Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chtela bych se jen zeptat od ktereho tydne bych mela prejit od sveho gynekologa na prohlidky do porodnice, kde budu rodit? Jsem ted ve 28. tydnu a na 32.tyden jsem jeste objednana ke svemu doktorovi. Nejak me nenapadlo se ho na to zeptat a on mi zatim nic nerikal.
Diky moc J.
Ahoj Janulenko,
rozhodně nika, nespěchej.
To by měl rozhodnout gynekolog podle stavu těhotenství a podle průběhu a období. Těhotenství trvá zhruba 40 týdnů a tak máš ještě čas. Pokud Ti nepraskne voda nebo nemáš jiné problémy v těh. neni nutné nastoupit do porodnice. Tvůj gynekolog ke konci těh. zřejmě bude požadovat častější navštěvy a podle toho určí termín nástupu, pokud nedojde k již zmiňovaným věcem.
Užij si ješte klidu a pohody v těhotenství a přeji Ti hezký porod v termínu.
Ahoj Štěpík
Ahojky,
mě poslal můj doktor do porodnice do rizikové poradny až ve 40.týdnu. Prostě po termínu.
Přeju pohodové těhotenství a bezproblémový porod.
Ajka, Lenička 2 roky a Lukášek 14 dní
Ahoj Janulenko,
určitě máš ještě čas. Na příští kontrole se kdyžtak s doktorem domluv, protože každý to možná praktikuje jinak. Já jsem byla u svého doktora naposled na konci 34.týdne kdy mi vystavil mateřskou a ujistil se, že to mám v porodnici domluvené. Tam mě objednali za 2 týdny (4 týdny před termínem) a na kontroly jsem chodila jednou týdně. Od příští kontroly budu chodit na KTG (monitor) což gynekologové ve svých ordinacích asi většinou nemají.
Poprvé jsem rodila U Apolináře, teď se chystám v Motole a probíhá to v obou porodnicích zhruba stejně.
Katka a Míša 2,5r. a Víťa 38.tt
Ahoj,
me poslal doktor do porodnice ve 36 tydnu a mkyslim, ze to bylo tak akorat.
pa Monca
V Podolí se máš hlásit od 36týdne,někdo tam má svého doktora,tak chodí i podstatně dřív..Mě tam dr poslala až 38tt,sice mě trošku sprdli,ale jsem ráda,protože tam byl dost blázinec..Od roku 2005 tam musíš být registrovaná,jinak tě nevezmou…
![]()
Mam takovy dotaz - dneska jse byla poprve v poradne v porodnici (koncim 36.tyden), ale ja hlava derava jsem se nezeptala, kdy mam prijit priste… Pani doktorka mluvila jen o tom, ze za ctrnact dni mam jit na monitor (to delaji jinde), ale kdy na dalsi prohlidku mi nerekla… Chodi se ted kazdy tyden nebo kazdych ctrnact dni?
Moc diky. Jana
Pokud ti neřekla,kdy máš přijít na prohlídku a nenapsala ti to do průkazky,tak já chodila na monitor a pak do poradny… ![]()
Záleží na tom zda jsi ve městě s porodnicí nebo někde dál na venkově. Bydlím cca 28 km od 3 porodnic a normálně se chodí buď k porodu nebo když se přenáší dr. rozhoduje jak dlouho po termínu pošle. Nechodla jsem ani na monitor a vlastně nechápu k čemu je to dobré, dr. mě vždycky pečlivě poslouchala fetoskopem nebo pustila zvuk při UTZ. Příště se zeptej jak to je u tebe. Ale neboj, dr. určitě udělá všechno jak má být. Když jsem bydlela v Praze, sice jsem chodila do poradny, ale u porodu stejně byl pokaždé někdo jiný, který mě neznal, tak to vyšlo na stejno.