Kočárek před obchodem, necháváte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
413
18.2.13 19:59

@MartinaIrena to jo, to uz by byla pekna schyza, to uz me zase tak riskantmi neprijde:) ale je fakt, ze nekdo by mohl chtit ukrast auto ne dite, taky se to uz stalo, ale na benzince plne kamer to asi neni moc dobry napad..:) nejde ale jenom o to, ze by dite nekdo ukradl, me by treba i vadilo, ze pred obchodem na moje dite muze nekdi cizi sahat, ikdyz v dobrem apod. v zamcenem aute se to znacne eliminuje;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
18.2.13 20:04

To je zase diskuze:-D nejvíc mě pobavilo přirovnání kočárku s mimi k peněžence. stalo by za pokus nechat peněženku na chodníku před obchodem a kočárek. v kolika případech z deseti by vzali peněženku a v kolika kočár. A jen tak mimochodem nejčastější věta: nikdy nevíš co sě může stát. jasně když nějaký idiot bude chtít ukrást dítě, může ho klidně vzít před očima. zastaví auto, osoba vyskočí popadne dítě před matčinýmá očima, naskočí do auta a je fuč. takže nehysterčete neodsuzuje a hlavně si nenadáveme ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
18.2.13 20:18

@MartinaIrena tak to já se bojím i na té benzince, si představím že mě klepne, a personál se bude zajímat o mě, zavolá sanitku atd. ale kdy začne řešit jak odtáhnout auto od stojanu? :think:

@zuzice to byl ten případ loni, jak vytáhli miminko z kočárku, před očima matky, dneska snad probíhal soud :nevim:

• Citovat
  • Upravit
35545
18.2.13 20:24
@K.Black píše:
@MartinaIrena já si v obchoďákách vybírám záchody až vzadu, abych právě mohla mít otevřený dveře proti zdi, jako naproti vchodovým dveřím bych to nedala :lol:

a já „držím“, víte jaký to je výkon, obzvláště teď 8o :lol:

Kočárek jsem nechala, pokud jsem vlekla malého ve vložné tašce, jinak jsem prostě volila jinou alternativu nákupu. Viděla jsem tady také kočárky s mimčem před krámem, ani mi to nepřišlo divné, že mám já jinou povahu je věc druhá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25086
18.2.13 20:38

@K.Black Trochu to odlehčím, záleží, jestli bys už měla zaplaceno nebo ne :lol:

@kozisek Navrhuju udělat demonstraci těhotnejch za zřízení invalidních wc povinně ve všech nákupákách :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.13 20:49
@denizperi píše:
Ahoj maminky,
cetla jsm diskuzi k dokumentu Ctyri v tom a mimo jine se tam resi, ze jedna z akterek nechala dite samotne pred obchodem a sla nakupovat.. Prekvapilo me kolik maminek to dle reakci dela taky.. Ja si teda nedovedu predstavit, ze bych male miminko nechala bez dozoru na ulici a sla nakupovat at uz na vesnici nebo ve meste, proste mi to prijde silene.. co si o tom myslite?

Kočárek jsem nikdy nikde nenechala. Vlastně jsem nikdy nenechala před obchodem ani svého menšího psa, protože ten je také tak úžasný, že i toho by mohl někdo ukrást..
Ale ať si každý jedná dle svého uvážení a dle své situace.. Netroufala bych si někoho soudit..

• Citovat
  • Upravit
465
18.2.13 20:59

Já vím, že žijeme v dost divoké a hektické době, kdy se občas stane i to, že je uneseno miminko přímo z kočárku mamince před očima. Bohužel. Ale zároveň si myslím a pevně tomu věřím, že žádná normální, rozumně uvažující a milující maminka by neudělala vědomně nic, čím by ohrozila bezpečnost dětí. Ať vlastních či cizích. To už tak matky mají v sobě od přírody zakódováno, někde v podvědomí ví a cítí, co je a co už není v rámci bezpečí pro její dítě vhodné. A myslím, že tak je to i s těmi kočárky. Každá maminka si dovede říct, ano, tady si můžu dovolit nechat na pár minut stát kočárek s tím mým zlatíčkem a stejně tak si dokáže uvědomt NE! Tady to není pro kočárek s mimčem bezpečné. Některé maminky bohužel žijí v místě, kde ten pocit bezpečí pro své dítě, mimo jejich domov, prostě nenacházejí. A určitě mají pravdu. Ale jistě je zde spousta maminek, které žijí tam, kde se lidé ještě nemusí strachovat o bezpečí svých dětí, kde je klid a lidé si tam navzájem důvěřují, protože se vesměs všichni znají. Viz malé vesničky. Tam je to více méně taková uzavřená komunita, kde o sobě ví každý všechno, lidé, když se potkají, přidají k pozdravu úsměv a pár slov. Tak jako tady u nás. Já se tu lidí opravdu nebojím. A myslím, že maminkám, které vyrostly v takovém klidném prostředí, kde se přirozeně cítí bezpečně, nemůže být vytýkáno, že nemají tak intenzivní potřebu brát s sebou za každou cenu spící miminko do obchodu, vytahovat ho z kočárku a zbytečně ho budit a stresovat ho, když ví, že si může klidně před jednotou spokojeně chrupkat, zatímco ona rychle nakoupí, co je třeba. Zvlášť, když „tetky“ které už mají po nákupu velice ochotně u kočárku postojí a pohlídají, aby prcka náhodou nevzbudil štěkající pes od sousedů, nebo projíždějící trakor. A pak se mnou ještě čtvrt hodiny drbou a u toho bezmšlenkovitě houpou můj vlastńí kočárek. :lol: Ale zároveň by se neměly maminky, které se o své děti, pro ně z pochopitelných důvodů, strachují, nazývat hysterkami. Každá dobrá máma ví své. ;)

Příspěvek upraven 18.02.13 v 21:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
18.2.13 21:02

@MartinaIrena :lol: :lol: to je fakt :lol:

• Citovat
  • Upravit
Reyne
18.2.13 21:09

Tady u nás na vystrkově jsem kočárek před otevřených obchodem nechala, dokonce jsem byla zak nezodpovědná že jsem nechávala spát dítě v kočárku ( ale peněženku jsem si raději uklidila) na balkoně v prvním patře :mrgreen:
Ježiš holky, snad je rozdíl město, velkoměsto nebo vesnice kde je pár čísel, auto tam projede jednou do týdne a sousedi od stolu vidí, co vy v tom krámku nakupujete.

S weckem souhlas, také jsem nechávala otevřené dveře. A ač jsou moje děti kočárku dávno odrostly, na ten záchod si je beru s sebou.

a rozhodně si nemyslím že by @K.Black byla socka a sprostá ke všemu

• Citovat
  • Upravit
9090
18.2.13 21:12

@nety78 no tak my zrovna bydlíme na vesnici, kde každý zná každého ale mohu tě ubezpečit, že nikde v okolí se to tak nehemží zloději a dalšími podivnými existencemi, jako právě tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Reyne
18.2.13 21:17

@Verca1989 jasně, ale není to tak všude. Já jsem z města, ale ta moje srovnávací vesnice byla ta, kterou já znám už od dětství a tam je to opravdu jiné:-)

• Citovat
  • Upravit
465
18.2.13 21:18
@Verca1989 píše:
@nety78 no tak my zrovna bydlíme na vesnici, kde každý zná každého ale mohu tě ubezpečit, že nikde v okolí se to tak nehemží zloději a dalšími podivnými existencemi, jako právě tady…

Taky se tady najdou 2, 3 vesnice, o kterých vím, že tam bydlí a působí lidem trable pěkní výlupci. Takže kdybych bydlela tam, také bych nebyla tak klidná, jako tady. My se tu všichni „modlíme“, aby se nám sem někdo takový taky nepřistěhoval. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.2.13 21:22

@Krisťa81 většina z těch lidí tu ani nebydlí, spíš jsou z vedlejšího městečka…my máme smůlu, že bydlíme na konci vesnice, na naší „ulici“ není ani veřejné osvětlení, takže tu mají zloději ráj, bez psa bychom nemohli fungovat, ani normálně spát, velice často se stává, že nás třeba ve 2 ráno probudí pomalu projíždějící auto, ze kterého si prohlížejí, co by se tu dalo ukrást…takže já malou nenechávám bez dozoru ani doma (na zahradě)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Reyne
18.2.13 21:26

@Krisťa81 @Verca1989 jo, ale to je ono. Každá z nás ví kde žije, co si může dovolit a co ne. ve vámi popisovaném bydlišti bych dítě taky nenechala, to je jasné. Mě jen vadí ten příměr - necháš dítě před obchodem - jsi socka a udělala by sis další, jak tady jedna z maminek psala.

• Citovat
  • Upravit
262
18.2.13 21:26

Já bych kočárek taky nikde před obchodem nenechala..I kdyby mi malou neukradli, může se stát spoustu jiných hrozných věcí…Moje mamka když dělala školu asi tak 20 let zpátky, tak byla na praxi v obchodě…Jednou tam přišla paní a nechala si kočárek venku..Bylo to v zimě, paní si nakoupila a když vyšla ven, tak měla kočárek propíchnutý velkým rampouchem a miminko to bohužel trefilo a to nepřežilo…Takže i kdybych se nebála zlodějů, násilníků apod..Můžou se stát strašné věci i tak…Proto jdu s kočárkem jen tam kde ho můžu vzít s sebou nebo vezmu malou z kočárku…

Příspěvek upraven 18.02.13 v 21:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky