Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Břečtan je jedovatý. Volala bych do nemocnice nebo na toxikologickou linku, co dělat. Rozhodně to nenechat jen tak. Může jít o zdraví.
Telefonní číslo na toxikologickou linku 224 91 92 93 nebo 224 91 54 02
zakladatelko, napiš pak, co ti řekli
Zajímá mě to, ptž na druhou stranu se z břečtanu dělají i sirupy na kašel ![]()
@pe-terka píše:
zakladatelko, napiš pak, co ti řekliZajímá mě to, ptž na druhou stranu se z břečtanu dělají i sirupy na kašel
A žerou ho strašilky…
@Russet píše:
A žerou ho strašilky…
ale prd, lékárenský sortiment schválený suklem ![]()
Zakladatelka: takže prý jí mám dat hodně vody po malých dávkách a živočišné uhlí. A kdyby zvracela opakovaně ( zatím nezvracela) tak k doktorovi
@Eris055 píše:
Zakladatelka: takže prý jí mám dat hodně vody po malých dávkách a živočišné uhlí. A kdyby zvracela opakovaně ( zatím nezvracela) tak k doktorovi
díky za odpověd! A hodně zdraví přeju ![]()
@pe-terka píše:
zakladatelko, napiš pak, co ti řekliZajímá mě to, ptž na druhou stranu se z břečtanu dělají i sirupy na kašel
Ano - účinné léky se dělají i zjedovatých rostlin - protože jaksi kouzlo je v dávkování.
@Ou píše:
Ano - účinné léky se dělají i zjedovatých rostlin -protože jaksi kouzlo je v dávkování.
to je celkem zřejmé
Pokud vím, dítě snědlo jednu kuličku, nikoli větev ![]()
Děkuji všem
zatím ani nezvracela ani neměla průjem a to už by se projevilo.
@Eris055 píše:
Děkuji všemzatím ani nezvracela ani neměla průjem a to už by se projevilo.
A jsi si jistá, že ji snědla a nevyplivla? Bavila jsem se s kamarádkou, která měla břečtan na pozemku, kde chtěla dělat dětskou skupinu a právě zkoušela co vše děti mužou sníst - jak to chutná a zkoušela i břečtan a prý je to tak šíleně hnusný, hořký, že by to dítě nepozřelo
My máme sice taky břečtan, ale asi nějakou speciální odrůdu, protože má prostě jen listy a ne bobule ![]()
V takových to případech vždy pro jistotu volám na toxikologii, já volám do Plzně a vždy mi tam ochotně poradili. Třeba i s tím jak kombinovat léky.
@chs.jasmin Na to bych nespoléhala, mladá snědla odkvetlý květ afrikánu - taky pěkný hnus.