Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@emihorsen píše: Více
Aha, tak jestli ti stačí 1× týdně, tak to asi seženeš.
Někteří zvládnou při dětech i studovat školu, to já nemám šanci. Upřímně ani teď, kdy už mají 4 a 6 let, tak prostě nejde jim říct 2 hodiny si hrejte, já musím pracovat. Já mám děti naštěstí minimálně nemocné, ale my si v práci dokážeme pomoct a domluvit se, takže když někdo má nemocné děti (jsme 4 ženské a tři z nás máme celkem 5 dětí ve věku do 8 let), dokážeme se zastoupit a není to jen kancelářská práce, máme i přesun na jiné pracoviště.
@Meggiska Já třeba HO s nemocnými dětmi v pohodě zvládala, ale samozřejmě to bylo na úkor toho, že ten čas trávili u telky, jakmile už jim nebylo nejhůř
Těžko můžeš pracovat a ještě zabavovat předškoláky, to dá rozum.
Taky jsem byla v práci do nastupu na MD a dovolenou jsem měla týden před nástupem, byla nařízená všem ten týden a zbytek jsem si vybrala po skončení MD.
Rozhodně jsem být doma nechtěla, už být na MD na mě byla hrozná představa, nebýt mezi lidma ![]()
@unuděná píše: Více
Starší syn je víc akční dítě a ani u televize není schopný sedět v klidu, pořád někde pobíhá a něco vymýšlí. A když jsou ještě s bráchou, tak to je boj o přežití. Nikdy jsem nechápala, jak zvládne někdo s dětmi studovat nebo pracovat ![]()
Podle mě je tohle ten důvod, proč ti nechce tu dovolenou dát. Co zkusit, že to nechceš potom řešit a aby ti ji nemuseli proplácet, tak si ji vybereš?
Nebo to nech chvilku být a jdi za ním třeba týden předem, než bys dovolenou chtěla, že ti doktor chce nechat doma, tak jestli si to máš vzít jako dovolenou nebo tu neschopenku ![]()
Ale naprosto tě chápu. Já bych z hecu klidně doma zůstala. Když nemusíš řešit peníze apod.
Já jsem si vybrala před nástupem celou dovolenou a líp jsem udělat nemohla. Byla jsem doma od začátku července, na mateřskou nastupovala v půlce srpna a rodila na začátku října. Užila jsem si léta a nemusela jsem se vařit v kanceláři. To sezení jsem už moc nedávala a stejně jsem každou chvíli potřebovala na malou. Tak jsem byla aspoň doma na zahradě a řešila rekonstrukci bytu
Pracovala jsem do posledního, dovolenou mne neschválili. Byla jsem. Naštvaná? Ano.
Pak jsem v práci seděla a se flakala. ![]()
Tak že to je na vás, můžete tam pít kafe od rána do večera, nebo jít na nemocenskou.