Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Antikoncepce problém pravděpodobně zbrzdí po dobu braní… ale po vysazení se vše vrátí do starých kolejí. Není to LÉK.
Co hormonální vyšetření? Já bych se klidně obrátila na homeopatika nebo jinou alternativu.
Já to mívala taky silné a bez Brufenu jsem neexistovala, po dvou dětech se mi to uklidnilo.
Já taky krvácela hooodně dlouho. HA bych zvážila podle věku, zda chceš mít ještě děti,…S HA se tozlepšilo, ale jak píše @avm3, není to lék, jen se to tělo během braní „oblbne“ ![]()
Deti uz nechci, o tom to neni,
vzdy jsem ji mivala silnou, po porodu to chvilku slo, ale ted se to zas vraci tam kde pred tim, nebo spis je to jeste horsi… ![]()
ja teda nemivam bolesti, ale fakt hodne krvacim, dva dny mam takove ze co dve hodky vylejvam kalisek, dokonce i v noci tak dva tri krat, hrozne me to vycerpava, posledni jsem usinala uz ve stoje, musela jsem si vzit dovolenou, aby se vyspala, fakt se to zhorsuje… ![]()
Já bych dupala na doktora, že chci vyšetření a nenechala se odbýt HA nebo nějakou výmluvou, že je to normální. To ať když tak tvrdí až po vyšetřeních.
A jak jsem psala, nebála bych se homeopatik a podobného.
Já chápu, že je to krvácení hodně vyčerpávající. NEbylo by špatné udělat vyšetření, jestli máš správný poměr vitamínů, hormony,… Klidně bych do HA šla, pokud by ti nedělala problémy. Ale nebylo by špatné hledat příčinu ![]()
@avm3 doktorka me prave do niceho netlaci, prohlidla me, jestli neni nejaka moznost fyziologicka, myomy, cysty, nic podobneho nenasla…
homeo tady se tim nikdo v okoli nezabyva…
doktorka prave naopak, nerikala nic ze by to bylo normalni, nastinila nejake to reseni, mirena byla jednym z nich, ale kdyz jsem si precetla pribalovy letak, skusenosti holek, tak do toho nechci, ted jsem dostala tabletky od pulky cyklu, ale zas si rikam, ze kdyz uz bych mela uzivat nejake prasky, tak bych radeji i s antikoncepcnim ucinkem…
@Petule030 ja to tak mela vzdy, prosla jsem si umelym oplodnenim, takze vysetreni mam za sebou spousty, nikdy se na nic neprislo, proste se mi tvori fakt hodne vysoka sliznice a pak kdyz odchazi tak je to hodne silne… ![]()
Píšeš, že nastínila nějaká řešení, jaká byla další? Já to s HA měla poloviční, ale po vysazení vše zpět.
Já mám ted po druhém porodu to samé, jak jsem přestala kojit před půl rokem, tak se vrátila bolestivá MS a každý měsíc je silnější a silnější, ale trvá pořád stejně, ted jsem ji měla třeba tak silnou, že mi tampon protekl už po 5 minutách a jdou ze mě i kusy sliznice, jsem říkala, že si připadám jak po porodu ![]()
@avm3 jak jsem rekla, mirena, HA, nebo hormonalni lecba, od druhe pulky cyklu uzivat hormony na srovnani…
jen jsem chtela jestli nekdo neresil neco podobne a co mu dr. odporucil, pripadne jakou HA mu dali…
Já mám silnou MS po druhým porodu. Antikoncepci beru, ale moc to nepomáhá, ale aspoń to mám jednou za tři měsíce. Dva dny je to fakt síla, tampon mi vydrží max. dvě hodiny.
@kotaska91 - jako pět minut, jo?
Tak to zlatý dvě hodiny. A já si furt stěžuju, jak je to otravný.
@PetraJ jj, pět min, taky jsem koukala, nejhorší bylo, že jsem musela do práce a stojím/ sedím u kasy, takže jsem si musela dát tampon, 2 velké vložky a na to 3 intimky
![]()
@kotaska91 píše:
@PetraJ jj, pět min, taky jsem koukala, nejhorší bylo, že jsem musela do práce a stojím/ sedím u kasy, takže jsem si musela dát tampon, 2 velké vložky a na to 3 intimky![]()
Ty bláho, tak to fakt nezávidím. Já teda k tamponu taky nosím radši dvě vložky. Naštěstí mám dobrou práci, kde si můžu na záchod dojít kdykoliv a jinde než doma a v práci se pokud možno v tyhle dva dny nepohybuju.
@kotaska91 A jaké vložky používáš? To musí být nějaké, které mají prosakovací dno, co? Nechci dělat reklamu, ale celý život používám Always, ty mají zespodu slídu nebo nějaký igelit, prostě nějakou nepropustnou vrstvu (
) a nikdy se mi nestalo, že by mi protekla. Sice jsou dražší, ale v akci se dá koupit 20ks balení za 50,–. Tak můžeš vyzkoušet ![]()
Ahojky,
posledni dobou resim jak na hodne silnou menstruaci, stale se to zhorsuje, krvacim vic a dyl…
doktorka mi navrhla mirenu, ale do te se mi nechce, kdyz jsem si projela net a precetla co vsechno „umi“
resil nekdo podobny problem, co mu dr. doporucili? dik