Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@eva.pass od kamaradky od 2,5 let. Ale zalezi, zda se v noci hybe/stehuje atd. Moje chodila a cjodi v noci pravidelne na wc.
@blumen v noci na wc nechodi, jedine co dela je, ze se koji - coz bych rada uz nedelala, tak doufam, ze by ho samotne spani mohlo naucit se nekojit
@eva.pass no tak pokud ho kojis, tak hrozi, ze za Tebou pujde
nejdriv odnaucit kojeni a pak samostatna postel, vyvysena. Jinak moc zmen naraz a dle me hrozi, ze bude chodit za Tebou
nikdo Ti to nerekne. Alemporidit vyvysenou postel a prenaset mi prijde divne, to bych ji neporizovala ![]()
@eva.pass máme vyvýšenou postel, dcerka na ní spí od dvou s půl let ![]()
@eva.pass Moje děti začali od těch cca dvou a půl pravidelně v noci migrovat za námi do ložnice. Staršímu to vydrželo tři roky. Švagrová z tohoto důvodu spala 3 roky s dětmi v ložnici.
Na dovolené jsem na palandě nedovolila spát ani pětiletému. Právě z důvodu ještě trvajících nočních přesunů a protože tam se ségrou akorát blbli.
Syn tam spí cca od čtyř, ale dcerka má zatím vlastní postýlku, protože ani do té spodní části palandy, která je taky vyvýšená, ještě nevyleze. Takže bych tam asi dítě dávala v okamžiku, kdy aspoň dokáže samo slézt, a nebo mu k posteli dala nějakou stoličku.