Od kdy růstový spurt?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1289
18.2.13 17:32

odkdy rustovy spurt?

Ahoj, poradíte někdo, zda může být růstový spurt už ve třetím týdnu dítěte?? je mu dnes 19 dní a po přečtení nějakých článků na internetu mi přijde, že máme přesně tohle. Už dva dny se chce pořád jen kojit, chňapá po prsu nebo mi cumlá rameno a ockoliv co je kolem, když ho nakojím, je furt nespokojenej a za pár minut chce zas. Když nedostane prso, tak řve a nedá se ničím utišit. Předtím vydržel v noci třeba pět i šest hodin spokojeně spinkat, a včera se probouzel po třech hodinách a dneska už projistotu vůbec neusnul :? tak nevím, cím to může být. Prdíky si myslím to nejsou, zkoušelajsem i rektální rourku (po cvičení atd.) a jen si jednou malinko uprd a jinak nic. Dneska jsem od rána doteď nedělala nic jiného než kojila s přestávečkami. Kdybych věděla, co to je, tak prostě kojím a kojím, holt :), ale takle mi to dělá starosti. Poradíte??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6842
18.2.13 17:36

Jo podle popisu je to přesně růstový spurt.
Vydrž a koj :palec: během pár dnů to přejde.
Růstové spurty jsou v 3. a 6. týdnu a pak ve 3. a 6. měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
18.2.13 17:53

Může být kdykoliv ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.2.13 18:02

Může být kdykoliv, teď se třetím dítětem mám pocit, že jsme ho měli první tři týdy konstantně :roll:
Vydrž, přikládej, nedokrmuj, nekoj podle hodin a za pár dnů bude zase dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
18.2.13 18:16

:) to se mi trosku ulevuje jestli to bude ono :) no laktacni sestra v porodnici mi rekla, ze u takhle malyho to nebude spurt, a ze mam treba odstrikat mliko svoje a dat mu pres strikacku, jestli se uklidni. a jestli jo tak je to hlad. taky bych radsi jen prikladala, klidne holt tak casto, chtela jsem to s tou strikackou vyzkouset, ale malej nema rad kdyz mu chci dat malicek do pusy, je zvyklej na mekouckou bradavku holt :) takze brecel a neslo ho tak moc nakrmit..takze vy rikate proste furt kojit a nedokrmovat ani vlastnim?? (ty sestricky ve psitale leckdy nemaj ani vlastni dite, maj to vsechno nastudovany z chytrejch knizek, proto to ve mne nevzbuzuje moc duveru..) gladys: a ted je vam kolik?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
18.2.13 18:18

A to ma jen nektere ditko?? (hodne mamin taky nemusi vedet, ze to bylo tohle ne..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
18.2.13 19:03

A muzete mi rict, jak dlouho priblizne to trva??jako abych poznala, kdyby to bylo necim jinym..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
18.2.13 19:08

Jo a jeste, kdyz by to ten spurt byl, muze se to opakovat??nebo kdyz uz to jednou probehne tak uz to je pak dobry… 8) tp jsou otazky, co..jsem unavena, ze uz nevim vubec nic :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
18.2.13 19:13
Tak my jsme ho přesně ve třetím týdnu měli, pak v šestým a pak možná i v tom třetím, ale to už jsem nějak nemohla vycítit jestli jo nebo ne. pořád se odtahoval od prsa když pil, řval u toho atd…
@mattez píše: :) to se mi trosku ulevuje jestli to bude ono :)no laktacni sestra v porodnici mi rekla, ze u takhle malyho to nebude spurt, a ze mam treba odstrikat mlikosvoje a dat mu pres strikacku, jestli se uklidni. a jestli jo tak je to hlad. taky bych radsi jen prikladala, klidne holt tak casto, chtela jsem to s tou strikackou vyzkouset, ale malej nema rad kdyz mu chci dat malicek do pusy, je zvyklej na mekouckou bradavku holt :) takze brecel a neslo ho tak moc nakrmit..takze vy rikate proste furt kojit a nedokrmovat ani vlastnim?? (ty sestricky ve psitale leckdy nemaj ani vlastni dite, maj to vsechno nastudovany z chytrejch knizek, proto to ve mne nevzbuzuje moc duveru..) gladys: a ted je vam kolik?? :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
18.2.13 19:15

Růstové spurty jsou v 3. a 6. týdnu a pak ve 3. a 6. měsíci. Trvají zhruba týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
18.2.13 19:16

Takze ve tretim tydnu jako nez dosahne trech tydnu myslis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
18.2.13 19:17

Takze nemam prikrmovat ani svym mlekem pres strikacku treba (nelibi se mu malicek v puse) proste kojit a kojit treba nonstop, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
18.2.13 19:33

@mattez já jsem nepřikrmovala, ale kojila z obou prs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.2.13 19:55
@mattez píše:
Takze nemam prikrmovat ani svym mlekem pres strikacku treba (nelibi se mu malicek v puse) proste kojit a kojit treba nonstop, jo?

jen ať tahá :mrgreen: Odstříkaný bych dala dítěti, které nic nevypije a usíná u kojení, aby mělo sílu, ale pokud normálně tahá, není nedonošené, tak ne. Když mu to budeš lejt stříkačkou do pusy, tak zlenivý a kojení by se tím mohlo dost zkomplikovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
18.2.13 20:09

Gladys: ani pri ty laktacni krizi??jinak jsem mu nikdy nedala prikrm..zatim ani ted ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí