Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
To záleží na dítěti, jestli vůbec um přijme a taky jak často ho teď kojiš ![]()
A máš vyzkoušený, že ti vezme flašku a to UM. Naši to nikdy nechtěli. Neprasknou ti prsa když nebudeš tak dlouho kojit?
Moje dítě nikdy nevzalo lahev ani um, a že jsem se snažila. Odjet by bylo nereálný….
A jak často kojis?
U mých tří by to neprošlo. Na noc pryč jsem jela až po odstavení, nebo u posledního jako začátek ukončení kojení. Odjela jsem na dva dny a po návratu mlíčko nebylo. Byla jsem teda připravena na to, že s prsy to bude problém, ale kupodivu ty si skoro nevšimly, že nekojim. Ale..synovi byly tři roky přesně. U starších jsem odstavovala v 13-15 měsících a tam teda to byl mazec první dny. Musela jsem odstříkávát ve sprše, nosit vložky do podprsenky..
Díky vsem za reakce a otazky, ktery jsem si pred zbrklym zalozenim diskuze nezodpovedela. Kojim casto, kazdy prikrm je prolozen kojenim + dumlani v noci. Umely nevim, rikala jsem si, ze kdyz bere mlecne kase, zvladne i umely. Musim pockat
@Anonymní píše: Více
No a už jsi byla třeba na půl den pryč? Nebo večer, že víš že dítě v klidu uspí?
Odjed až po odstavení a až si na to dítě zvykne. Potom si to užiješ.
Můj nejstarší a nejmladší nikdy flašku s um nevzali. Prostřední jo. Jde o to, aby dítě umělo z něčeho pít, ne jestli mu UM chutná.
Mě taky kaše jedli/pili ale UM ani náhodou. A vyzkoušela jsem x značek.
Tak si to zkuste na necisto. Dají se koupit vzorky UM ať nemusíš kupovat celou pixlu a uvidíš.
Jinak já jsem odjela na dvě noci když jsem chtěla přestat kojit, ale dceři byly už dva roky a jedla normální jídlo. A to zabralo.
Hela nestačil by ti třeba jeden celý den, od rána do večera, a na noc se k mimču vrátit? Přes den by třeba zvládli s příkrmy, nevím, jestli jste už vůbec zkoušeli být noc bez sebe. I pro dítě to není jednoduché, nemá mámu ani prso, na které je zvyklé. Zkoušej spíš postupně, odjeď až si budeš jistá, že noc neprořve a já bych teda úplně v pohodě nebyla, odjet hned na dva dny a noc od kojence, pro kterého je mé mléko ještě značnou součástí výživy.
Ja odjela v roce na dve noci. Dite trpelo, ja trpela, prsa bolela, tim padem jsem stejne nespala. Urcite muzete zkusit, ale jela bych tak, at se kdyztak muzu vratit. Treba to bude v pohode, to ti nikdo nerekne. Kamoska pracovne musela jezdit uz od dvoumesicniho mimca treba na tyden a takto pravidelne a v pohode kojila do roka.
Já od 9 měsíců syna chodila párkrát za měsíc na brigádu - ranní nebo odpolední směna. Taky jsem u toho relaxovala a na noc jsem nikam cestovat nemusela. Syna jsem kojila cca 14 měsíců ![]()
Já bych potřebovala na operaci, ale zatím mám bezdudlíková mimčo plně na mě závislé, tak ji to neudělám, půjdu, až to nějak zvládnou a uvidíme, zda udržíme laktaci…dceři je 15m…první jsem kojila 2roky a 2m…v noci mi nespí, ale touhy odjet bez nich teda opravdu nemám, přes den nemám problém, aby byly u našich…mně stačí, že i odjedeme společně na dovču, péče se rozdělí, nemusí se nic řešit…už jsme byli na horách několikrát, u moře, kempovat,…a jinak když třeba pár hodin z jednoho prsa nekojim, tak mi nateče a ukapavá mi mléko…já bych spíše zaměstnala manžele, nosil by ti Mimi na kojení a jinak se postaral ![]()
Odjela bych i s miminem. Být někde sama jen s jedním dítětem bez manžela a skákání kolem rodiny, to by mi pomohlo.
Ahoj, jen rychlá otázka. Začínám mít intenzivní potřebu odjet od dětí a muže na dva dny (1 noc), být sama a jen si číst a spát.. Ale pořád kojím a neodstříkám nic. Je reálné nahradit mléko na dva dny umělým a pak na kojení zase navázat? Mimču je 8 měsíců..