Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím o radu. Jsem rok po porodu. Asi zhruba 9 měsíců jím antikoncepci a za těch 9M jsem už vystřídala 3 druhy. Pokaždé se cítím blbě a s touhle poslední už to je k nevydržení. Takže jsem se rozhodla, že už to brát nadobro nechci a zbývá mi 5 tablet v blistru. Problém je ale v tom, že to dostanu v neděli a zrovna se nám naskytl skvělý výlet na hory, což bych s menstruací jakou já jí mám (strašně silná a bolestivá) nezvládla. Chci se zeptat, zda mohu z dalšího plata sníst třeba jen 2 tablety pro oddálení. Prostě si k těm 21 tabletám přijíst další 2 z nového blistra a pak udělat pauzu a zbytek bistra nedojíst. Děkuji za radu, názor
Ahoj, už druhý měsíc beru nízkohormonální antikoncepci bez pauzy. Ale začely mě pobolívat prsa a mastit se mi více pleť, což se mi stává před tim, než dostanu menstruaci. Ale další příznaky jako je bolest v podbříšku, nadýmá nemám. Myslíte, že pobolívání prsou může být z toho, že u HA jsem neudělala pauzu? ![]()
Ahojda. Určitě. Mě to vždy hrozně rozhodilo hormony a dělalo mi to samé + v době kdybych to teoreticky měla dostat jsem stejně špinila
Díky za info
A to jsem si myslela, že je to blbost, když nízkohormonální antikoncepce má tělo zatěžovat co nejméně. Špinění bych pochopila, že mi tak málo hormonů neutáhne cyklus, ale že mě z ní budou bolet prsa ![]()