Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych nesla, dva týdny už to vydrzis, zbytečně se pripravis o peníze (nemocenská není žádná hitparáda) a budeš omezena vychazkama. Pak si vyberes dovolenou po mateřské a budeš mít aspoň peníze navíc k rodicaku. Minimálně z te finanční stránky se to nevyplati,
@vedma007 píše: Více
Děkuji, to se mi zdá zatím jako nejlepší nápad. Týden jim snad vadit nebude, jinak už tady na to nemám slov ![]()
@emihorsen nebo jak někdo 8 týdnů před porodem plus týden dovolené a těch zbývajících 8 dní si brát teď každý pátek.
@emihorsen píše: Více
Ty se tam vracet nechceš, oka, ale tvůj kolega tam pracuje a prostě to OČR vybrat musel. Když nemáte home office, musíte se prostě nahrazovat. Jestli se ti povede najít si práci s home office, gratuluju, já mám pocit, že si všechny matky furt stěžují, že nemůžou najít práci, kterou by skloubily s dětmi.
@Meggiska píše: Více
Kdepak, je to ještě trochu složitější
jemu šéf home office umožňuje, pokud je to nutné (třeba kdyz jsou děti nemocné). Já děti nemám, takže se mě to netýká. Jenže on tady zahlasil, že když normálně nárok na home office nemá, ať nepočítají s tím, že bude dělat z domova když se jim to hodí a vezme si radši OCR/půjde marodit. Takze jsem pracovala i za něj, i když mohl pracovat z domova za 100%..
@emihorsen Ono totiž pokud máš děti a podstata tvé práce to umožňuje, tak je zaměstnavatel povinný ti jej umožnit
A pokud ne, musí ti dát písemné zdůvodnění, proč to nejde. Moc lidí to neví, ale je to tak. Takže bych úplně nezatracovala možnost se tam po RD vrátit. Když budeš hledat od nuly práci na HO, tak s nejvyšší pravděpodobností neuspěješ.
@emihorsen píše: Více
Nevím co máte za kancelářskou práci, nevím, jaké jsou jeho děti, ale já s mými dětmi bych neudělala žádnou práci. Ač nemocné, tak krom prvních 2 dnů, kdy byly unavené a polehávaly, tak zbytek doby běhají, řvou, výskají a dělají bordel, v tom se vážně nedá pracovat. Taky bych si radši vzala OČR, na tohle bych nervy neměla. Každopádně já home office nemám a dokonce jsem nastoupila po rodičáku do práce a za tři týdny šla na OČR a nikdo mi nic neřekl.
Já bych nešla. Budeš zavřená doma teď b létě když je hezky a budeš sedět na zadku.
Co nevybirat dovolenou v kuse, ale po castech uz od ted? Proste si zkratit pracovni tyden? Mne to dost pomohlo.
Takze, chapu te, posledni dva tydny pred materskou uz jsem odpocitavala vteriny a to jsem delala fyzicky nenarocnou, kancelarskou praci s pohodovymi kolegy, kteri mi kazdy den zduraznovali at se hlavne nestresuju a tehotenstvi jsem mela na pohodu.
@Meggiska píše: Více
Díky za názor, tak aspoň do budoucna vím, že si mám taky brát radši OČR než home office a neni to blbý vůči kolegům ![]()
Já bych se ještě jednou zkusila domluvit na alespoň týdnu dovolené, pokud by to nešlo a měla by jsi problém (ve vedrech to nebude nic příjemného), tak neschopenka. Ale snažila bych se vydržet co nejdýl už kvůli těm omezujícím vycházkám.
@Švédka87 píše: Více
Já jsem stejně tak unavená, že po práci zbytek dne ležím, děsim se, co bude dál ![]()
@unuděná píše: Více
Všichni kolem mě HO aspoň jednou tydne maji, tak snad něco najdu
práce tady je hrozná, benefity nula a kolega neochotný.