Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, už nevím kde se zeptat a snad najdu někoho kdo se s tím taky trapil, malá se narodila 19.zari , v porodnici se krásně chytla a odcházela jsem s porodnice, že se mi mleko spustilo, skoro dva měsíce krásně papala pred den každý 3 hodiny, v noci tedy spala celou noc takže kvůli přibírání v 6ti nedeli jsem musela na radu doktora budit v noci kazdy aspoň 4 hodiny, po 6ti nedeli jsem přestala budit ale začalo se mi tím ztrácet mleko, takže jsem musela budit znova v noci aby se mi začalo zase dělat mleko. Když konečně mleko mám, tak poslední 3 týdny malá nechce moc jist, v noci nebo ráno když je rozespala tak pije krásné, ale odpoledne a nejhorší večer před spaním tak jakmile ji přiložim k prsu tak začne hystericky plac, place dokud neusne nebo se nějak neuklidni a když to zkusim znova po půl hodine tak znova plac, takze pres den ji po 5 nekdy po 6 hodinach.Byli jsme i u doktora kde jsme po týdnu šli na převážení aby jsme věděli a za týden přibrala 100 g, řekl mi že je to na hranici nižší ale že nevypadá že by stradala..ma teď 19.12 3 měsíce a vážila jsme ji dneska u doktora a ma 5110 g. Nevím jestli ji něco netrapi, nebo nemá hlad, byla jsem zvyklá že krasne papala a poslední týdny jsou krusny s tim kojenim.. máte někdo prosím aspoň podobnou zkušenost?
Bojkot kojení, mrkni. Přiložila jsem k jednomu, druhému. Když jecel az usnul, tak jakmile se vzbudil, nebo byl v polospanku, obvykle se chytl. Hlavně klid
okolo třetího měsíce se jim ztrácí reflex, musí sát vědomě, navíc u tebe odchází hormony, díky kterým to teklo skoro samo a oni se vztekají. Prostě trpělivě s láskou… Trp no, jinak se to nazvat nedá. Nabízej, dávej a co nejméně se stresuj. Kdyžtak nějaká laktační
nemám s nimi zkušenosti
@Temnástranasíly ja se právě bojím jestli ji něco není, neboli, třeba prdiky a kvůli tomu třeba nechce, občas zkusim polohu v leze a občas se chytne, ale je to boj, že si říkám aby pribirala a netrápí se hlady, nebo opravdu nemá hlad tak často 🙄 😒 vždy si užívám nocni klidne kojení 😃
Je to bojkot, trápili jsme se s tím fakt slouho, až někdy do 8-9 měsíce, příkrmům moc nedala, takže kojení pořád hlavní část stravy a i po těch 9 měsících se nakojila jenom vleže v posteli, jakkoliv jinam prostě ne, radši řvala hlady🤦♀️ dělala jsem to opravdu dlouho tak, že jsem uspala na rukach, položila do velké postele, lehla vesle ní, vrazila prso do pusy a jak to měla zažité, tak se v polospánku nakojila, když se jí měnily fáze, ale musela být fakt v polospánku, vzhůru ani omylem. Naštěstí byla první dítko, tak jsme vedle ní mohla ležet a jak jsem viděla, že se probouzí, tak jsem rychle hodila na druhé prso a napila se ještě z toho, než se probrala úplně. Ale teda bylo to dakt náročného půl roku, nesměli jsme nikam, protože prostě nejedla🤦♀️ Laktační mi doporučovala, ať zkusím týden zamezit jakémukoliv pláči při kojení, že si to sedne, ale stejně to moc nepomohlo. Je to těžké, držte se, snad to brzo přejde, málokdo to má natrvalo ![]()
@Daisy98 a kdy to u vás přestalo? Já už uvažovala přestat kojit ale věřím že by to dělala i s lahvickou.. no právě, nedokážu si představit jít někam na návštěvu, kromě moji rodiny tam ní není blbý si lehnout a nakojit když tak v leze, i když ani tomu moc nedá.. ale docela jste mě nepotesila že ani v 9 mesici se to nezlepsilo.. mě přijde že už ji je rok, jak se trápím s tim kojenim tak mi kazdy den přijde jako měsíc.. ![]()
@Lucieieie píše: Více
Přešlo to kolem 9-10 měsíců, hlavně tou dobou už jedla i jakžtakž normální jídlo, takže na návštěvu jsem vzala ovocnou kapsičku, jogurt nebo pár křupek a tím se to odpoledne zapláclo a už se docela i nakojila, hlavně to nebylo tou dobou tak moc potřeba. Taky jsem s kojením chtěla několikrát seknout, obrečela jsem to moc, ale malá se děsně dávila u lahvičky, když jsme to asi 2× vyzkoušeli a odmítala z ní pít, takže tam jsem věděla, že to stejně nepůjde🙈 nakonec se kojila do 21 měaíců, kdy jsme to po vzájemné domluvě ukončily, ale někdy po těch prvních narozeninách už to bylo v klidu úplně, to jedla normální jídlo a kojení měla na spaní, v náručí se moc nenakojila, ale v leže v pohodě, dokonce mi u kojení dlouho usínala, vlastně až do odstavu🙂 Zlepší se to, málokdy to má tak dlouhého trvání, ale taky mi to tehdy přišlo jako celé roky, hlavně když jsme byly pořád doma a byla zima, tak ven jenom na chvíli mrknout🙈
@Lucieieie obě naše děti měly v roce 8,5kg, jedna z 3,8kg a druhá z 2,1kg…tvoje dítko má 5kg, podle mě úplně krásné miminko…netrap se nějakými časovými intervaly a přikládej na vyžádání, tak ji Koj po vyspání a za chvíli znovu na usnutí…a vydrž, první dceru jsem vydržela kojit přes 2 roky, v noci se budila ještě dlouho po odstavu a druhou kojím 15m, v noci se budí 3 až 7× a potřebuje si cucnout…