Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, nejsem si vůbec jistá jak správně počítat cyklus. Téměř 10 let jsem užívala HA. Vysadila jsem před 2 - 3 měsíci. Menstruaci dostávám cca 28 - 33 den. Jsem ráda, že se vůbec dostavila, potom co tady čtu u holek co užívaly dlouhodobě. Chci si vést menstruační kalendář, ale nejsem si jistá jak počítat. Před antikoncepcí jsem normálně začala krvácet a bylo. Teď po vysazení to mám tak, že 2 dny špiním, třetí den to skoro vymizí a 4. den teprve přijde bolest břicha a klasické krvácení. Mám počítat cyklus od špinění nebo od krvácení, když to takto je každý měsíc (nyní tedy po 3.)? Děkuju,
Pocitala bych az krvaceni. Taky jsem to tak mela. Spineni predem, ale az krvaceni s bolestma vychazelo na puvodni cyklus spravne. To spineni se objevilo taky az po vysazeni.
Děkuju. Já jsem si udělala i online kalendář na stránkách womenzone.cz a tam i když zadám špinění, tak to počítá až od krvácení, ale je to robot no
.
A upravilo se ti to po delší době nebo stále máš takhle to špinění před?
@Renča84 od krvaceni to pocita i fertilityfriend.com. Mela jsem to spineni po vysazeni porad, za pul roku jsem byla tehotna, tak nevim, jestli by se to upravilo.
@Renča84 spineni nekdy znamena slabou funkci zluteho teliska. Ale tak brzy po vysazeni se nedaji delat zadne zavery. Pocitej to az od krvaceni.
Holky děkuju.
@blumen tak to by mě vůbec nenapadlo, ale teď jsem se začetla na internetu co to vlastně je. Mám jít za 3 měsíce na prevenci, tak uvidím jak to bude dál a případně se doktorovi zmíním. Dítě sice nyní neplánuju, ale zatím žádné nemám, tak abych něco nezanedbala.
@Renča84 no Tve telo se potrebuje srovnat po brani antikoncepce, nekdy to trva i rok. Ja myslela, ze se snazite, tak me to napadlo, kamaradka na to ted bere zrovna hormony…
To já bych se i snažila vzhledem k mému věku
, ale jsem momentálně bez partnera. Doufám, že se tělo srovná, ale i tak děkuju, že jsi mi toto napsala. Mě by vůbec nenapadlo to zmínit, ale můj gynekolog je hodně pečlivý, tak pro jistotu mu to řeknu až tam půjdu. Tak kamarádce přeji, ať jí to brzy vyjde ![]()