Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Žanča881 píše:
Já nechavám svojí malou v kočarku před mateřskou školkou protože musím…manžel v praci kolem nikdo není kdo by pohlídal, tak co mi jinýho zbývá…každý den se modlím, abych jí tam v pořádku našla
A proč ji nevezmeš na ruky sebou??? To nějak nechápu.
Do školky ne, jen když je vzhuru. Má 7 tydnu, víc než unosu se bojím nachlazených dětí a bacilu ve školky.
Dítě v kočárku venku nenechávám a to ani u nás na vesnici o 300 obyvatelích. Když jdu nakoupit, něco vyřídit nebo na poštu, beru dítě do náručí s sebou. Jinak na nákupy ve městě se mi osvědčilo nosítko - prostě tam Verču šoupnu a jdu. Zatím mám ale jedno dítě, takže nedokážu posoudit, jak by to bylo se dvěmi či více… ![]()
@Žanča881 píše:
Do školky ne, jen když je vzhuru. Má 7 tydnu, víc než unosu se bojím nachlazených dětí a bacilu ve školky.
tak přinést ti nějaký bacil ze školky může i to starší dítě, které tam vodíš, tomu nezabráníš. Ale tak snad ji necháváš na místě „bezpečném“.
@Žanča881 píše:
Já nechavám svojí malou v kočarku před mateřskou školkou protože musím…manžel v praci kolem nikdo není kdo by pohlídal, tak co mi jinýho zbývá…každý den se modlím, abych jí tam v pořádku našla
ja mam jen jedno dite, ale obcas chodim pro synovce a taky maleho nechavam venku, on spinka, vevnitr by mu bylo horko, musela bych ho budit apod… Skolka je oplocena, tak co…
Už to tu bylo několikrát napsáno, ale přesto si to neodpustím. Ty z vás, které dítě nenecháte ani na malou chvilku samotné, jak fungujete doma? Co třeba sprchování se- to si to dítě taky berete s sebou? Nikomu neberu jeho styl péče o dítě, ale vadí mi a to hodně, když někdo dělá z jiných matek (těch, co jim nic jiného nezbývá, než nechat spící dítě v kočárku) příšery a socky, co si udělají v případě únosu dítěte jiné! Ono se pěkně kritizuje, když máte možnost si nakoupit s dítětem v náručí… A nevím, co je pro dítě horší- budit ho při vytahování z kočárku nebo ho nechat na viditelném místě před obchodem na vsi, kde se všichni znají? A argument, že jdu nakoupit, když je dítě vzhůru… Vám dítě v kočárku neusíná? Mně teda hned, takže bych asi nejspíš nikdy nenakoupila. A dítě ve vajíčku? Ale matky dokonalé, to nevíte, že si v tom dítě křiví páteř? A navíc, to jdete na procházku v zimě s dítětem ve vajíčku? Tak vidíte, když se chce, jde napadat kohokoliv za cokoliv, tak buďme tolerantní a neurážejme se navzájem! Jo a nemám kamarádku, co mi dítě pohlídá, všechny chodí do práce. Myslím, že všechny své děti milujeme a chceme pro ně to nejlepší.
Přesně tak… já si plánovala procházku s nákupem dohromady. Mimi po cestě usnulo, já si nakoupila a šlo se domů dospat se na zahradu. Mám zimní děti, nedovedu si představit, že bych nakupovala s miminem ve fusaku
na rukách.
Sedící dítě už bych před obchodem nenechala, ale to už není problém jej šupnout do vozíku.
Já občas nechala spát holčičku v kočárku na zahradě a autem jela na větší nákup. Ale jen do obchodu u nás na vesnici, nebyla jsem pryč než 15min.
@Peťa77 proto říkám, že jsem pouze napsala to co jsem slyšela, není to nic co bych zažila a tak nemůžu stoprocentně tvrdit jak to bylo, ale jelikož to byl obchod v několika poschoďovém obchodním domě a rampouch dle vyprávění byl opravdu velký, tak já věřím tomu že to musela být opravdu silná rána…
já malou v kočárku samotnou nenechávám, hlavně už je větší tak by tam ani nepočkala, ale pokud se nejedná o nějaké velkoměsto a z obchodu na kočárek vidím, tak si myslím, že to není problém…rozhodně bych za to nikoho nekritizovala…je to věc každé z nás…
Kam se nevejdu s kočárem, nejdu, moje peníze nedostanou. jenom si představím tu chvíli že vyjdu ven a kočár nikde, nebo že ho po očku sleduju a někdo s ním začne utíkat, tak už jen při té představě umírám strachy, takže já nikdy!
Když jsem ještě neměla děti, mému kolegovi unesli dítě stojící před obchodem. Maminka byla pryč opravdu malou chvilku. Jelikož jsem byla svědkem toho, co to udělalo s celou rodinou než se miminko našlo, svoje děti nikdy před obchodem nenechávám a raději si zařídím nákup jinak. Podle mě to vždycky jde vymyslet.
Kočárek před obchodem nechávám…miminko si beru sebou do obchodu ![]()
@verka7 píše:
Už to tu bylo několikrát napsáno, ale přesto si to neodpustím. Ty z vás, které dítě nenecháte ani na malou chvilku samotné, jak fungujete doma? Co třeba sprchování se- to si to dítě taky berete s sebou?
Mně se obvykle doma cizí lidi neprochází
.
@verka7 Ono je něco jiného na vesnici a když na kočárek vidíš a něco jiného je to ve městě…
Doma mi v postýlce dítě nikdo neveme ![]()
@melounek00 Pochopila jsem, jak jsi to napsala a jak to myslíš.
Všechno se může stát a zvlášt takové miminka jsou lehce zranitelná, tam stačí i málo.
Myslím, že ty maminky které nechávají miminko v kočárku před obchodem, tak je nechávají jen před takovým, kde na kočárek vidí přes výlohu, otevřenýma dveřma apod. Myslím, že žádná maminka nenechá miminko za „zavřenýma dveřma“.
A ani doma bohužel není dítě v 100% bezpečí