Kočárek před obchodem, necháváte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
20.2.13 15:53
@MIli-B píše:
Je každého věc co dělá, a tejně se tady nikdy nerozhodne, co je vlastně dobře, a moc nerada se míchám, ale moc se mi zde líbí v hodně příspěvcích často používané „viditelné místo“ a otevřené dveře - co to jako je :think:, a to je otázka bez rejpání - když zastaví auto, a vezme vám dítě, tak žádné viditelé místo nikomu neponůže, ani s nejlepší kondičkou (což spousta maminek po porodu opravdu nemá) nemáte šanci něco udělat. A to auto může projet i vesnicí kde se všichni znají, ne :think:. To byla jsen taková poznámka pod čarou, jak jsem to tady četla.

nechci rejpat, jenom kolik se takových případů stane? JSem za posledních několik let slyšela o jediným.

• Citovat
  • Upravit
659
20.2.13 15:57

Nikdy!!! Jedině prázdný a malou na hrb :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
20.2.13 16:54

No nevím, ale nedovedu si to představit…nakupovat a zároveň se dívat na kočárek. To by všechny regály se zbožím musely být u výkladu.
Ne, já opravdu nechávala kočárek venku, a neviděla jsem na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
20.2.13 17:01

@MIli-B tak u nás je třeba pěší zona, takže auto kolem určitě projíždět nebude. V létě mívají prodejny (teda u nás, to tak je) otevřené dveře a pokud je pult cca 1,5 metru od dveří a kočárek je hned u těch dveří tak je podle mě na viditelném místě. A pokud ti někdo bude chtít ukrást dítě, tak ti ho může ukrást, ikdyž ten kočár budeš držet popř. dítě. Např půjdeš kolem silnice, přibrzdí auto, vyskočí pár chlapů a pochybuji, že se ubráníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
20.2.13 17:08

@danik tak já myslím, že maminky, co nechají mimčo v kočárku, tak nejdou nakupovat, ale spíš jen vběhnou pro konkrétní věc např. do lékárny, pékárny, kde je tolik místa, že jednou nohou stojí vevnitř a jednou venku.(myslím obrazně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
20.2.13 20:28

@Peťa77 já nechávala obě děti v kočárku před obchodem spinkat, ven jsem neviděla (u oken byly vysoké regály, skrz ně vidět nebylo) a v obchodě jsem trávila i víc než 10min - klasická venkovská samoobsluha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
20.2.13 20:35

@danik A neměla jsi strach? Ikdyž na vesnici je to bezpečnější než někde ve městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
20.2.13 20:37

@Peťa77 no to určitě, ale tak já si myslím, že už si snad každá maminka dává pozor na to, kde v zimě parkuje kočárek..vždycky když začíná tát sníh a padaj ty „laviny“ ze střech tak se jim vyhejbám obloukem, ale stát se může cokoliv a kdykoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
20.2.13 20:42

@melounek00 no pokud to mají některé maminky po porodu podobně jako já, tak je to třeba ani nenapadne. Mě to totiž po porodu vůbec nemyslí, jsem nějak mimo a to bohužel i několik měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
20.2.13 20:57

@Peťa77 jo tak to nemyslí ani mně… :D ale jakmile postřehnu, že z bytovky naproti nám to padá, tak si na to vždycky pár dní dávám pozor…jinak samo od sebe mi to v hlavě taky nesepne… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.2.13 21:01

Záleží na obchodě.. Pokud je to takový ten malý krámek, kde člověk stojí za výkladní skříní, tak ano.. Pokud je to větší obchod s potravinama, tak ne.. Záleží v jaké viditelnosti to je…
Potřebuji přes sklo na kočár vidět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
20.2.13 21:15

@melounek00 No je to těžké, pořád na všechno myslet, předvídat, kde jaké nebezpečí na miminko číhá. Tak zatím i s tím horším myšlením, to nějak zvládám…
A některé mamiminky jsou „pohodářky“ a nakonec mají víc štěstí než ty ustrašené-opatrné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
20.2.13 21:19

@Peťa77 já myslim, že snad nepatřim mezi ty ustrašené..kolikrát se jen divím o co všechno se ta naše holka je schopná zranit…co začla chodit je to horší a horší…to bych musela bejt asi vědma abych tohle dokázala předvídat… :mrgreen: a určitě máš pravdu, že se nedá přemýšlet neustále nad nějakými riziky, to by člověk pomalu nesměl vylézt ani z postele…a ono o přemýšlení na MD a RD asi ani nemůže být řeč..má pocit, že můj mozek je od porodu někde mimo a funguje opravdu jen velmi vyjímečně… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.2.13 21:22

Holky já nevím, já bych to nenazvala ustrašenosti, ale spíš opatrnosti a.. Musím upřímně napsat, že neznám žádnou!! maminku co nechává takto před obchodem..
Nepočítám klasické skoky, kdy tam někdo vlítne, třeba do lékarny a během minuty je venku, ale nějaké nakupovani a dítě nevku opravdu neznám…
A když už, tak většinou mají známou u kočárku a nebo třeba potkají sousedku a prostě ona postojí u kočárku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
20.2.13 21:26

@melounek00 Tak já jsem ta spíš ustrašená, pořád řeším, kde jaké nebezpečí číhá a nakonec se objeví, tam, kde ho nečekám. Nějak to zvládám, ale mám děti tři a do dospělosti mají ještě hodně daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí