Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky Malino,je to super mít mimi po tolika letech ,celé těhotenství jsme společně sledovali jak nám mimi roste,no vlastně asi až od 17.týdne,kdy mi sdělil pan doktor ,že už je nebezpečí ,že o mimi přijdu zažehnáno.No naše princezna do poslení chvíle neprozradila své pohlaví,ale já jsem byla přesvědčená,že po třech synech se stejným partnerem to bude na 100% opět kluk.Jinak k samotnému porodu rodila jsem v Ostravě -Fifejdách chtěla jsem tam,protože v roce 2002 to byla v Ostravě jediná BFH porodnice a já byla rozhodnuta za každou cenu kojit.Jakože nějaké bolesti či tlaky jsem začala mít asi kolem 10 dopoledne ,pohoupala jsem se doma na balónu a kolem poledne jsem jela ,po všech vstupních vyšetřeních to už bylo kolem 14 hod.se vše v klidu rozběhlo chvíli jsem si pochodila po chodbě , v 15 hod přišel manžel přímo z práce za mnou a v 15.30 byla naše beruška na světě ,no celkem lituji ,že si to taťka poprvé a naposled patřičně neužil.U každého to však může být jiné,říká se přece ,že porod po 10 a více letech je jako první porod já jsem měla všechny porody celkem rychlé,avšak u Elinky po porodu mi museli dělat revizi(narkóza,protože nevyšla celá placenta),ale nic to nebylo.Jinak kojíme se dodnes maličká měla v červenci 2.roky.Přeji ti ze srdce krásné a pohodové poslední dny těhotenství,rychlý a bezbolestný porod(toje asi fantazie),zrdravé a spokojené miminko.Jo epidural jsem neměla jaksi se nestihl,ale bez nástřihu se to neobešlo.Zdraví mamina Anulka.
Anulko,
díky za odpověď. Já zas přeji hodně štěstí celé Tvojí rodince a doufám, že to zmáknu jako Ty, myslím, že jsi to měla „bleskovka“.
Ahoj Malina ![]()
Pověrám se nedá věřit a já právě naopak si chci během měsíce kočárek koupit,jsen13t.t.a čekám 3dítě,dcerám je 13 a 16let.U mého pvního porodu jsem měla kočárek u rodičů,moje 1.dcera po porodu zemřela,u té 16leté se tedy kočárek koupil až po narození,dcera se narodila nedonošená v 35týdnu,u 13leté dcery jsem si kočárek koupila dost dopředu a každy večer jsem ho tahala ze skříně a rozkládala ho a těšila se,dcera byla donošená a v pořádku,takže u mě je to asi opačně.
Můžu se zeptat, jestli to má některá taky tak a jak jste to řešily? Mám 3 roky chlapečka, kočárek je vlastně jeho (po něm), mám ho schovaný a složený ve skříni. Teď čekám další. To mám jako kvůli pověře odvézt kočár po synovi pryč? Co byste dělaly? ![]()
Holky, k téhle pověře mám osobní vztah. Moje kdysi nejlepší kamarádka sehnala kočár z tuzexu (bony - táta montér), byla z něj strašně nadšená a nedokázala se od něj odloučit, úplně ten kočárek před sebou vidím, byl jiný, než klasické liberty tady, takový lesklý. I když jí říkali, ať ho doma nemá, jenom se tomu smála. Pak přenášela a když přijela na vyvolávání, žádné ozvy…
![]()
Takže od té doby, kočárek doma NIKDY. Vím, že je to pověra, vím, že šlo o náhodu ale bylo to jediné mimi, které tahle umřelo, co jsem znala.
Stejně jako další kámoška z Plzně se vdávala v květnu a celkem třikrát potratila, děti pak nikdy neměla.
Já vím, pověry ![]()
No, nechám ho raději odvézt…
Já se taky vdávala v květnu a první dítě mi umřelo
Kdo ví jak to je.
No, řekla bych, že smůly jsme se zbavili narozením syna, tak ten kočár raději vyperu z domu, ať se nám to štěstí zas nevytratí… Zatím říkám, je mýho staršího, s mimčem nemá nic společnýho
, ale raději jak říkám - půjde ![]()
@Mixík píše:
No, nechám ho raději odvézt…Já se taky vdávala v květnu a první dítě mi umřelo
Kdo ví jak to je.
![]()
![]()
No, řekla bych, že smůly jsme se zbavili narozením syna, tak ten kočár raději vyperu z domu, ať se nám to štěstí zas nevytratí… Zatím říkám, je mýho staršího, s mimčem nemá nic společnýho
, ale raději jak říkám - půjde
pryč s ním, jenom pro klid duše
určitě to dobře dopadne
Ahoj Anulko,
. Já mam dva ty „puberťáčky“ a to 14,16 a teď jsem 38 tt a jsem fakt zvědavá, jestli to půjde jak po másle 
já už jsem tady psala svůj názor, ale teď bych se ráda zeptala Tebe na něco. Koukám, že máš fůru dětí, já jsem na tom podobně, tak by mě moooc zajímalo, jakej byl ten poslední porod
zatím ahojky Malina