Od kdy dávat dítěti čerstvé ovoce?

963
25.4.11 00:20

odkdy čerstvé ovoce???

Ahojda maminy,

s malou jsme museli kvůli viróze na pohotovost a paní dr. nám doporučila rozmačkaný čerstvý banán jako svačinu. Je nám téměř 6,5 měsíce, příkrmy papáme, i přesnídávky, ale netuším, jestli čerstvé ovoce vážně můžeme. Je mi jasné, že jablíčka, apod. přijdou později, ale chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s podáváním čerstvého ovoce, např. zmiňovaného banánu.
Předem moc všem děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17014
25.4.11 06:35

A není banán náhodou mezi 1 ovocem co se příkrmu týká? 8-o Jako čerstvé ovoce by se mělo dávat krátce po podávání příkrmů, hlavně tedy ten banán, protože ten se nevaří… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
25.4.11 07:00

já dávala čerstvé vždy, jen jsem loupala slupky - banán, jablka, hrušky, švestky…
Vše co roste u nás jsem dala s klidem od cca 5.měsíce, teda akorát ten banán tu neroste :-D .
Jen opatrnější jsem byla u broskví a jinak citrusy nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
25.4.11 07:06

Kupovala jsem přesnídávky s banánem, dokonce se dělá čistě banánová přesnídávka, kde ten banán je podušenej. Takže ho to naše dítko syrové ještě nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
25.4.11 07:16

Zrovna banán by měl být snad nejbezpečnějším :nevim: Banánu bych se fakt nebála.
Slyšela jsem, že za „minulých dob“, když ženská nemohla kojit a miminko UM nezvládalo (alergie), dával se banán - i když byl těžko dostupný :roll:
Jen stolička po něm vypadá jinak, myslím, že se v ní objevují černé tečky? Holky? Už si to nepamatuju :oops: Ale je to běžné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
25.4.11 07:40
luciashek píše:
Kupovala jsem přesnídávky s banánem, dokonce se dělá čistě banánová přesnídávka, kde ten banán je podušenej. Takže ho to naše dítko syrové ještě nemělo.

Tak v přesnídávce je podušené veškeré ovoce a neznamená zo, že ho doma budeš vařit :lol: . Prostě a jednoduše, banán se dává mezi prvním ovocem…Syrový :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
25.4.11 10:05

Neboj se toho mi taky dávali přesnídávky a banán jsem zkusila jen tak ze zvědavosti a malému strašně chutnal jenom jsem ho tak rozňahňala lžičkou dala jsem mu ho tak nějak na sedmém měsíci, ale jsme kojení takže jsme začali trochu déle. Jenom jsem v nějaké chytré knížce četla, že banám je dost sladký tak se má kombinovat s jablkem no a samozřejmě ne takové ty zelené :mrgreen: ty nechutnají ani mě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
25.4.11 10:18

Holky a od kdy jste začly dávat všechno ovoce syrový?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
25.4.11 10:37

…já už psala, že jsem nikdy nepovařovala, vždy syrové takže od cca 5.měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
25.4.11 10:44

Ani já nikdy ovoce nevařila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
25.4.11 12:07

my jsme dávali taky ovoce vždycky jen syrový, začali jsme v 6 měsíci, asi 3 týdny po začátku zavádění příkrmů - teda zeleniny. Ale ty 3 týdny jsou jen kvůli tomu, aby si dítě nejdřív zvyklo na chuť zeleniny, protože kdyby nejdřív dostalo sladký ovoce, tak by mu pak zeleninka nemusela chutnat. A dáváme většinou jablko, občas banán. Těším se teď na léto až bude k dostání i jiný ovoce - teda to co roste tady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
25.4.11 14:05

Ahoj,banán je naprosto bezpečnej,klidně bych ho dala,jestli už papá ovoc.přesnídávky,já taky nikdy ovoce nepovařovala,dokonce nám to dr.nakázala kůli zácpě,přesnídávky s ním nic nedělaly a tak jsem všechno ovoce loupala a krájela na malé kousky a hodila do mixéru…kakal pak mnohem lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
25.4.11 22:17

Já dala malý (kojím a příkrmy ještě nedávám) ochutnat banán(zamíchaný do kaše) včera, je jí 5m a dnes jsem zkusila jablíčko, ale jen asi 2 lžičky. Chutnalo jí:-) Já vím, že se nedoporučuje, dávat ovoce před zeleninou, ale spíš to byla ochutnávka než krmení:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
26.4.11 10:41

Banán je bezpečnej, ale bývají po něm černé nitky ve stolici, tak se pak nelekni:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
6.12.13 15:07

Vidím že diskuze je stará, ale divím se… Vždyď dítěti se má dávat HLAVNĚ čerstvé ovoce. Mému synovi je půl roku a papá čerstvé, aby měl taky nějaké vitamíny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí