Odebrání vejcovodu a IVF

1935
9.4.19 14:04

Ahoj.

Dodám Ti naději.

Před více než 4 lety jsem byla v podobné situaci. Jeden vejcovod odoperovaný (kvůli srůstům), druhý prakticky nefunkční. Vaječníky OK. Jediná možnost IVF.

Klaplo to napoprvé. :)

Pokud chceš znát své šance a vládneš aspoň základní AJ, tak si zkus IVF predict. Odkaz máš zde

Ale ber to s velkým nadhledem a spíš pro zábavu. Mně tenkrát vyšla pravděpodobnost 33 %, ale jak píšu výše, vše dopadlo na 100 % na první pokus.

Hodně štěstí a věř mi, přijít o vejcovody není tragédie - je to jen komplikace, ale poměrně lehce řešitelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9.4.19 14:11

@tininas Dobrý den. Děkuji moc za podporu) :) Vím že je to individuální ale i tak to potěší. A Vám moc gratuluji že to vyšlo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1819
9.4.19 14:23

@Ramia Saydiová Ahoj, dost podobný příběh :mavam: Otěhotněla jsem z prvního cyklu IVF (1. ET nic, 1. KET pozitivní test, ale neudrželo se, 2. KET úspěšný) :) Držím palce, ať taky dlouho nečekáš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.19 14:27

@kočkodlak ahoj děkuji ti :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
9.4.19 14:40

Já mám tedy oba vejcovody, ale je neprůchozí, druhý asi moc nefunguje. Mám kloučka hned z prvního vložení. Teď čekám druhé, opět stačilo jedno vložení, teď to byl KET, měli jsme dost mrazáčků. Hodně záleží na tom, jaký máte problém. My máme vlastně jen tento „technický“. Takže jsem měla minimum hormonů při stimulaci a obě vložení byla v nativu (přirozeném cyklu). Za mě je tohle jedna z nejlepších diagnóz, když je problém s hormony, je to mnohem náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.19 14:42

@Sashie ahoj díky. Co jsem alespoň pochopila i podle lékařské zprávy tak opravdu jediný problém byly ty vejcovody. Partner je zdravý a já bych ostatní věci měla mít také ok. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
11.4.19 21:13

Ahoj Ramio, byla jsem ve stejné situaci, jako Ty. Sice to trvalo, ale mám tři krásné zdravé holčičky. Držím pěsti, ať jste rychlejší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.19 21:32

@Eduarda děkuji moc za povzbuzení! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
20.4.19 15:38

@Ramia Saydiová Dobrý den zakladatelko, jsem na tom stejně jako vy. Po několikaletem snažením o miminko mi byla diagnostikovana endometrioza. V dubnu 2019 jsem absolvovala laparoskopie, kde mi byly odebrány vejcovody a jedině možné řešení je ivf vaječniky a děloha je v pořádku. Taky jdu až na konci měsice a kontrolu a konzultaci ke svému gynekologovi a vůbec nevím co mě čeká dál… Podotýkám, že se svým manželem mam už jednu holčičku :srdce: která přišla úplně přirozeně. Budu ráda když se poděliš o další zkušenost. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.19 16:06

@Sisres Krásný den, děkuji za odpověď :) Já jsem se s gynekologem domluvila, že si dám chvilku pauzu a asi v září možná už v srpnu zasneme proces ivf. Určitě se Vámi podělím o zkušenosti. Přeju Vám hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
20.4.19 16:23

@Ramia Saydiová budu ráda když se podělite o nove zkušenost. Já jen vím, že čekat nechci protože endometrioza se ráda vrací :( a už samotce ivf je na dlouho než vás vůbec objednají a pak schvali pojišťovna. Tak doufam, že se do toho mužem vrhnout co nejdřív. :dance: krásný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí