Odkdy chodítko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
215
5.3.06 10:41

Odkdy chodítko?

Ahoj holky, chci se s Váma poradit. Samuel má 5 měsíců, a stále chce na nohy, uvažovala jsem o o koupi chodítka, ale takového do kterého si sedne a dojede si tam kam chce. Odkdy jste ho používaly Vy? Ahoj Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3596
5.3.06 10:44

Katko,

nevím, ale chodítka se vůbec nedoporučují, ani ortopedi ani vzhledem k bezpečnosti dítka. Dojede si právě kam chce, to je třeba je schodům, ke sporáku atd. Já bych ho prostě dala na zem, ať se kutálí a trénuje tělíčko. Na chození má hrodadu času.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
5.3.06 11:03

Katko,
nedávno tu diskuse o chodítkách byla. My ho rozhodně používat nebudeme, předbíhá vývoj a může deformovat kyčle a páteř.
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
5.3.06 12:14

Já sice chodítko na Anču používala,ale ona od 10 měsíců chodila a když jsem potřebovala jí nechat chvíli samotnou,tak šla do chodítka a do prázdné chodby…jinak by mohla ošklivě spadnout a já u toho nebyla.

Jenže musela jsem nakrmit zvířata,tak tohle byla bezpečná alternativa na 15 minut denně…ve chvíli,kdy projevila tou a schonost z chodítka vylézt,tak bylo chodítko odloženo na půdu…

Takže na otázku „od kdy?“ odpovídám…až bude dítě aspoň obcházet nábytek a nejlépe vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
5.3.06 12:26

Ahojky Katko,
no nezlob se na mě, ale v pěti měsících uvažovat o chodítku????? To je sakra brzo…nech Sama raději na volné ploše ležet na dece a at se učí lézt nebo kutálet.
A přesně to chodítko, které popisuješ se vůůbec nedoporučuje..takže zvaž zvova a prohlídni si starší diskuse na toto téma, byla jich tu spousta…

Jinak hodně zdravíčka tobě i Samuelovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.3.06 12:41

Kati…vobec nie…okrem toho, co ti tu napisali kocky len pridavam info, ze v mnohych statoch uz su choditka jednoducho zakazane. Okrem nebezpecenstva urazu deformucju chrbticu, klby, deti potom chodia po spickach atd. Dieta sa ma davat „do sedu“ az ked sa samo po:,–(i, do stoja az ked sa samo postavi a chodit ma tiez, az ked to dokaze same, pretoze to znamena, ze prislusne svaly uz su dost silne a telicko na tieto aktivity pripravene. Pa.

• Citovat
  • Upravit
215
5.3.06 12:46

Ahoj holky,
moc mě zajímaly Vaše názory. Moc děkuji. A nebudu ještě raději kupovat. Moc díky. KATKA a Sem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
5.3.06 12:51

Ahojky,

taky bych o chodítku vůbec neuvažovala, dítko má jít svým tempem a svou cestou, nic se nemá urychlovat. od narození chodíme s Michalem k neurologovi a tam nám pokaždý připomínají

neposazovat dokud si sám nesedne (Michal si sám sedl v 10 měsících - to už dávno obcházel nábytek ale do té doby se mi v sedu bortil)

nevodit za ručičky (oblíbená činnost snad většiny rodičů - díto se moc prohne v páteři a celková pozice je hodně zatěžující páteř)

nepoužívat chodítka

takže tak. Je to věc každého z rodičů, ale naše dítko má prostě smůlu… neumí samo chodit… no tak holt nebude… nejlíp je mu to vůbec neukazovat a za ručičky ho nevodit, protože pak se nemá čeho dožadovat…

příjemný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
5.3.06 15:42

CHODÍTKŮM TŘIKRÁT NE NE NE!

Fakt se v poslední době ukázalo několik výzkumů, které potvrdily, že dříve hit chodítka, se obrovskou měrou podílejí na vybočení páteře!!

Takže proč křivit děťátku záda? Chodítko je naprosto nepřirozená věc.
Až bude mít dítě připravenu a posílenu stavbu těla na chození, tak se naučí SAMO chodit.. samo lézt…

Potřebuješ-li si někam odskočit apod., dá se dát dítě do ohrádky…

U nás nebyla ani ohrádka ani chodítko apod. „pomocníci / zadržovadla“.
Byt se udělal tak, aby se nikde nic stát nemohlo, malá mohla lézt kamkoliv, chodit za mnou na záchod, do koupelny = nikdy ji nic neomezovalo či nevhodně stimulovalo…

Naše pediatrička i ortoped jsou zajedno - chodítka škodí = nekupovat nyní ani později…

Miminko má záda / kyčle apod. jen jedna.. nehazardovat s nimi ve snaze mu zatraktivnit den, prosím…

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky