Pověra o kočárku doma..

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
107
8.9.04 07:40

Pověra o kočárku doma..

Ahoj holčiny, jsem teprve 16tt ale kočárky obcházím už snad od puberty a vybírám jaký si jednou pořídim.. Zatím mi do oka padla puse vaničková Inglesina Vittori.. Ale minuly vikend mi padl do oka bily kočárek Driver 3XL (samostatná vanička+sedačka+autosedačka) - 3kolka.. Super cena, první pohled rozhodl a my si kočárek vezli domů a pak nastalo to trapení.. Ja si ho celý rozbalila a prokoumala a umístila do místnosti která bude pro mimí.. Zatím je tam jen ten kočárek.. Ale nastala pře s mým nastávajícím, protože mi chce kočárek odvézt k vůli pověře pryč, s čímž já nesouhlasím.. Jeho matka mu to nabulíkovala do hlavy, že kočár musí z domu a my se teď akorát hádáme. Já jsem beran, který nechce ustoupit a nehodlá k vůli pověře.. a k vuli někomu kdo tu pověru má. Přítel už po výměně názorů ustoupil ale jeho matka do něj zase hučí.. Tak co mi radíte? Pravděpodobně ustoupím, protože kdyby se opravu nedej bože něco stalo, budu to mít asi stále na talíři..
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
8.9.04 08:10

Andreo, není občas hezké věřit na pověry? Já je taky považuju za hloupost, ale jen tak z recese jsme hoooodně předem koupený kočárek odvezli k rodičům, právě proto že se říká, že nemá být doma. Nachystala jsem tam panenku a mamce jsem řekla ať si zkouší houpat :wink: A taky jsem před odjezdem do porodnice mezi dvěma stahy sypala do mističky na římsu okna mák, to aby nám vrána přinesla vytouženou holčičku :D :D :D .....a přinesla! Moje teta před pár lety měla zakázáno věšet v těhu prádlo, protože nastávající maminka když projde pod prádelní šňůrou, může se mimču zamotat pupeční šňůra kolem krku :D . No řekni, není hezké to „zneužít“ ať věší prádlo tchýně :wink: ? Tohle je u nás doma už vyřešeno, věšíme prádlo na rozkládací sušák a já nejsem trpaslík - musím ho věšet sama :roll: . Všichni, možná z čisté nostalgie, koukáme na staré filmy, dodržujeme tradice - vánoce, velikonoce, svátky, narozeniny.....proč nedat občas za pravdu i těm hloupým pověrám?
PS: mám syna berana, vím jak jste paličatí :D
Radka + Betka 7t

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.9.04 09:03

Ahoj Andreo, úplně Tě chápu, že si chceš kočárek houpat a prohlížet než porodíš. Já bych si ho taky každý den pohoupala, jenže je u příbuzných :cry: . Taky všichni „hučeli“, že nemá být v bytě. Jasně, že je to jen pověra i když dost zakořeněná. Já na to taky nevěřím, ale víš co jsem udělala? Prostě jsem byla nad věcí. Když ho chcete mít mimo byt, tak ho tam mějte, ať má dušička pokoj :wink: . Vždyť mi ho brzo přivezou a já si ho pak budu užívat do sytosti. A třeba mě to bude i někdy už vadit. Tak se s rodinkou nedohaduj (je to zbytečný) a udělej jim radost, vždyť o nic nejde.
Pevné nervy přeje Malina :lol:

• Citovat
  • Upravit
2178
8.9.04 09:11

Ahoj Andreo,

never na povery, my jsme mely doma kocarek uz od dubna, skrin plnou pidi vecicek, autosedacku uz od 12.tt :lol: , postylku postavenou v kvetnu a synacek se nam narodil az v cervenci. Je to krasny, zdravy chlapecek, no spis uz kus chlapa :-)

Radka+Romanek (7.t)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.9.04 09:15

Ahojky Andreo,

taky se přidám se svou zkušeností - kočárek máme už cca měsíc, prostě přesně jako ty jsem ho viděla a věděla, že ho musím mít. U nás to bylo trošku jednodušší rozhodování, protože máme maličký byt a ten kočárek by tam prostě nebyl kam dát. Až ho budu používat, musím ho nechávat v autě a prostě se modlit, aby ho někdo neukradl a na jaře se budeme stěhovat do našeho vysněného domečku, tam už to bude bez problémů. Ale k těm pověrám. Musím říct, že jsme ho přivezli a přes noc jsme ho doma měli - byla jsem z něj unešená, pověrčivá jsem tak akorát, ale přeci jen ten červíček hlodal a odvezli jsme ho k mamče. Hlavně asi taky pro ten pocit, že kdyby se přeci jen něco mělo stát, tak já bych na to musela pořád myslet atd. Na druhou stranu si taky říkám, že co se má stát se stane a kočárek to rozhodně neovlivní, ale prostě jsem nad tím ani moc nepřemýšlela a k mamče ho odvezla. Vždy když jsem u ní, tak se s ním samozřejmě " mazlím " :oops: A hlavně nám ty 4-5 měsíců tak utečou, že už ho budeme mít doma všechny… :lol: :lol:

Tak se opatruje a pozdravujte mimísky!

Denisssa + ledňačka 21+4tt

• Citovat
  • Upravit
107
8.9.04 11:43

Kočárek..

Holčiny, děkuji za Vaše názory.. :o)

Zítra odpoledne se kočárek veze k snoubencovým rodičům.. Prostě jsem tak udělala pouze pro klid rodiny.. Kočárek si budu jezdit užívat tam.. Jsem z toho trochu smutná, chtěla jsem si do nej koupit už zimní pytel (bílého beránka) a deku a mít ho tzv. přichystaný na první únorovou procházku, ale.. :o)

Přeji hezký den a jestě jednou děkuji za názory..
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
8.9.04 12:00

Škoda, už je pozdě, chtěla jsem ti napsat, abys provedla odsun kočárku takticky, třeba jako že budete ještě dozařizovat pokojíček a bude se tam vrtat a na kočár by se prášilo… :D . Víš, aby tchýňka nevypadala jako vítěz :? .
Jo, tak mě napadá: Víš jaký je ideální počet zubů u tchýně? (Dva…jeden aby jím otevírala synáčkovi pivko a druhý aby ji bolel!!!)

Nebuď smutná, za pár měsíců se budeš s kočárkem prohánět po ulici
 Radka

• Citovat
  • Upravit
405
8.9.04 12:40

Ahoj holky. Nedá mi to,abych nenapsala pár slov o tom, jak mi pověry občas zkazí náladu…Moje tchyně je moc hodná, ale úžasně pověrčivá. Zá:,–(ně přijde skoro ke všemu s nějakou negativní pověrou. Když jsem měla na svatbě růže, bylo to špatně, protože prý mají trny. Kočárek jsem měla u všech našich tří dětí u ní. A víte třeba, že se do 6 týdnů nesmějí miminka fotit (nejmladšího jsme vyfotili už na porodním sále) ani podívat do zrcadla? A do roka stříhat vlásky. Takhle by se dalo pokračovat pěkně dlouho. Takže i když na ně nevěřím, považuji je za tmářství, pro klid v rodině některé dodržuji.
Mějte se všechny moc hezky a nenechte se tím moc ovlivňovat.Pa Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
8.9.04 14:29

A co tohle?
V těhotenství se nemá jíst chleba, protože má pak mimi velkou hlavu.
Já si chleba dopřávala tak akorát, protože ho mám ráda a Lucinka měla hlavičku AU AU AU, ještě teď mě při tom pomyšlení bolí. :lol: :lol: :lol:
No, chlebem to nebylo. Manžel má tohle v rodině a jeho babička proto nechtěla už druhé dítě. :roll:
Kočár jsme měli doma měsíc před porodem. Dřív jsme ho nekupovali kvůli záruce. Furt jsem na něj koukala a houpala. Tchýně taky kafrala, ale nedali jsme na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
8.9.04 19:22

Asi je to opravdu jen pověra,ale moje mamča porodila 4 děti.Všechny byli bez problémů jen já jim málem umřela.Dostala jsem těžkou salmonelu.A právě když naši čekali mě,tak měli kočárek doma.Takže u nás by to neprošlo přes mamču.Ale ani mi to nijak nevadí,však si ho ještě užiju.
Bibky+Eliška31tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.9.04 21:16

Pověry - nepověry,
my jsme koupili a domů přivezli kočár, když jsem byla ve 34. týdnu - no a mladej se narodil 34+2 …
Aneb jak praví klasik: „Nebuď pověřčivej, nosí to smůlu!“
A kdo se v tom pak má vyznat.
 Evča

• Citovat
  • Upravit
980
9.9.04 07:23

Dobré ranko, tak jsem se pobavila - ja taky slyším pověry na každém rohu - ale přiznám se, že je beru s rezervou a klidem, ne tak zá:,–(ově jako mamča nebo tchýně.

1. Ale musím se „pochlubit“ co jsem vyváděla jako malá holka - bylo mi 9 let a mojí sestře asi tak půl roku. Pamatuju si, že už lezla a seděla. No a babička mi vyprávěla, že se malé dítě nesmí překročit, jinak neporoste. 8O No tak já segru překračovala denně a dnes je z ní vysoká holka - 174cm. :twisted:

ALe i já přemýšlím, že až koupíme kočárek, tak doma nezůstane. Z části je to pověra :roll: , ale z části chci mít klid a ne poslouchat, že jsem něco zase vymyslela. 8)

Desty a Cipátko 22+3tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
9.9.04 07:54

Ahojky holky,

no já mám vybranej kočárek v obchodě, kde mi sami nabídli, že složím jen zálohu a oni mi kočárek uskladní až do porodu, kdy se doplatí zbytek kupní ceny a vystaví paragon - takže záruka bude dlouhá.

Asi jsem trošku pověrčivá a prostě sama ho doma nechci - člověk si vždycky říká co kdyby…

Jo a až budete mít druhý a možná třetí tak už kočár přece mít doma budete ne??? - přece nebudu kupovat pro každý dítě novej - takže u dalších dětí ta pověra neplatí??

Nezbývá než dodat že jde opravdu jen o pověru, jelikož pokud se něco má stát, tak se to stane ať je kočár kdekoliv. Možná ale tato pověra chce právě před tím těhulky chránit - – myslím že říká, kdyby se opravdu něco stalo, tak přece nebudeš koukat ve vlastním bytě na kočárek, kterej sis pohupovala a těšila jak v něm bude mimi spinkat.....

Jenže na druhou stranu to bysme nesměly mít připravený vůbec nic.o)))

Takže nejlepší je se na všechno vykašlat a dělat tak, jak to člověk cítí.o))

Markéta 15+0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.9.04 09:06

Ahojte těhulky,
musím přiznat, že pověry ignoruji, z černé kočky si beru štěstí, 13.pátek je pro mě taky krásný den (pátulinky miluji a 13 je nádherné číslo). Jo ale s tím kočárkem jsem tak trochu v pasti. Ještě nemáme ani vybraný, ale pro klid dušičky ho dám asi k tchánovi. Moje teta při 3. dítku měla kočárek v obýváku už asi 1/2 roku dopředu a Davídek je zdravý, chytrý klučina. Ale přece jenom kdyby…
S oblečením taky ještě pořád váhám, ale když jsem viděla komentář Slysil, tak už ty obchody asi konečně prubnu. A moc se těším.
Pěkný den, Evulefka+piškvorátko 17tt

• Citovat
  • Upravit
2237
9.9.04 13:37

Ahojky maminy současné i budoucí,patřím už mezi ostřílené maminy,protože mám tři „puboše“ 17,16,14 a berušku 2 ročky ,ale povry o kočárcích mě nikdy netížily. U prvního se kupoval nový až po narození,druhý přesedlal ještě do zahřátého ,no a u třetího jsme měli kočárek doma asi 3.měs. předem.Pro Elinku jsme kočárek koupili měsíc předem a všichni jsou živí-až moc a v pořádku.Jinak další z pověr je ,že když těhotná hladí kočku,že se jí narodí chlupaté dítě.Nevěřit pověrám ,ale dát na své city a rozum.Jo jinak já mám nejlepší tchýni -ona téměř nezná naše děti ,oni jí taky ne-bydlí 30km od nás byla u nás naposled před třemi lety.No a naši princeznu viděla poprvé ,když jí bylo 16.měs.,a to jen shodou náhod,když nás potkala na procházce.Nelituji toho nikdo nám nemĺuví jak do života,tak do výchovy.Přeji všem krásné zdravé bobečky a spokojená bříška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí