Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, poradíte někdo, zda může být růstový spurt už ve třetím týdnu dítěte?? je mu dnes 19 dní a po přečtení nějakých článků na internetu mi přijde, že máme přesně tohle. Už dva dny se chce pořád jen kojit, chňapá po prsu nebo mi cumlá rameno a ockoliv co je kolem, když ho nakojím, je furt nespokojenej a za pár minut chce zas. Když nedostane prso, tak řve a nedá se ničím utišit. Předtím vydržel v noci třeba pět i šest hodin spokojeně spinkat, a včera se probouzel po třech hodinách a dneska už projistotu vůbec neusnul
tak nevím, cím to může být. Prdíky si myslím to nejsou, zkoušelajsem i rektální rourku (po cvičení atd.) a jen si jednou malinko uprd a jinak nic. Dneska jsem od rána doteď nedělala nic jiného než kojila s přestávečkami. Kdybych věděla, co to je, tak prostě kojím a kojím, holt
, ale takle mi to dělá starosti. Poradíte??
Jo podle popisu je to přesně růstový spurt.
Vydrž a koj
během pár dnů to přejde.
Růstové spurty jsou v 3. a 6. týdnu a pak ve 3. a 6. měsíci.
Může být kdykoliv, teď se třetím dítětem mám pocit, že jsme ho měli první tři týdy konstantně ![]()
Vydrž, přikládej, nedokrmuj, nekoj podle hodin a za pár dnů bude zase dobře.
to se mi trosku ulevuje jestli to bude ono
no laktacni sestra v porodnici mi rekla, ze u takhle malyho to nebude spurt, a ze mam treba odstrikat mliko svoje a dat mu pres strikacku, jestli se uklidni. a jestli jo tak je to hlad. taky bych radsi jen prikladala, klidne holt tak casto, chtela jsem to s tou strikackou vyzkouset, ale malej nema rad kdyz mu chci dat malicek do pusy, je zvyklej na mekouckou bradavku holt
takze brecel a neslo ho tak moc nakrmit..takze vy rikate proste furt kojit a nedokrmovat ani vlastnim?? (ty sestricky ve psitale leckdy nemaj ani vlastni dite, maj to vsechno nastudovany z chytrejch knizek, proto to ve mne nevzbuzuje moc duveru..) gladys: a ted je vam kolik?? ![]()
A to ma jen nektere ditko?? (hodne mamin taky nemusi vedet, ze to bylo tohle ne..)
A muzete mi rict, jak dlouho priblizne to trva??jako abych poznala, kdyby to bylo necim jinym..
Jo a jeste, kdyz by to ten spurt byl, muze se to opakovat??nebo kdyz uz to jednou probehne tak uz to je pak dobry…
tp jsou otazky, co..jsem unavena, ze uz nevim vubec nic ![]()
@mattez píše:to se mi trosku ulevuje jestli to bude ono
no laktacni sestra v porodnici mi rekla, ze u takhle malyho to nebude spurt, a ze mam treba odstrikat mlikosvoje a dat mu pres strikacku, jestli se uklidni. a jestli jo tak je to hlad. taky bych radsi jen prikladala, klidne holt tak casto, chtela jsem to s tou strikackou vyzkouset, ale malej nema rad kdyz mu chci dat malicek do pusy, je zvyklej na mekouckou bradavku holt
takze brecel a neslo ho tak moc nakrmit..takze vy rikate proste furt kojit a nedokrmovat ani vlastnim?? (ty sestricky ve psitale leckdy nemaj ani vlastni dite, maj to vsechno nastudovany z chytrejch knizek, proto to ve mne nevzbuzuje moc duveru..) gladys: a ted je vam kolik??
Růstové spurty jsou v 3. a 6. týdnu a pak ve 3. a 6. měsíci. Trvají zhruba týden.
Takze nemam prikrmovat ani svym mlekem pres strikacku treba (nelibi se mu malicek v puse) proste kojit a kojit treba nonstop, jo?
@mattez píše:
Takze nemam prikrmovat ani svym mlekem pres strikacku treba (nelibi se mu malicek v puse) proste kojit a kojit treba nonstop, jo?
jen ať tahá
Odstříkaný bych dala dítěti, které nic nevypije a usíná u kojení, aby mělo sílu, ale pokud normálně tahá, není nedonošené, tak ne. Když mu to budeš lejt stříkačkou do pusy, tak zlenivý a kojení by se tím mohlo dost zkomplikovat
Gladys: ani pri ty laktacni krizi??jinak jsem mu nikdy nedala prikrm..zatim ani ted ne ![]()