Jak odnaučit dudlík 15měsíční dítě?

Faris
7.4.19 20:38

oddudlikovani 15 mes

Ahoj, prosim o nazory a zkusenosti. Maly ma ted 15 mesicu. Poztraceli jsme vsechny dudliky, takze uz treti den usina a funguje bez nich. Na ven jsem mu je uz nedavala nejaky cas, potoze je vzdy zahazoval. Na druhou stranu, kdyz dudu doma nasel, byl schopny v kazde ruce drzet jeden a jeden mit v puse. Ale kdyz jsem mu je vzala (napr. pred jidlem, tak zadny problem.) Ptam se zkusenejsich, nechci mu ho odpirat, na druhou stranu, neni nejlepsi cas na to, zbavit se toho? U nas asi plati pravidlo - co oci nevidi, to srdce neboli. Ale fakt nemam zajem, aby si treba zacal cucat palec… diky za rekace:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
7.4.19 20:43
@Faris píše:
Ahoj, prosim o nazory a zkusenosti. Maly ma ted 15 mesicu. Poztraceli jsme vsechny dudliky, takze uz treti den usina a funguje bez nich. Na ven jsem mu je uz nedavala nejaky cas, potoze je vzdy zahazoval. Na druhou stranu, kdyz dudu doma nasel, byl schopny v kazde ruce drzet jeden a jeden mit v puse. Ale kdyz jsem mu je vzala (napr. pred jidlem, tak zadny problem.) Ptam se zkusenejsich, nechci mu ho odpirat, na druhou stranu, neni nejlepsi cas na to, zbavit se toho? U nas asi plati pravidlo - co oci nevidi, to srdce neboli. Ale fakt nemam zajem, aby si treba zacal cucat palec… diky za rekace:)

Nedávat! Čím delší doba, horší odnaučování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
7.4.19 20:44

Myslím, že je nejvyšší čas. Končí období kdy má dítko potřebu dudlat a začíná pomalu závislost. Takže je to ideální doba. Já jsem dvěma starším dětem brala dudlik v roce a bylo to úplně bez problémů. Nejmladší dudlik nemá vůbec, tak to nebudu aspoň muset řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Faris
7.4.19 20:49

@Adelka951 Ja jsem nebrala nikdy, proste kdyz ho mel, tak ho dudal, kdyz ne, tak ne. Mohla jsem to tim padem udelat driv a asi by si toho ani nevsiml, ale impuls prisel ted, kdy uz fakt nemame ani jeden:)

• Citovat
  • Upravit
1079
7.4.19 21:00

Pokud ma ted obdobi,ze kdyz ho nevidi, tak mu nechybi, tak je opravdu cas ho uz nedat.
Muze se ti taky klidne stat,ze za 14 dni to bude jinak, zacne si ho hlidat a zadat. Tak to bylo u nas :D .
Pak jsem ho musela strihat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3084
7.4.19 21:02

Však není miminko. Už bych mu dudlík nedávala, pokud o něj nejeví zájem. Proč taky? Mě se přesně takhle oddudlíkoval první syn v 11 měsících a bylo to bez breku a úplně v pohodě, v klidu. A prsty si necucal nikdy. Druhému synovi jsem ho brala ve 2 letech a už to taková sranda nebyla. Proč si chceš stěžovat práci? :lol: Cucaní palce bych řešila až by to nastalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
7.4.19 21:14

Pokud ho vyloženě nevyžaduje, asi bych nedávala. Syn cca od roku a půl měl dudel jen na spaní a oddudlíkoval se ve 2 letech a bylo to bez breku. Poslední dudel měl dokud ho nerozkousal, až nezbylo skoro nic. Pak chodil a říkal dudu bebi a sám ho vyhodil. Rád dudlal, a kdybychom odnaučovali v roce, byl by řev.
Zuby má v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61085
7.4.19 21:23

Tak pokud uz treti den je v pohode bez dudliku a i usne, tak mi prijde jako blbost mu ho vracet 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
8.4.19 00:52

@Faris Tri dny fungujete v pohode bez dudliku, tak co resis? Moje deti se oddudlily drive a ani jedno si palec necucalo. Urcite bych dudlik nevracela, ani by me to nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pifinka
8.4.19 00:56

Jak píšou holky, když ho nevyžaduje, tak je idální s dudáním přestat. Já jsem udělala obrovskou chybu, že jsem dudánka sebrala asi v necelých dvou letech, ale když byla nemocná asi za dva měsíce a pořád plakala, tak jsem jí ho půjčila a pak už sebrat nešel, dudala do tří let - vím, ostudný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML