Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Fanatický nefanatický, já bych to taky neudělala… všude jsem ten kočár nějak nacpala at to bylo sebemenší
. Co je dneska bláznů na světě a co se děje za nechutnosti, mám prostě strach… ale zase neodsuzuju ty co se nebojí.. je to každého věc ![]()
Ahoj, nemůžu neodepsat. ano, kdysi dávno v době minulé to byl celkem častý jev. bylo to vidět i ve filmech
za sebe, v životě bych to neudělala. jen pro srovnání, která z vás, kdo nechá dítě bez dozoru, byť za skleněnými dveřmi, by nechala jen tak volně ležet na ulici peněženku? asi nikdo. ale dítě v kočárku, proč ne? argumenty, že si někam dítě s kočárkem nevejde, moc neuznávám. buď to tedy koupím jindy / jinde, nebo pověřím manžela. pravda, bydlím v Praze, takže když se nevejdu do jednoho obchodu, navštívím druhý. ale asi nikdy není nic tak horký, aby to nepočkalo na vhodnější chvíli, kdy si budu moct být jista, že se dítěti v daný okamžik nic nestane (hlídá kamarádka, rodiče, babička, event. zajistí manžel…) takže tak. určitě se najde spousta maminek, kdo mi bude oponovat, ale zkuste si předtím odpovědět na otázkou s peněženkou…
Nechci nikoho napadat, ale on je docela velký rozdíl bydlet ve městě, kde mám na výběr, kam půjdu a vesnice s jedním mrňavým obchůdkem. A když vám manžel jezdí pozdě z práce, tak jak to asi chcete vyřešit jinak, než jít nakoupit do místního pidiobchodu a kočárek s dítětem nechat venku? Myslím, že většina maminek kočár venku nechává z nouze a ne proto, že by byly nezodpovědné.
Já bych tam nenechala stát ani prázdnej kočárek
Když potřebuju někam, kam se s kočárem nevlezu, tak jdu sama a prcka hlídá tatínek.
A když nad tím uvažuju, tak jsem tam takhle nikdy nenechala ani psa. Jak už bylo napsáno, peněženku bych tam taky nenechala ležet…
Příspěvek upraven 18.02.13 v 17:18
Na vesnici nechávám, ve městě ne. Bože
ještě někdo založte diskuzi, že kdo žere točeňák je prase ![]()
@verka7 píše:
Nechci nikoho napadat, ale on je docela velký rozdíl bydlet ve městě, kde mám na výběr, kam půjdu a vesnice s jedním mrňavým obchůdkem. A když vám manžel jezdí pozdě z práce, tak jak to asi chcete vyřešit jinak, než jít nakoupit do místního pidiobchodu a kočárek s dítětem nechat venku? Myslím, že většina maminek kočár venku nechává z nouze a ne proto, že by byly nezodpovědné.
Já dávala dítě do nosítka, prostě bych ho venku nenechala ![]()
@tamata píše:
Já bych tam nenechala stát ani prázdnej kočárekKdyž potřebuju někam, kam se s kočárem nevlezu, tak jdu sama a prcka hlídá tatínek.
A kdyz nemas tatinka a nikoho pri ruce, tak jak to udelas???dite ti tvrde v kocaru spi, kocar do obchodu nevleze…holky ![]()
A co třeba varianta, že jdu nakupovat, když je dítě vzhůru, takže odpadá „nutnost“ ho nechat samotné v kočárku? vezmu ho s sebou a je to…
@blorchi píše:
A kdyz nemas tatinka a nikoho pri ruce, tak jak to udelas???dite ti tvrde v kocaru spi, kocar do obchodu nevleze…holky
nosítko
Přece vím dopředu, že budu nakupovat…
@tamata píše:
nosítkoPřece vím dopředu, že budu nakupovat…
Ale já se teda bavím o městě, na vesnici jsem nikdy nebydlela ![]()
@K.Black píše:
Na vesnici nechávám, ve městě ne. Božeještě někdo založte diskuzi, že kdo žere točeňák je prase
Tocenak s cibuli I LOVE YOU
![]()
Když jsem jen vběhla do večerky pro rohlíky tak jsem kočár venku nechala, do uličky bych se s ním stejně nevešla (ani s golfkama). pak jsme tam nechávala i mladší a starší stála vedle kočáru, přes skleněný dveře jsem na ně viděla. ale je fakt že vždycky tam s nima byl náš pes (berňák, takže budí respekt-ikdyž to je ťuňťa)
Bydlím na vesnici, jezdím i do menšího města i do velkého města, nenechala jsem kočár nikdy samotný, resp. kočár třeba jo, ale dítě jsem brala s sebou, prostě jsem to načasovala tak, že mi nespali.
Když byli úplně malinkatí, nacvakla jsem na podvozek jen autosedačku a do obchodu vzala jen sedačku. (Pokud nemohl nakoupit chlap.)
Jako fanatik si nepřipadám.
Prostě mám strach.
No tak ja mam dost tady z te diskuse. Vsimla sis ze Lucie bydlela na malem meste???tam je to proste bezne ze se kocar necha venku.Boze vy jste ale fanaticky