Kočárek před obchodem, necháváte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1072
20.2.13 08:14
@Žanča881 píše:
Já nechavám svojí malou v kočarku před mateřskou školkou protože musím…manžel v praci kolem nikdo není kdo by pohlídal, tak co mi jinýho zbývá…každý den se modlím, abych jí tam v pořádku našla

A proč ji nevezmeš na ruky sebou??? To nějak nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Žanča881
20.2.13 08:31

Do školky ne, jen když je vzhuru. Má 7 tydnu, víc než unosu se bojím nachlazených dětí a bacilu ve školky.

• Citovat
  • Upravit
1011
20.2.13 08:44

Dítě v kočárku venku nenechávám a to ani u nás na vesnici o 300 obyvatelích. Když jdu nakoupit, něco vyřídit nebo na poštu, beru dítě do náručí s sebou. Jinak na nákupy ve městě se mi osvědčilo nosítko - prostě tam Verču šoupnu a jdu. Zatím mám ale jedno dítě, takže nedokážu posoudit, jak by to bylo se dvěmi či více… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
20.2.13 08:47
@Žanča881 píše:
Do školky ne, jen když je vzhuru. Má 7 tydnu, víc než unosu se bojím nachlazených dětí a bacilu ve školky.

tak přinést ti nějaký bacil ze školky může i to starší dítě, které tam vodíš, tomu nezabráníš. Ale tak snad ji necháváš na místě „bezpečném“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
20.2.13 10:03
@Žanča881 píše:
Já nechavám svojí malou v kočarku před mateřskou školkou protože musím…manžel v praci kolem nikdo není kdo by pohlídal, tak co mi jinýho zbývá…každý den se modlím, abych jí tam v pořádku našla

ja mam jen jedno dite, ale obcas chodim pro synovce a taky maleho nechavam venku, on spinka, vevnitr by mu bylo horko, musela bych ho budit apod… Skolka je oplocena, tak co…

• Citovat
  • Upravit
53
20.2.13 12:10

Už to tu bylo několikrát napsáno, ale přesto si to neodpustím. Ty z vás, které dítě nenecháte ani na malou chvilku samotné, jak fungujete doma? Co třeba sprchování se- to si to dítě taky berete s sebou? Nikomu neberu jeho styl péče o dítě, ale vadí mi a to hodně, když někdo dělá z jiných matek (těch, co jim nic jiného nezbývá, než nechat spící dítě v kočárku) příšery a socky, co si udělají v případě únosu dítěte jiné! Ono se pěkně kritizuje, když máte možnost si nakoupit s dítětem v náručí… A nevím, co je pro dítě horší- budit ho při vytahování z kočárku nebo ho nechat na viditelném místě před obchodem na vsi, kde se všichni znají? A argument, že jdu nakoupit, když je dítě vzhůru… Vám dítě v kočárku neusíná? Mně teda hned, takže bych asi nejspíš nikdy nenakoupila. A dítě ve vajíčku? Ale matky dokonalé, to nevíte, že si v tom dítě křiví páteř? A navíc, to jdete na procházku v zimě s dítětem ve vajíčku? Tak vidíte, když se chce, jde napadat kohokoliv za cokoliv, tak buďme tolerantní a neurážejme se navzájem! Jo a nemám kamarádku, co mi dítě pohlídá, všechny chodí do práce. Myslím, že všechny své děti milujeme a chceme pro ně to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
20.2.13 12:48

@verka7 :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Přesně tak… já si plánovala procházku s nákupem dohromady. Mimi po cestě usnulo, já si nakoupila a šlo se domů dospat se na zahradu. Mám zimní děti, nedovedu si představit, že bych nakupovala s miminem ve fusaku :roll: na rukách.
Sedící dítě už bych před obchodem nenechala, ale to už není problém jej šupnout do vozíku.

Já občas nechala spát holčičku v kočárku na zahradě a autem jela na větší nákup. Ale jen do obchodu u nás na vesnici, nebyla jsem pryč než 15min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
20.2.13 12:53

@Peťa77 proto říkám, že jsem pouze napsala to co jsem slyšela, není to nic co bych zažila a tak nemůžu stoprocentně tvrdit jak to bylo, ale jelikož to byl obchod v několika poschoďovém obchodním domě a rampouch dle vyprávění byl opravdu velký, tak já věřím tomu že to musela být opravdu silná rána…

já malou v kočárku samotnou nenechávám, hlavně už je větší tak by tam ani nepočkala, ale pokud se nejedná o nějaké velkoměsto a z obchodu na kočárek vidím, tak si myslím, že to není problém…rozhodně bych za to nikoho nekritizovala…je to věc každé z nás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
20.2.13 12:59

Kam se nevejdu s kočárem, nejdu, moje peníze nedostanou. jenom si představím tu chvíli že vyjdu ven a kočár nikde, nebo že ho po očku sleduju a někdo s ním začne utíkat, tak už jen při té představě umírám strachy, takže já nikdy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.13 13:26

Když jsem ještě neměla děti, mému kolegovi unesli dítě stojící před obchodem. Maminka byla pryč opravdu malou chvilku. Jelikož jsem byla svědkem toho, co to udělalo s celou rodinou než se miminko našlo, svoje děti nikdy před obchodem nenechávám a raději si zařídím nákup jinak. Podle mě to vždycky jde vymyslet.

• Citovat
  • Upravit
3361
20.2.13 13:29

Kočárek před obchodem nechávám…miminko si beru sebou do obchodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
20.2.13 13:58
@verka7 píše:
Už to tu bylo několikrát napsáno, ale přesto si to neodpustím. Ty z vás, které dítě nenecháte ani na malou chvilku samotné, jak fungujete doma? Co třeba sprchování se- to si to dítě taky berete s sebou?

Mně se obvykle doma cizí lidi neprochází ;).

• Citovat
  • Upravit
3361
20.2.13 14:11

@verka7 Ono je něco jiného na vesnici a když na kočárek vidíš a něco jiného je to ve městě…
Doma mi v postýlce dítě nikdo neveme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
20.2.13 14:52

@melounek00 Pochopila jsem, jak jsi to napsala a jak to myslíš.
Všechno se může stát a zvlášt takové miminka jsou lehce zranitelná, tam stačí i málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
20.2.13 15:05

Myslím, že ty maminky které nechávají miminko v kočárku před obchodem, tak je nechávají jen před takovým, kde na kočárek vidí přes výlohu, otevřenýma dveřma apod. Myslím, že žádná maminka nenechá miminko za „zavřenýma dveřma“.

A ani doma bohužel není dítě v 100% bezpečí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky