Vysazení antikoncepce - příprava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5185
20.3.15 09:40

@Dee2 Promiň,nechtěla jsem tě vyděsit. Žádné vitamíny jsem po vysazení nebrala. Myslela jsem, že to bude v pohodě. Brala jsem ji asi 8 let v kuse. Po vysazení jsem za cca 3 měsíce otěhotněla. Takže jsem nějak nestihla zaregistrovat změny. No a po porodu jsem zase hned najela na HA. Takže pod nadvládou umělých hormonů už 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
20.3.15 09:46

@berusa.m Ahá, takže jsi mezi tím byla i těhotná. Já jsem někde totiž četla, že kvůli těm umělým hormonům máš pak nedostatek vitamínů a minerálů, které jsou pro tělo důležité, takže by se měly pak brát, ale chápu, že jsi to neřešila, když jsi pak otěhotněla :kytka: Tak já právě otěhotnět zatím nechci, takže bych to zkusila a třeba se to pak nějak urovná :) Ale ze začátku to bude asi děs. Mě by právě zajímalo, jestli taky někdo vysadil takhle hodně dopředu před otěhotněním, prostě jen tak, aby se to tělo ještě před tím stihlo dát dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
20.3.15 10:55

Antikoncepci jsem brala od 18 do 22. Od té doby ji nechci ani vidět. Se současným partnerem jsme 3,5 roku spolu. První rok to bylo s kondomem, pak přerušovaná soulož a momentálně pracujeme na mimču, takže situace vyřešena :D Ale 1,5 roku přerušované soulože úplně v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
20.3.15 19:31

@mirabelka Tak tohle ráda slyším :)Právě teď po těch 5 letech se účinky HA na mně docela podepisujou a už toho mam dost, a když vysadím už. Takhle předem nic tím nezkazím. Taky zpočátku budu opatrná a uvidím, jak to půjde, třeba až se mi ustálí cyklus, zvladnem pak už taky prešuvanou soulož :mrgreen: A u tebe se to vysazení obešlo bez nějakých větších obtíží? :) Jinak vám přeji ať se to mimčo podaří co nejdříve :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
20.3.15 21:58

No, už je to 6 let, tenkrát jsem brala Cerazette, který úplně zabraňuje MS, takže potom ten návrat k normálu byl docela krušnej :D Odvykla jsem si na ty MS bolesti a tak vůbec, ale kdybych věděla, jaké budu mít komplikace později, tak bych tu antikoncepci vůbec nebrala. Poslední rok mám tak rozhozený cyklus, že jestli se mi zadaří otěhotnět, tak to bude asi zázrak. Doktor myslel, že se to vyřeší Utrogestanem a ono jaksi nic… Ale jinak po vysazení antiny se nic zásadního nestalo, žádné beďary a tak. Za mě čím dřív si tím přestaneš huntovat tělo, tím líp. Držím palce, ať všechno proběhne bez komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí