Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
cetla jsm diskuzi k dokumentu Ctyri v tom a mimo jine se tam resi, ze jedna z akterek nechala dite samotne pred obchodem a sla nakupovat.. Prekvapilo me kolik maminek to dle reakci dela taky.. Ja si teda nedovedu predstavit, ze bych male miminko nechala bez dozoru na ulici a sla nakupovat at uz na vesnici nebo ve meste, proste mi to prijde silene.. co si o tom myslite?
Já to dělám taky, bydlím na menším městě a všude se s kočárkem nedá jít. Ale v obchodě jsem chvilku a na kočárek občas mrknu. Parkuju ho před skleněnýma dveřma. Kam to jde, tam ho beru s sebou, ale občas jsou fakt překážky- schody, nebo tam malinký krámek, že se tam nevejdeš.
Nechavala jsem tak do trech mesicu, ted uz se maly budi, kdyz se zastavi kocar…
Samozrejme jen u obchodu hned u chodniku, kdy jsem prakticky byla par kroku od nej… Do supermarketu bych nesla
A mimochodem ted v zime, mi to prijde lepsi nez ho tahat navleceneho s sebou dovnitr… Nechavam minimalne, protoze se fakt budi, ale kdyz jdu jenom pro dudliky, tak necham stat pred obchodem…
Ahoj, nikdy jsem takhle malou nenechala, ani by mě to nenapadlo.
Vy se nebojíte, že půjde třeba kolem nějaká pomatená ženská a s kočárkem prostě odjede?
Nedělala jsem to nikdy! Podle mě to prostě není bezpečný a je jedno, jestli na malém či velkém městě. Chodila jsem do obchodů, kde se dalo jet s kočárkem a pokud jsem potřebovala někam, kde to nešlo, buď jsem se domluvila s kamarádkou a vzájemně jsme si kočárek venku hlídaly nebo jsem vzala syna do šátku nebo do nosítka. Vždycky to jde zařídit, je to jen o pohodlnosti. Argumenty typu: " Co by se za tu chvilku asi mohlo stát?" prostě neberu, to si říkaly i všechny maminky, kterým pak dítě před obchodem zmizelo. Ano, je to občas složitější, ale zařídit se to dá vždycky. A klidně mě mějte za histerickou matku, já se prostě o děti bojím!
Nechavam prcky i ted pred obchodek, kdyz vim ze se tam proste s kocarkem nevejdu - trafika, vecerka - ale bydlime v Praze na okraji - takove vesnice ![]()
U nás na vesnici jsem takhle kluka v klidu nechávala, ale ve městě bych to neriskovala. Nechávám ho i v autě, když jdu pro UM - parkuju přímo u vchodu do drogerie, takže na něj celou dobu vidím.
@Renčí2 já se bojím proto bych nenechala, kdyby jenom ženská ale třeba nějaký úchyl.. ![]()
Nedělala jsem to s první ani nehodlám nechávat malou teď. Já, ale s dětma moc nenakupuju nechám je tatínkovi a vyrážím na velý nákup sama. Super relax ![]()
Nechávám, když na ní vidím, ale u nás je to jen jeden obchod.
Nenechala bych ani doma s tím, že sjedu výtahem do sklepa pro brambory, představila bych se, že se můžu např. šprajcnout ve výtahu atp ![]()
Nenechávám a nenechala bych. Nejde jen o eventuální únos, ale může mu také někdo ublížit, na což stačí chvilka.