Odkdy rovnátka?

3641
6.7.18 12:26

odkdy rovnátka?

Ahoj, odkdy se dávají v ČR dětem rovnátka? Jsem v zahraničí a zde dávají rovnátka klidně i v případě, že má dítě vylezlé jen dva přední nebo dva spodní zuby. V ČR mi lidi říkají, že je to zbytečné a že je třeba počkat, až je více nových zubů. Jak to prosím vás tedy je?
Dítě má teprve čtyři dolní a dva horní zuby nové (další dva horní vypadlé, ale nové není ani vidět), ale potřebují srovnat. Máme ještě s návštěvou ortodoncie čekat, až bude mít více nových zubů nebo se už objednat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Doe_Jane
6.7.18 12:37

neeee ty jsi v zahraničí?? fakt??? no nekecej

• Citovat
  • Upravit
3641
6.7.18 12:38
@Doe_Jane píše:
neeee ty jsi v zahraničí?? fakt??? no nekecej

A odpoved k tematu bys nemela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
6.7.18 12:41
@Kaliopa píše:
A odpoved k tematu bys nemela?

nee my máme tady v česku všichni rovné zuby :P

• Citovat
  • Upravit
7974
6.7.18 12:43

Záleží na vadě, kterou chcete rovnat. Někde je potřeba začít brzy, aby se zajistilo při růstu dalších zubů potřebné místo nebo pozice zubů. První kontrola ohledně rovnátek by měla být někdy kolem sedmého roku a tam by se mělo rozhodnout o nejlepším postupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32134
6.7.18 12:44

my jsme čekali, až budou mít všechny druhé zuby, dříve by to prý nemělo cenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
6.7.18 12:46

Ale ideálně byste měli chodit na pravidelné prohlídky k zubaři už od prvního zubu, v určitých případech i dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
6.7.18 12:49

@Kaliopa Ty hodláš nechat léčit své dítě na ČESKÉ ortodoncii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
6.7.18 12:51

Me poslala zubarka na ortodoncii nekdy tusim v 9-10 letech. Doktor mi dal vyndavaci rovnatka, fixni az nekdy v 15. Mela jsem predkus. Cekal, az vyrostou vsechny zuby, dva dalsi sly jeste pryc. Mela jsem rovnatka asi dva roky, ted mam zuby krasne rovny. Zalezi na vade, kdyz se objednas, nic nezkazis, on ti postup rekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
6.7.18 12:59
@hanka.br. píše:
@Kaliopa Ty hodláš nechat léčit své dítě na ČESKÉ ortodoncii?

Já právě nevím, kde, když zde doporučují rovnátka hned a v ČR později. Jestli jim zde nejde hlavně o peníze. Tak se ptám, jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32134
6.7.18 13:03

@Kaliopa tak asi záleží podle toho, co všechno budou rovnat, tak to zkonzultuj tady i tam a uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
6.7.18 13:22
@Kaliopa píše:
Já právě nevím, kde, když zde doporučují rovnátka hned a v ČR později. Jestli jim zde nejde hlavně o peníze. Tak se ptám, jak to je.

Těžko najdeš univerzální odpověď. Moje dcera měla rovnátka od tří let, fixní v šesti letech na rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
6.7.18 13:38
@Doe_Jane píše:
nee my máme tady v česku všichni rovné zuby :P

A ti, co maji krive, si rovnatka nemuzou dovolit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Takze tady v Cechach uz se rovnatka nedavaji :-D

K tematu: kdyz jsem byla mladsi, davaly se fixni, az kdyz mel clovek vylezlych hodne zubu. Mela jsem je v 9. tride a zuby mi srovnaly perfektne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
6.7.18 14:28
@kotyk píše:
Záleží na vadě, kterou chcete rovnat. Někde je potřeba začít brzy, aby se zajistilo při růstu dalších zubů potřebné místo nebo pozice zubů. První kontrola ohledně rovnátek by měla být někdy kolem sedmého roku a tam by se mělo rozhodnout o nejlepším postupu.

A dávají se rovnátka už od sedmého roku? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.7.18 14:32

vlastní zkušenost… rovnátka od 2. třídy (předkus, spodní zuby křivé), nejprve pár let vyndávací, pak asi v 7.třídě fixní… v 15ti ukončena léčba, v 16ti začaly lézt moudráky a vše bylo ještě horší než předtím… srovnáno až asi v 24 letech a poté zase po asi 3 letech ty spodní se trochu zkřivily… anonym KD

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.