Odkdy může baštit Pribiňáky?

310
30.10.13 07:30

Odkdy může baštit pribiňáky???

Zdravim, mile maminky.
Chci se zeptat od kolika mesicu, muzu dat malymu pribinaky, nekde jsem slysela, ze od ukonceneho 10mesice, ale jista si nejsem, jak to mate vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7797
30.10.13 07:33

@Adriana O
Já dávala zhruba od roka a půl, ale myslím, že od roka není problém :nevim:.
Předpokládám, že tady bude mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
30.10.13 07:33

@Adriana O
Obsahuje poměrně dost tvarohu, takže od jednoho roku. Já teda v roce nedávala, protože mi vadilo jak moc je sladkej a navíc jsou v něm různé přídavné látky. Bez těch je Lipánek, ale nic to nemění na tom, že je děsně sladkej. Pokud ti dítko jí bílej jogurt tak nepospíchej, když pozná chuť těchto dezertů už mu nejspíš obyč jogurt tak nepojede :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.10.13 07:34

@Adriana O pribiňák je zbytečný, je to akorát cukr s tvarohem :think: jinak znám holky, co ho dávaly už jako první příkrm, takže je to na Tvém uvážení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
30.10.13 07:35

Já mám nejedlíka, takže jsem byla vděčná i za ten sladkej tvaroh. Když ho nebude mít denně, tak se svět nezhroutí. Ale jak bylo psáno, je tučný a je to prý záhul na ledviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
30.10.13 07:35

@Adriana Tvaroh zatěžuje tělo nadměrně bílkovinami… proto je doporučený až od 1 roku. A Pribináček bych dítku nedávala vůbec- za hodně peněz málo muziky… Fakt předražený a přeslazený :zed: To raději zamíchej trochu tvaroh, zakysanou smetanu, mírně přislaď a máš zdravého domácího pribináka :palec:. Já to tak dělám 500ml pribináka mě tak vyjde na cca 25 Kč (při použití plnotučného tvarohu) a děti se oblizují…(Při 3 dětech, které si mimo jogurtů občas takto smlsnout, ba to bylo fakt drahé 8o… a i když starší už jsou skorodospěláci ;).) I já si na tomto ráda smlsnu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
30.10.13 07:36

Až když přestane úplně jíst jogurty jako ten náš. :think: Pak člověk ještě rád sáhne i po těhle „dobrotách“. U nás to bylo kolem 20m.
V roce ještě miloval bílou Hollandii. Jó, to byly časy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
30.10.13 07:37

Tvaroh od roka.. Pribinaka neee. Pokud chces davat tvaroh udelej domaciho pribinaka (doma udelany puding vyslehany s tvarohem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
30.10.13 07:38

@birma
Mně syn domácího nikdy nejedl, opičák :roll:. Nu, musela jsem se obětovat a sníst ho sama :mrgreen:

Příspěvek upraven 30.10.13 v 07:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
30.10.13 07:40

@Vemas Ten pudink taky není třeba, pro lenochy. :mrgreen: Já jsem dělala denně jen tvaroh se zakysanou smetanou (příp. trochu vanilkovýho cukru), a malej se po tom mohl utlouct. Teď už to nepozře. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
30.10.13 07:43

@Adriana O Dávala jsem po roce, ale kupuju jogurty a Pribiňáka dělám raději domácího, nemá tolik srajd, že :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
30.10.13 07:44

Wau, ani jsem necekala, ze se to tady tak semele :lol:
Ja se snazim, aby maly prave moc sladkeho nejedl, presnidavky bez cukru atd, ale rikam si, ze kdyby to mel treba jednou za tyden, tak se nic nestane a hlavne, otazka je, zda to vubec bude jist, klasickou slazenou presnidavku nechce ani videt a u neslazeny je to podobny, proste chci jen zkusit, zda to bude vubec jist :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
30.10.13 07:44

Lipanka a nedala bych driv nez v roce. Po klidne, zejmena pro vychrtlo. Pro dite s normalni vahou ci dokonce e nadvahou, bych ho zaradila jen velmi zridka a pozdeji.

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
30.10.13 07:46

Pro muj jazyk osobne na domaci s..e pes, ja rada kupovany :-P.

• Citovat
  • Upravit
3088
30.10.13 07:47

@Poison Ivy Tak jasně, ale domácí je levnější a jistě i zdravější :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat