Odešly byste na nemocenskou?

59
6.5.24 08:14

Odešly byste na nemocenskou?

Ahoj, chci se zeptat na Váš názor.
Jsem momentálně ve 25tt, na mateřskou bych měla odcházet nejdéle 9.července. Nechtěla jsem odejít na neschopenku (i když mi to posledně Dr. uz nabízela), bylo mi to blbé vůči kolegyni, kterou zaučuji (společně ještě s jedním kolegou). Popravdě jsem ale počítala s tim, že si před mateřskou vyberu celou dovolenou (ještě mi zbývá asi 15 dní), protože ke konci už to pro mě určitě bude náročné být s dojížděním pryč 10 hodin denně… Jenže dnes jsem zjistila, že se na to v práci moc netváří a že prý si to ženské většinou vybírají před rodicakem, což já nechci. Navíc denně poslouchám, jak musím „vydržet“ až do konce… Popravdě mě to tak naštvalo, že přemýšlím o tom, že bych šla aspoň ten poslední měsíc na neschopenku, když mi nechtějí umožnit si vzít dovolenou. Přijde mi, že sobecky myslí jen na sebe, abych tady byla co nejdéle… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33543
6.5.24 08:19
@emihorsen píše: Více

Žádné potíže asi tedy nemáš, a jen tě štve, že si nemůžeš vybrat dovolenou? Doktorka ti nabízela neschopenku proč? Jestli ti jí napíše, tak na ní jdi, ale budeš omezená vycházkama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
6.5.24 08:19

A co děláš za práci? Já byla ráda, že jsem mohla zůstat v práci co nejdéle, doma bych se ukousala nudou, v práci mám super kolegy :) a tu dovolenou jsem taky vybírala před rodičákem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.5.24 08:21

No samozřejmě, že tě tam „sobecky“ chtějí co nejdéle - jsi zaměstnankyně a zaškoluješ novou kolegyni :nevim: Já bych v tom neviděla žádnou vypočítavost, prostě to tak je. Na PN bych osobně nešla, je krásně a omezovat se nějakýma vycházkama a nemožností odjet třeba na chatu nebo na pár dní k rodičů, to by se mi hodně nechtělo. Znovu bych požádala vedení o čerpání dovolené před nástupem, myslím, že 14 dní ti musí umožnit podle zákoníku práce, ale raději si to zjisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35739
6.5.24 08:25

Taky jsem byla az do konce a ještě jsme dodelavali roční závěrku, takže sem bývala v práci kolikrát hodně dlouho. Ale jezdila jsem teda autem. Navíc to bylo lepší i finančně a pak čerpání dovolené přes rodičovskou se hodilo.
Jít na neschopenku když je venku hezky, nemáš zdravotní problémy je za mě zbytečný, jen natruc že to nechtějí dát dovolenou. Zkus se domluvit na nějaký kompromis, že by jsi třeba měla dovolenou každý pátek, to už se stejně většinou každej vidí na víkendu a bývá větší klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
6.5.24 08:26

Já ji většinu času nezaskoluju, spíš ten kolega (já tam jsem 4 roky, kolega 20 let, takže má lepší znalosti). Jinak problémy mam - s krecovyma zilama a nízkým tlakem. Není to nic hrozného, ale čím mám větší břicho, tím je to náročnější.
Jinak na neschopence jsem zatím nebyla nikdy, takže toho nezneužívam ;)
A je to kancelářská pozice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
6.5.24 08:30

Tak v kanceláři to snad je k vydržení. Zkus si pořádně promluvit s nadřízeným o té dovolené, pokud se tam někdo zaučuje, tak měsíc před tvoji mateřskou by to už mohlo jít bez tebe.

• Citovat
  • Upravit
59
6.5.24 08:30

Ještě dodám, že ten můj kolega, tak od té doby, co jsem těhotná, tak byl na neschopence pres týden, údajně se zadama (a kvůli tomu mi zrušili naplánovanou dovolenou) a nedavno byl skoro dva týdny s dětma na OČR. Zatímco já chodím od začátku stále…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
6.5.24 08:35
@LiduNe píše: Více

No k vydržení to je, spíš me naštvalo, že já chodím fakt poctivě celé 4 roky, i doktory jsem si plánovala co nejdřív ještě před praci a oni mi ani neumožní tu dovolenou :? Aspoň ty dva tydny před…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
6.5.24 08:40

Nestálo by mi to za to.
Jako těhotná jsem se nezdráhala jít na krátkou PN když mi reálně bylo něco s čím bych se jinak hecla ale furt to byla objektivní potíž.
Křečáky když podle všeho celý den neprostojíš a tlak má nízký každá druhá když to přeženu.
Být nemocná a nebýt ve své kůži a mít práce plný zuby není to samé a kvůli druhému bych se nenechala zavřít doma za míň peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.24 08:45

@unuděná
dovolenou nařizuje zaměstnavatel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4865
6.5.24 08:48

Osobně bych to asi řešila tak, že bych si nechala nástup na mateřskou napsat ne 6, ale 8 týdnů před porodem a pokusila se se zaměstnavatelem ještě lidsky promluvit, že bych chtěla vyčerpat alespoň ten týden. Jako co si budem…v červnu už můžou být vedra a to pak bývá v pokročilém stádiu těhotenství dost náročné usedět i v kanceláři. Na nemocenskou bych jako zdravá nešla, nechtěla bych být omezená vycházkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
6.5.24 08:58

Počkej až se vrátíš po dětech do práce, budeš na OČR pečená vařená ;) máš kancelářskou práci, to zvládneš, kdybys dělala někde u pásu, tak to pochopím, ale tohle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
6.5.24 09:00
@Meggiska píše: Více

Sem se vracet ani nechci, je to špatně placené a právě kvůli dětem bych chtěla něco s home officem. Který mi slibovali i tady, ale nakonec nic no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
6.5.24 09:03

A já bych zase šla, užij si volno, odpočinek. Naber sílu. Aspoň si vše v klidu nachystaš. Já bych zůstala maximálně do konce příštího týdne, řekla bych jim, že je to pro tebe už náročné s dojížděním. Věřím, ze jsi tam za sebou nechala dost práce, musí to pochopit.

Některé ženské jdou na nemocenskou od prvních čárek a nedívají se na nikoho. Moje kolegyně vypadla hned jak ji vyšel pozitivní screening a to byla učitelka prvňáků…ani ji nenapadlo počkat, nez bude záskok :) 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex