsem četla o akné, vypadávání vlasů, přibírání nebo hubnutí, menstruaci bolestivé nebo žádné..ráda bych tělo nějak připravila na ´´odvykačku´´ umělých hormonů a ráda bych aby to bylo přírodní cestou (bylinky, čajíčky apod)
Máte pro mě radu, nápad, odkaz?
Pište pište