Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den sem tu nový chci se zeptat mam insolvenci a chtěl bych uskutečnit mimořádnou splátku a vyplatit insolvenci peníze bych měl od své sestry i darovací smlouvu. Můj dotaz je bude chtít soud nebo insolvenční správce od mě sestry kde vzala ty peníze? Sestra bydlí v zahraničí a brala jsi tam úvěr a prostě mi chce pomoct s tím že ji to pak splátím ja jen že můj insolvenční spravce je někde na dovolený a jeho sekretařka mi řekla ať si zavolam za 14 dnů tak abych si Sestra třeba připravil nějaký papíry nebo něco darovací smlouvu mám
To je tak krásný, když svoji insolvenci vyřešis tím, že se jiný člověk kvůli tobě zadluží. Když tu insolvenci splatis, tak nechápu proč to řešíte takto. V insolvenci už úroky nenabihaji, kdežto jí u té půjčky ano. To jste se fakt nenaučili počítat?
@Cenarius píše:
To je tak krásný, když svoji insolvenci vyřešis tím, že se jiný člověk kvůli tobě zadluží. Když tu insolvenci splatis, tak nechápu proč to řešíte takto. V insolvenci už úroky nenabihaji, kdežto jí u té půjčky ano. To jste se fakt nenaučili počítat?
Ja to napsal asi špatně nebo nevim sestra jsi nepůjčíla jen na moji insolvenci prostě jsi vzali s přítelem velký úvěr a prostě mi chce půjčit abych to vyplatil
@Pavel.008 no vaše věc. Asi jen darovací smlouva bude stačit.
No pokud vím, tak když přijdeš k penězům, tak je odevzdáš, ale pokud to nepokryje celou dlužnou částku, tak insolvence pokračuje.
Za těch X let (3 nebo 5) musíš zaplatit minimálně asi 30% dluhu, né že zaplatíš 30% dluhu a cajk.
Takže záleží, aby ti to vůbec pomohlo, pokud ti teda ségra nemá v plánu půjčit komplet celou částku.
A nezapomeň, že pak budeš zase splácet tý ségře. Takže počítej, jestli se ti to vůbec vyplatí…
@Mar__tanka1983 píše:
No pokud vím, tak když přijdeš k penězům, tak je odevzdáš, ale pokud to nepokryje celou dlužnou částku, tak insolvence pokračuje.
Za těch X let (3 nebo 5) musíš zaplatit minimálně asi 30% dluhu, né že zaplatíš 30% dluhu a cajk.
Takže záleží, aby ti to vůbec pomohlo, pokud ti teda ségra nemá v plánu půjčit komplet celou částku.
A nezapomeň, že pak budeš zase splácet tý ségře. Takže počítej, jestli se ti to vůbec vyplatí…
Doplácí insolvence 100% mi zbývá asi necelých 100tisic tak to mi chce půjčit sestra abych to vyplatil
@Pavel.008 píše:
Doplácí insolvence 100% mi zbývá asi necelých 100tisic tak to mi chce půjčit sestra abych to vyplatil
Tva sestra je dobrej kaskadér.
@Pavel.008 píše:
Máte to v rodině zda se.
Tak 100 tis pro někoho kdo žije a vydělává v zahraničí asi nemusí být taková palba… jen prostě mi nějak uniká smysl?
Je to aby si nemusel hradit dal poplatky za insolvenci? Jinak je to jedno komu posíláš splátku…
@DV_JANA si myslím, že úroky na té půjčce budou vyšší než ty poplatky i insolvence.
Asi tomu moc nerozumím, ale píšeš, že by ti sestra dala darovací smlouvu.Ona ti ty peníze tedy daruje, a ty je splácet nebudeš, že? A ona chudák bude splácet půjčku. ![]()
@Pavel.008 píše:
Ja to napsal asi špatně nebo nevim sestra jsi nepůjčíla jen na moji insolvenci prostě jsi vzali s přítelem velký úvěr a prostě mi chce půjčit abych to vyplatil
Vzali si větší úvěr, než potřebují, takže mají dost peněz na rozdávání? Veselí lidé.
Per huba půjčit, ale papírově darovat?
Pozdravuj ségru. A že co je psáno, to je dáno. V tomto případě ve dvojím významu.
@Cenarius píše:
@DV_JANA si myslím, že úroky na té půjčce budou vyšší než ty poplatky i insolvence.
No pokud je sestra v zahraničí, tak tam mohou mít jiné podmínky než tady… to netuším, třeba má nejake zaměstnání, které poskytují přístup k lepším podmínkám hypotéky atp
@DV_JANA píše:
No pokud je sestra v zahraničí, tak tam mohou mít jiné podmínky než tady… to netuším, třeba má nejake zaměstnání, které poskytují přístup k lepším podmínkám hypotéky atp
A třeba peníze určené na hypotéku může utratit na oddlužení bráchy…