Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holčiny,
chtěla bych vás požádat o radu. Dnes jsem 28DC a už asi týden trošku špiním, ale pobolívají mě prsa a občas i podbřišek. Proto jsem se rozhodla udělat si TT. Těhotenský test mi vyšel pozitivně. Teda přesně řečeno 3 testy vyšly pozitivně.
Nemáte některá nějakou podobnou zkušenost? Má cenu chodit k lékaři?
Děkuji za odpovědi. A.
Ahoj, špinění na začátku těhotenství se objevuje poměrně často, obzvláště v termínu očekávané menstruace, ale k doktorovi bys měla každopádně zajít, nebo alespoň zavolat.
Binisi
Ahoj Adelinko,
já teda jsem s tímto na začátku těhotenství zkušenost neměla, ale jelikož se říká, že v prvních třech měsících těhotenství můžeš mít klidně i normální menstruaci, tak raději bych si k lékaři zašla.
Už ty // něco naznačují, a uvidíš sama že lepší je mít jistotu. ![]()
Tak držím palečky ať ti to těhulkovství vyjde.
![]()
Katka a prcek 19tt
Milá Adelinko!
Určitě si k tomu doktorovi zajdi.Ať něco nezanedbáš.Maximálně ti řekne,že nejsi těhotná,ale podle toho,co píšeš,tak ti tvé těhulkovství potvrdí.Takže co nejdřív utíkej k doktorovi a pak dej vědět.
Lucka A.:-)
ahoj Adelinko,
jsem na tom podobně jako Ty..... s přítelem jsme se rozhodli pro mimi, zkusili jsme to ted na dovoleny poprvé…v neděli to mam dostat (takže testiky jsou ted zatim asi zbytečny) a už 2 den špinim..nikdy předtim jsem nic takovyho neměla. No nějak to dopadne
, nijak se tim nestresuju. Vzhledem k Tvym 3 poz. testum to vypada na miminkoooo ![]()
měj se krasně ![]()
Saba
Ahoj Adelinko,
nechci Tě strašit, ale raději okamžitě zajdi k Dr. Moje mamka dle tt je těhulka (byla, do dnešní 11-té hodiny), byla na krvi, kde měla hodnotu hCG poměrně vysokou, ale protože měla zpoždění teprve pár dní, tak ji Dr. pozval na další kontrolu až za 14dní. V pondělí začala špinit, tak k němu raději šla. Hned ji poslal do nemocnice, kde se dnes ráno dozvěděla (podle klesajících hodnot hCG), že miminko „potrácí“, tudíž samovolný potrat a v poledne ji „vyčistili“. Proto Dr. neodkládej, pokud jsi měla 3 tt pozitivní!!!!!!!!!!!!
Držím Ti palečky, a dej vědět, jak jsi dopadla. Hodně štěstí!
Ahojte,
mám presne ten istý problém ako Adelinkaa, no ja som brala Tri-regol 3 mesiace na upravenie cyklu, po vy:,–(ení som menštruáciu nedostala, ale špinenie a aj to až 30 DC. Mala som bolesti ako pred menštruáciou, špinenie trvá už týždeň, bolesti prestali, akurát zostalo napätie v prsiach. Test som si zatial nerobila, no dnes si ho skočím kúpiť. Mohlo sa niečo stať hneď po vy:,–(ení HA? ![]()
Prajem pekný deň
Borka
Ahoj, já mám podobný dotaz, i když se špiněním problém nemám. Měla jsem dostat MS v sobotu, ale nedostala, naopak mě od ovulace pobolívá, lehce popíchává v podbříšku na obou stranách a prsa mi natekla později a více, než před obvyklou MS. V Neděli i dnes ráno jsem si udělala ráno testy (Baby test a dnes HCG test) a oba vyšly pozitivní, i když: v neděli jsem ještě usnula a po probuzení jsem zjistila, že druhá čárka tam je, ale velice slabá, mohlo to být i po dvou hodinách, dnes ráno čárka naskočila hned, ale opět velice slabá a po pěti minutách trošku zesílila, ale pořád je jen slabě růžová…Prsa mám pořád nateklá, i kdyžmám pocit, že to napětí trošku povolilo, ale jestli to není tím, že se moc pozoruji
Máte někdo podobnou zkušenost? je možné, že jsem těhotná? my byli před 14 dyn v Chorvatsku, pak jsem se vdávala a taky byly hrozné stresy v práci-je možné, že bych měla MS posunutou díky cestování stresům? ale co ty dvě čárky? děkuji předem za vaše odpovědi ![]()
Kristain
Ahojky Kristain,
na některých testech se druhá čárka objeví jen opravdu velmi slabě - já použila Baby test a ještě jeden dražší a na obou byla ta druhá čárka velmi slabě viditelná, i když jsem testovala z ranní moči, a na jednom ještě tak do hodiny vybledla. Každopádně musíš vycházet z toho, že ti tt ukázal dvě čárky - a někdě tu druhou i když slabou musel prostě vykouzlit - takže mám pocit že si v tom.o)
Dalším faktorem který ovlivňuje sílu té druhé čárky je počet dní těhu. Ty máš dva dny zmeškáno, takže hodnota HCG ještě nemůže být vysoká - (já ji měla slabou i po 5-ti dnech vynechání) - a můj dr. mi musel vzít krev a až z té to poznal.
Takže prokud chceš jistotu - objednej se k dr.
Maka 15 tt
Ahoj. Včera jsem měla dostat menstruaci, ale ještě dneska jí nemám. S manželem se snažíme o miminko, tak nevím. Dnes jsem si dělal těhotenský test, ale vyšel negativně. Tak nevím, jestli je možné, abych byla těhotná a měla negativní test. Je možné, že bylo na test brzy. Dělala jsem si baby-test. Díky
Ahojky holky,
opravdu je asi možné začít špinit a přitom být těhulka. Ale jen jsem o tom slyšela.
Mám zkušenost pouze s testováním. První mé těhotenství (bohužel nedopadlo dobře!
) jsem zjistila dle tt hned v ten den, kdy jsem měla menstruaci dostat. Dokonce se oba proužky natahovaly okamžitě po sobě! Teď při druhém těhotenství (konečně si ho vychutnávám se vším všudy!
) se mi // objevily až po týdnu vynechání menstruace. Už jsem si myslela, že je to nějaká hormonální porucha. A pak jsem si koupila nějaký obyčejný test, dokonce jsem ho dělala odpoledne a opět je /. Ani po 5min nic! Test jsem zapomněla na stole a chtěla ho vyhodit asi za 2 hod. Jen tak zběžně jsem na něj mrkla, když jsem ho chtěla vyhodit a najednou… světe div se… byly tam // !
Kdy se objevil ten 2. / opravdu nevím, ale byl tam!
Tak, holky, testujte a nebo si raději dojděte k Dr., aby se něco náhodou…a držím palečky, ať vám to všem vyjde… Je to něco nádherného! A to je ta naše princezna teprve u mě v bříšku! Až bude venku, bude to ještě nádhernější!!!
Vám všem TFUJ, TFUJ, TFUJ,… pro štěstíčko… ![]()
JARKA + Dominika (32tt)
Ahoj holky, já jsem při prvním těhotenství několik týdnů špinila a nakonec došlo k samovolnému potratu:-(. Dr. říkal, že je to tak lepší, že tělo signalizuje, že s miminkem nebylo vše v pořádku, ale nemusí to tak být vždy. Za měsíc jsem otěhotněla znovu a špinila jsem jen pár dní v době předpokládané menstruace a to asi první 3 nebo 4 měsíce pak už ne a dnes již máme krásnou zdravou půlroční holčičku. Takže určitě je lepší se s lékařem poradit. Přeju hodně štěstí a miminka na cestě.
Já jsem si dělata test (mamatest za 30kč) po tydenim zpoždění a odpoledne a byly tam po 2 minutach //(i když ta druha slabě) v podbřišku mě taky bolelo a občas zabolí a zejtra vyrážim k doktorovi..uvidíme
Ahoj maminky a snažilky,
ráda bych se optala .Včera 40DC jsem měla dostat menstruaci, udělala jsem si těhotenský test a byl slabě pozitivní ( opravdu krásný duch viditelný i z dálky).
Dnes ráno jsem začala, ale špinit. I přesto jsem si udělala test opět duch, sytější než včera. Tak nevím co si mám o tom myslet.
Ahoj , pokud jsi těhulka a špiníš tak si zajed na pohotovost nebo na gyndu, on tě zkoukne a dá ti třeba utrogestan na udržení ale jed, radči 100 x zbytečně než jednou pozdě