Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tohle je otázka spíš na gynekoložku. Tady ti sto bab dá sto rad…a pak hledej, která je ta správná… ![]()
@Anonymní píše:
@ChochaR No jo ale je sobota
No pokud už jsi jedno začala brát, tak bych ho už dobrala, co se týče toho druhého platíčka, tak tam si fakt nejsem jistá a je rozhodně lepší zeptat se na gyndě… Do pondělka to první platíčko nedobereš! ![]()
Pokud vubec nebyla menstruace, tak behem brani celeho plata nejsi chranena. Po dobrani udelej normalne pauzu a od dalsiho plata budes chranena.
@Anonymní píše:
@Fjodorka Jj, že nejsem chráněná vím. Víš tedy jistě, že mám udělat tu pauzu? Psala jsem i do několika poraden, ale kdo ví, jestli odepíšou vůbec.
Podle me urcite ano. A i kdyby, ted si nacala plato, mas temer 3 tydny na to, zavolat k lekari a zeptat se jeho
ackoliv mam zkusenost, ze gynekologove casto jen tipuji ![]()
Ano. I když já si myslím, že chráněná jsi i teď. Ale ruku do ohně za to nedám. Přemýšlím, proč bys chráněná být nemohla
Asi mi to moc nemyslí takhle po obědě ![]()
@PetiteFillette píše:
Ano. I když já si myslím, že chráněná jsi i teď. Ale ruku do ohně za to nedám. Přemýšlím, proč bys chráněná být nemohlaAsi mi to moc nemyslí takhle po obědě
Pokud zacne uzivat 1. den menstruace, je chranena hned. Pokud 2. - 5. den menstruace, tak je ochrana po tydnu. Pokud jindy, je ochrana az od dalsiho plata.
@PetiteFillette píše:
Ano. I když já si myslím, že chráněná jsi i teď. Ale ruku do ohně za to nedám. Přemýšlím, proč bys chráněná být nemohlaAsi mi to moc nemyslí takhle po obědě
Já taky nevím, proč by neměla být chráněná ![]()
Když jsem já kdysi začínala brát HA, tak jsem čekala na tu ms a ona, potvora, ne a ne přijít. Až snad po 2 měsících jsem začala špinit, tak šup, hned první prášek, ale ani teď si nejsem jistá, jestli to byla už menstruace, nebo jen špinění. Špinila jsem potom celé první plato, udělala 7 denní pauzu, nové krvácení a pak začala brát další plato, už bez špinění. Ale neotěhotněla, tak nějak nevím, proč bys nemohla být chráněná…
Že bys v sobě pořád měla vajíčko? Omlouvám se, fakt mě nic jiného nenapadá
![]()
@Fjodorka píše:
Pokud zacne uzivat 1. den menstruace, je chranena hned. Pokud 2. - 5. den menstruace, tak je ochrana po tydnu. Pokud jindy, je ochrana az od dalsiho plata.
Proč?
@oveckaK píše:
Já taky nevím, proč by neměla být chráněná
Když jsem já kdysi začínala brát HA, tak jsem čekala na tu ms a ona, potvora, ne a ne přijít. Až snad po 2 měsících jsem začala špinit, tak šup, hned první prášek, ale ani teď si nejsem jistá, jestli to byla už menstruace, nebo jen špinění. Špinila jsem potom celé první plato, udělala 7 denní pauzu, nové krvácení a pak začala brát další plato, už bez špinění. Ale neotěhotněla, tak nějak nevím, proč bys nemohla být chráněná…Že bys v sobě pořád měla vajíčko? Omlouvám se, fakt mě nic jiného nenapadá
![]()
To si nikdo necte pribalove letaky leku, ktere uziva? ![]()
Tak třeba v letáku mých tabletek nic o nestandartním začátku užívání není.
@PetiteFillette píše:
Proč?
To ja nevim, ja ty leky nevyrabim. Ridim se pribalovou informaci a kdyby to tak delalo vic lidi, nebylo by tolik otehotneni „pres HA“
Nemyslim si, ze by to tam psali jen proto, aby si z lidi delali dobry den ![]()
Jakou ATK bereš, že je to tam napsáno? Já to vážně nikdy neviděla, a to jsem jich vystřídala dost a vždy leták četla. Tak že bych se podívala do tvého.. Navíc jsem „tak trochu“ z oboru, i když už jsem pár let mimo, ale nikdy jsem o něčem takovém neslyšela, tak že bych se poučila.. (není míněno ironicky)
@Fjodorka píše:
To si nikdo necte pribalove letaky leku, ktere uziva?
Já příbalové letáky čtu, dokonce i u „blbého“ spreje do nosu. Ale nevím o tom, že bych tohle někdy četla, a to jsem četla příbal. leták u každé nové HA
![]()