Odejít z práce nebo ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Odejít z práce nebo ne?
Zdravím… řeším teď takové dilema a potřebovala bych poradit. Pracuji od dubna v jedné společnosti na zkrácený úvazek. Jedná se o práci na DPČ, administrativu, a práce mě celkem baví. Jenže jsem dostala nabídku na práci na plný úvazek, HPP, samozřejmě mnohem lepší peníze, plus by mi odpadly náklady na dojíždění. A tak zvažuji odchod z práce. Jenže to má háček. V práci jsme tři, jenže v srpnu jedna kolegyně odchází, takže tam zůstaneme jen dvě. A pokud bych dala výpověď, pak tam zůstane jen jedna, která prostě nemá šanci zvládnout veškerou práci + ještě zaučovat dalšího, kdo vyjde z pohovorů. O pohovorech už sice byla řeč, ale zatím se žádný nekonal, takže nevím, kdy vlastně nějaká posila nastoupí. A můj dotaz tedy zní, mám tam raději zůstat, dokud nebude někdo další, abych měla jistotu, že s mým odchodem nezpůsobím žádné potíže, anebo odejít za lepším?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Poradim ti jednu vec neber na nikoho ohled az budes mit neco taky na tebe nikdo nebude brat ohled
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@B4RC3LON4 píše:
Poradim ti jednu vec neber na nikoho ohled az budes mit neco taky na tebe nikdo nebude brat ohled
Souhlas.
- Citovat
- Upravit
@ElHanne píše:
Zdravím… řeším teď takové dilema a potřebovala bych poradit. Pracuji od dubna v jedné společnosti na zkrácený úvazek. Jedná se o práci na DPČ, administrativu, a práce mě celkem baví. Jenže jsem dostala nabídku na práci na plný úvazek, HPP, samozřejmě mnohem lepší peníze, plus by mi odpadly náklady na dojíždění. A tak zvažuji odchod z práce. Jenže to má háček. V práci jsme tři, jenže v srpnu jedna kolegyně odchází, takže tam zůstaneme jen dvě. A pokud bych dala výpověď, pak tam zůstane jen jedna, která prostě nemá šanci zvládnout veškerou práci + ještě zaučovat dalšího, kdo vyjde z pohovorů. O pohovorech už sice byla řeč, ale zatím se žádný nekonal, takže nevím, kdy vlastně nějaká posila nastoupí. A můj dotaz tedy zní, mám tam raději zůstat, dokud nebude někdo další, abych měla jistotu, že s mým odchodem nezpůsobím žádné potíže, anebo odejít za lepším?
Nabidne ti stavajici zamestnavatel stejne podminky? Pokud ne. Neni duvod setrvat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ElHanne zařiď se dle sebe, věř tomu, že tvé ohledy na ostatní nikdo neocení…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@B4RC3LON4 píše:
souhlas!
Je to tvoje práce, tvůj život, tvé peníze.. nynější zaměstnavatel si bude muset poradit. Já, blbá, taky brala pořád ohledy a později zjistila, že na mě je nikdo brát nebude.. už nikdy víc.
- Citovat
- Upravit
Když já jsem právě ten typ člověka, který cítí výčitky, když někoho „nechá ve štychu“… kolegyně je moc fajn a vycházely jsme se vzájemně vstříc, ale já jsem prostě takový ten typ, co si občas nechá „kakat“ na hlavu a ještě má výčitky, když nevyšel vstříc na 100%. ![]()
děkuju za ujištění, že myslet na sebe není špatné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasim..
Ja v praci rekla, ze jsem tehotna uz v 7 tydnu a ze se nevratim..(pracuji ve skolstvi, kdybych potratila…nemela bych psychicky na to jit mezi deti..obzvast kdyz jsme se snazili tak dlouho)..naivne jsem si myslela, ze kdyz budu jednat na rovinu a fer, takze to oceni..ze oceni ze nebudou muset vykryvat klin klinem..ze si rovnou muzou najit zastup..no ne..
Takze priste bych proste rekla, ze jsem nemocna..ze jdu takyho a takyho na kontrolu k lekari a to bych delala asi do nekonecna..
Ptz v dnesni dobe se nenosi jednat fer..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malaga píše:
@ElHanne zařiď se dle sebe, věř tomu, že tvé ohledy na ostatní nikdo neocení…
asi máš pravdu… ohledy se dnes berou jako něco samozřejmého… a když je člověk nebere, má větší šanci v této džungli přežít… i za cenu toho, že prostě budu pár týdnů ležet několika lidem v žaludku (počítám, že jakmile se zapracuje posila, už po mně ani pes neštěkne).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neber ohledy.. neni tva starost, ze nemaji dost personali.. ja byla hodna, naivni, nechtela sem jim delat problemy a ve finale jsem po vyhrozovani odesla s brekem a neskutecne zklamana. jednej jen ve svuj prospech, v dnesni dobe to jinak nejde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odejít!!! Práce na HPP je stokrát lepší! A obzvlášť bez dojíždění… Peníze se Ti počítají na důchod, na vše!! To vůbec není Tvoje starost, jak si to udělají v nynější práci, Ty máš právo podat výpověď a odejít. Tak to prostě je. To by ženy ani nemohly mít děti, protože to musí na MD a RD a tím způsobují potíže přece!! Fakt se o to nestarej a jdi za lepším
Můžeš se domluvit, že na tu DPČ někoho po odpolednech zaučíš např., když bude potřeba, ale jinak ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych sla za lepsim, od toho jsou vypovedni lhuty, aby si zamestnavatel nasel nahradu. Kdyz budes s odchodem otalet, tak ti to nove misto muze nekdo vyfouknout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šéfové si musí uvědomovat, že kdokoliv může dát výpověď. Umět takovou situaci řešit je jejich starost, ne toho, kdo odchází. Jsem pro férové jednání, ale zůstávat na horším místě jen proto, ze "by to beze mě nezvládli " je blbost.
A pokud by mi takto zkoušeli hrát na city, doporučuji ujistit je, ze jsou schopní manageri a ze to jistě zvládnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reknu vam jeden priklad vim je vam to jedno neznate ji ale delal jsem s kolegyni mela asi 58 roku delala tam vic jak 40 let vzdicky me rikala ze brala ohled na vedouci a majitele snazila se co nejmin marodit a nejvic delat a ted kdyz uz byla stara a pred duchodem tak kdyz byl nejaky problem zacali ji hrozit ze ji vyhodi nebo ze bude muset odejit sama takze tady mate priklad jak to dopada ze si toho zametnavatele nevazi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit