Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@denizperi ja jsem taky proti nechavani kocarku pred obchodem, jsem straspytel a hned vidim vse nejhur, ale proti tomu ze to tak nekdo udela nic nemam je to jeho zivot, jeho vec, jeho nervy.. a nemyslim si ze by za to mel byt cejch matka na ho.no ! @K.Black je myslim dost pohodova, s nadhledem a vtipem
přesně jak říkáš, jeden případ a hned je takových babek co kradou děti 100 za každým rohem ![]()
Ahoj, nečetla jsem celou diskusi, protože je mi jasné, že se budou odehrávat hádky na toto téma. Proto jen můj názor: NIKDY jsem nenechala dítě v kočárku venku. Bydlím na vesnici, nakupovat jezdíme do menšího městečka, kde je také plno malinkých krámků a mímo jsem vždy brala sebou do obchodu. Opravdu stačí mžik-zastaví auto, vyskočí chlap a je prd platné, že maminka stojí hned za výlohou. Než udělá jeden krok, tak je mimčo pryč.
@denizperi Já si beru dítě i do kabinky na wc a když se kočár nevejde, tak se prostě vyčůrám s otevřenýma dveřma
Sice mi je to dost nepříjemný, ale furt lepší, než riskovat, že mi někdo dítě šlohne.
@BuffyCZ píše:
To je už fakt mazec:) A vy jste u toho byla? Kočárek hlídal přeci štáb..jinak by možná natáčení bylo až moc složité.Vy víte jistě, že tam kočárek nechala jen tak na pospas? Že za kamerou není třeba její kamarádka co jí dítko hlídá.
Děláte tu největší spekulace, zakládáte nové diskuze, ale přitom je to uvařené z vody.
Souhlasím
@MartinaIrena já si v obchoďákách vybírám záchody až vzadu, abych právě mohla mít otevřený dveře proti zdi, jako naproti vchodovým dveřím bych to nedala ![]()
Tak to asi nejsi z vesnice, viď. ![]()
Já jsem tohle nikdy neudělala, ale kdyby ano, nebála bych se. Prtěti by se nic nemohlo stát, jsme malé město, opravdu bych strach neměla. Spíš by mi vadil pocit, že se vzbudí a já tam nebudu, vyděsí se - proto bych to neudělala.
@TereuliJa píše:
Každopádně dobrý námět k hádkám.
a naprosto zbytečně ![]()
Jinak děkuji všem kteří mě pochopily ![]()
Na druhou stranu, když nad tím tak přemýšlím, tak třeba nechávám dítě na zadní sedačce v zamčeném autě na benzínce, když jdu platit. Takže třeba by se někdo mohl obout i do mě kvůli tomuhle. Ale to už by asi musela být opravdu schýza, kdyby se někdo pokusil ukrást dítě nebo zamčené auto na benzínce pod kamerou…
@MartinaIrena to jo, to uz by byla pekna schyza, to uz me zase tak riskantmi neprijde:) ale je fakt, ze nekdo by mohl chtit ukrast auto ne dite, taky se to uz stalo, ale na benzince plne kamer to asi neni moc dobry napad..:) nejde ale jenom o to, ze by dite nekdo ukradl, me by treba i vadilo, ze pred obchodem na moje dite muze nekdi cizi sahat, ikdyz v dobrem apod. v zamcenem aute se to znacne eliminuje;)
To je zase diskuze:-D nejvíc mě pobavilo přirovnání kočárku s mimi k peněžence. stalo by za pokus nechat peněženku na chodníku před obchodem a kočárek. v kolika případech z deseti by vzali peněženku a v kolika kočár. A jen tak mimochodem nejčastější věta: nikdy nevíš co sě může stát. jasně když nějaký idiot bude chtít ukrást dítě, může ho klidně vzít před očima. zastaví auto, osoba vyskočí popadne dítě před matčinýmá očima, naskočí do auta a je fuč. takže nehysterčete neodsuzuje a hlavně si nenadáveme ![]()
@MartinaIrena tak to já se bojím i na té benzince, si představím že mě klepne, a personál se bude zajímat o mě, zavolá sanitku atd. ale kdy začne řešit jak odtáhnout auto od stojanu? ![]()
@zuzice to byl ten případ loni, jak vytáhli miminko z kočárku, před očima matky, dneska snad probíhal soud ![]()
@K.Black píše:
@MartinaIrena já si v obchoďákách vybírám záchody až vzadu, abych právě mohla mít otevřený dveře proti zdi, jako naproti vchodovým dveřím bych to nedala
a já „držím“, víte jaký to je výkon, obzvláště teď
![]()
Kočárek jsem nechala, pokud jsem vlekla malého ve vložné tašce, jinak jsem prostě volila jinou alternativu nákupu. Viděla jsem tady také kočárky s mimčem před krámem, ani mi to nepřišlo divné, že mám já jinou povahu je věc druhá. ![]()
@K.Black Trochu to odlehčím, záleží, jestli bys už měla zaplaceno nebo ne ![]()
@kozisek Navrhuju udělat demonstraci těhotnejch za zřízení invalidních wc povinně ve všech nákupákách ![]()