Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lamicka Mluvíš podobně jako bych určitě mluvila já, kdyby se mě to netýkalo. To co píšeš je rozumné a já to najedné straně vím, ale ve mě je pořád i ta druhá strana, která to nechce pochopit.
Nevím, moc na odborníky nevěřím. Myslím, že všechno dneska řeší práškama.
S tou hlavičkou a ublížením jsem tenkrát přemýšlela, že se zeptám dětské doktorky, jestli by miminko neprohlídla a tak, ale nevěděla jsem, jak bych jí to zdůvodnila, proč se ptám a co se stalo. A pak už jsem nebyla schopná udělat nic. Asi jsem to tehdy měla udělat a hned, možná bych byla v klidu a dostala bych se z toho.
Děkuji moc, že jsi mi napsala, opravdu si toho moc vážím. Asi jsem potřebovala o tom napsat s někým „mluvit“, Děkuji, že sis můj příběh přečetla, že jsi na něj reagovala a děkuji i za slova povzbuzení.
Děkuji i za to, že tě neodradil anonym, což se asi stává. Nemohla jsem napsat pod svým nickem, kvůli „kamarádce“ a známé, které by měli radost z toho, že já mám trápení. A nemůžu to tady ani víc vysvětlovat, jak to je.
@melounek00 píše:
Já bych kočárek taky nikde před obchodem nenechala..I kdyby mi malou neukradli, může se stát spoustu jiných hrozných věcí…Moje mamka když dělala školu asi tak 20 let zpátky, tak byla na praxi v obchodě…Jednou tam přišla paní a nechala si kočárek venku..Bylo to v zimě, paní si nakoupila a když vyšla ven, tak měla kočárek propíchnutý velkým rampouchem a miminko to bohužel trefilo a to nepřežilo…Takže i kdybych se nebála zlodějů, násilníků apod..Můžou se stát strašné věci i tak…Proto jdu s kočárkem jen tam kde ho můžu vzít s sebou nebo vezmu malou z kočárku…Příspěvek upraven 18.02.13 v 21:27
No tak kočár postavit pod rampouch… kdo má trochu pud sebezáchovy tak snad kontroluje jestli zabrzdil a nehrozí že na něj spadne ze střechy sníh nebo i ten rampouch… Možná ale byla chuděra poněkud ve stresu a neprohlédla dostatečně terén kolem sebe…
Anonymní, já myslím, že bys rozhodně měla navštívit psychologa. A to zcela bez urážky, či ironie. S tímhle by ti měl někdo pomoct.
No to je zase diskuze
,jak když vypustí sršní roj. Masakrujete se tu.
Malou jsem nechala u nás v jednotě, uvnitř prodejny, před pokladnama asi dvakrát, prodavačky mě znají a kdyby si někdo dovolil na něj sáhnout, tak by to jistě hlásily.
Jasně, že jsem se tam nezdržovala, byl to mžik. Venku jsem nechala jednou na chalupě, věsnice jak dlaň, přivázala jsem k ní naší fenu, ta ječela jak na lesy
takže si nikdo netroufl. Mimo to houf babek, co chodily s mojí babičkou do první obecný mi zaručovala, že ji fakt nikdo neukradne. ![]()
Doma na zahradu sem jí jako malou dávala běžně, není tam z ulice vidět a ještě jsem jí hlídala naše fenice
Koukla jsem na ní vždy z balkonu, jestli spí a jestli na ní neleze kočka, naše a nebo cizí. TOho se zase bojím já ![]()
Ve větších městech bych asi měla strach, ale když není zbytí, tak co člověk udělá.
Moralistické kecy a hnusné útoky tady některých z vás, mě utvrzují v tom, že v určitých mě nejasných vlnách, se rodí celé klany supermatek
které mají za úkol nás celkem pohodové a rozumné matky zlikvidovat svou dokonalostí a umlátit nás svýma argumentama do placata ![]()
@Anonymní píše:
@Lamicka Mluvíš podobně jako bych určitě mluvila já, kdyby se mě to netýkalo. To co píšeš je rozumné a já to najedné straně vím, ale ve mě je pořád i ta druhá strana, která to nechce pochopit.
Nevím, moc na odborníky nevěřím. Myslím, že všechno dneska řeší práškama.
S tou hlavičkou a ublížením jsem tenkrát přemýšlela, že se zeptám dětské doktorky, jestli by miminko neprohlídla a tak, ale nevěděla jsem, jak bych jí to zdůvodnila, proč se ptám a co se stalo. A pak už jsem nebyla schopná udělat nic. Asi jsem to tehdy měla udělat a hned, možná bych byla v klidu a dostala bych se z toho.
Děkuji moc, že jsi mi napsala, opravdu si toho moc vážím. Asi jsem potřebovala o tom napsat s někým „mluvit“, Děkuji, že sis můj příběh přečetla, že jsi na něj reagovala a děkuji i za slova povzbuzení.
Děkuji i za to, že tě neodradil anonym, což se asi stává. Nemohla jsem napsat pod svým nickem, kvůli „kamarádce“ a známé, které by měli radost z toho, že já mám trápení. A nemůžu to tady ani víc vysvětlovat, jak to je.
Je mi líto že máš takové trápení…
ze zkušenosti mé dobré kamarádky a teď už i ze své vlastní mohu doporučit CRANIO SACRÁLNÍ TERAPII…
Zkus pohledat ve svém okolí a nejlépe aby jsi měla i doporučení někoho kdo u toho terapeuta už byl.. ne každý kdo to provozuje má ty správné schopnosti..
Přeji Ti aby ti bylo líp ![]()
HAHA, ze pry rampouch
Takova blbost… Ten musel byt asi ostry jak britva, kdyz propichl slidu, fusak, deku a jeste dite… Zase nejaka urban legend, ne?
@Krisťa81 asi jsme se trošku špatně pochopili…já nejsem žádná úzkostlivka, která přemýšlí nad tím zda vylézt z baráku..to vůbec ne…naopak…jen jsem si vybavila tuhle historku co mi mamka vyprávěla, když jsem narazila na tohle téma…já prostě malou nikde nenechávám, ale ne proto, že bych se bála rampouchů, ale protože to zatím nikdy nebylo potřeba..s kočárem jsem se všude dostala a když ne tak nakoupil přítel a teď když už má přes rok tak všude už běháme spolu… ![]()
@chatwenna nikdo ti tu historku nenutí a jestli věříš nebo ne to je čistě tvoje věc…já to napsala tak, jak mi to mamka kdysi vyprávěla… jak bylo mimčo zabalené, jak ten rampouch kočárek propíchl nebo jak se to přesně stalo říct nedokážu..já tam nebyla tak nevím… ![]()
@melounek00 protože v létě rampouchy nepadají, proto to @chatwenna přijde jako blbost. Předpokládá, že v zimě, tam bude miminko zachumlané. Jinak záleží jaké byly v té době kočárky, já třeba v zimě, pokud nemrzne boudičku taky občas sklopím, aby se dítě lépe nadýchalo vzdoušku.
Holky, ten rampouch mi taky přijde jako urban legend, protože už jsem to slyšela vískrát… ale stát se může ledacos, my takhle šli lesem s půlročním synem v kočárku, bylo krásně, pod stromy stín, tak měl sklopenou korbičku… a přesto ho dokázala zelená šiška (a ty jsou pěkně tvrdé) trefit do hlavičky. Naštěstí ho jen škrábla na spánku, měl čepičku, takže jen lehce odřený, ale lekli jsme se šíleně… a ten řev
No, blbej není, takže asi bez následků ![]()
S kamarádkou si kočárky hlídáme, když jde jedna z nás nakupovat, ale pokud jsem sama a něco si potřebuju koupit v lékárně, obchůdku(bydlím v 60tis. městě)nutně tak nechám za výlohou. Nestává se to často a hlavně dávám bacha v době tání sněhu abych kočárek nikdy nikde nenechala. Několikrát jsem letos byla svědkem jak sjela kupa sněhu ze střech na chodník, ale to se může stát i když po něm jedu. Určitě bych mimi nenechala před velkým supermarketem nebo šla něco vyřizovat.
@sweet78 Moc díky za typ-radu. Trochu jsem se dívala na internet o co jde, ale ještě si to musím pořádně přečíst. Pokud to pomohlo tobě i kamarádce, tak snad by mohlo i mě. Každopádně lepší než nějaké prášky. Když jsem ještě studovala měla jsem problémy, tehdy jsem si myslela, že se jedná o deprese, ale byla jsem jen nešťastná z lásky. Tehdy mi jedna „odbornice“ pomohla, tak, že mi nacpala prášky a bylo. Byla jsem po nich jen přiblblá a ospalá, přestala jsem je užívat, protože jsem se připravovala na maturitu a tahhle bych se nic nenaučila. A teď při dětech musím taky fungovat a né pospávat.
Takže pročtu a pohledám v okolí, jen to budu muset realizovat až za nějaký čas, protože nemám hlídání.
Ještě jednou moc díky.
Já nechavám svojí malou v kočarku před mateřskou školkou protože musím…manžel v praci kolem nikdo není kdo by pohlídal, tak co mi jinýho zbývá…každý den se modlím, abych jí tam v pořádku našla
@Lamicka Ani nevíš, jak ráda bych si tohle řekla a hodila to za hlavu, ale nejde mi to. Někdy jsem na tom líp, ale někdy je to hrozné. Někdy mi „pomáhá“, když svoje dítě nevidím, jako když spí, tak na to tolik nemyslím. Ale, když jí vidím, tak mám výčitky.
Miminko bylo ve vajíčku na podvozku a ještě připásané, v obchodě jsem byla chvilinku, nikdo tam nebyl, starší dítko mělo rychle vybráno, takže opravdu jen nějaká minutka, za tu dobu by dítě asi nikdo neodepnul, nevýtahl a nevrátil a zase připásal. Na to ještě můj rozum stačí, že vím, že je to časově nemožné, ale ublížit přímo v tom vajíčku to mohl kdokoliv, kdo šel kolem.