Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@K.Black to je prave to, ze tobe to pripada normalni a me ne, ja nehystercim, jenom nechci svoje dite vystavovat zbytecnemu riziku.. je to tvoje vec kde svoje deti nechavas no co kdyby neco, tak se udela jine ![]()
@K.Black píše:
no a taky by se neměl v bytě používat plyn, když teď bouchnul ten panelák
Zkus si kromě diskutování přečíst i aktuální zprávy na internetu, abys neměla takový přihlouplý poznámky.
Ja takhle malou nikdy nenechala. Proste vubec.Bud si najdu obchod kam muzu s kocarkem, nebo malou hlida pritel a ja skocim do kramu, nebo jsem ji vzala v nosici.Muze se stat cokoliv.
@denizperi píše:
@K.Black to je prave to, ze tobe to pripada normalni a me ne, ja nehystercim, jenom nechci svoje dite vystavovat zbytecnemu riziku.. je to tvoje vec kde svoje deti nechavas no co kdyby neco, tak se udela jine
hele, doporučuji ti zklidni se, nejsem žádná socka která dělá děti, tak pozor jo!
Ahoj, přidám se do diskuse. Bydlíme na poměrně malé vesici, kde máme 4 obchody se smíšeným zbožím. Do každého z nich vede schodiště, takže mi nezbývalo, když byly děti malinké, než je nechat s kočárkem venku. Často se stalo, že jsem před obchodem potkala někoho známého, kdo mi sám nabídl, že mi u kočárku počká, než si nakoupím. To samé, když jsem musela s kočárkem na poštu..opět schodiště. Tam se mi taky kolikrát poštěstilo, že buď někdo známý venku pohlídal, a když ne, tak mě hoodně často lidi pustili před sebe, protože věděli, že mám venku miminko. Ve městě jsem si nikdy netroufla jít do obchodu bez kočárku. Jednou se nám stalo, že jsme chtěli manželovi koupit na tržnici u Vietnamců nějaké flanelové košile do práce a chtěli jsme tam vjet s kočárkem. Ale vyletěla na nás česká obsluha, že s kočárem dovnitř nesmíme, že si ho máme nechat u vchodu.
Je to poměrně velký prostor, kde prostě není zpoza věšáků a polic na kočárek vidět, takže jsme té milé paní rěkli, že jsou jediný obchod v celém městě, kde nás vykázali s kočárkem ke vchodu a že v žádném případě nenechám své, tehdy dvouměsíční, dítě spát samotné na tak nepřehledném místě plném cizích lidí. Jo a ještě ke všemu jsme měli pod kočárem v košíku nakoupené dárky k Vánocům za dost peněz… Baba procedila, že kdyby se něco ztratilo, musela by to platit. Té dámě jsem si neodpustila před jejím zaměstnavatelem říct, že je pěkné, že se zákazníky jedná jako s potencionálními zloději ještě než vstoupí do obchodu…
Jasně, že jsme se sebrali a šli ke konkurenci, kde neměli problém. Takže tak asi. Jinak v tomhle zimním období jsem byla dost zoufalá, když jsem musela děti navlečené v zimním oblečení a fusaku táhnout do přetopených obchodů. To jsem koukala rychle „polítat“ co jsem potřebovala a tradá zase ven. Když to šlo, tak taťka raději stepoval venku u kočárku. ![]()
Ono je fakt rozdíl obchod na vesnici, ve městě a velkoměstě, že. Před supermarketem nikdy, jedině fakt na té vesnici, tam se lidi znají.
A taky záleží jaké je to dítě, pokud je hodné a sedí, zabaví se 5min. třeba piškotama
tak jo, ale pokud je dítě dravec, který si oddělá šráky a katapultuje se a okamžitě bere roha, tak je to asi nereálné.
My šráky nepoužíváme vůbec, nemá to ráda, ale zas si nedovolí zdrhnout, na vesnici bych ji před obchodem nechala chvilku a dala jí něco na jídlo, to by ji zabavilo, tady ve městě jen tak, že mám kočár v dohledu ty 4m. ale jinak bych si na městě nedovolila, třeba před supermarketem a tak to né.
@denizperi píše:
Jsem rada, ze jsi sama uznala,, ze jsi hruba…![]()
![]()
tak lepší být hrubá než uplně… ![]()
Tolik veci se muze stat. Pujde kolem nejaka blazniva zenska nebo pedofil. Nenechala bych ji nekde ani kdybych si na minutu odbehla do trafiky. Vubec. Nejsem hystericka matka, ale svoje dite nevystavuju zbytecnemu nebezpeci. Hodnekrat jsem to videla.Stat kocarek pred obchodem treba 15 minut.
![]()
ježiši kriste.. Nechcete si roztrhat občanky milé dámy? ![]()
Občas mi to fakt přijde, že děláte z komára velblouda a kdo není při vás tak je proti vám..
![]()
Jedna nechá kočárek v klidu venku (bez štábu, kamarádky apod.) a druhá by to nepřežila..
připomíná mi to trošku diskuzi „Kdy s dítětem do supermarketu“… ![]()
@K.Black kašli na to..
![]()
@K.Black
ty taková chumláčkově něžná žena??? Bože to je svět
![]()
@denizperi ty jsi taky pěkně hrubá
já to slovo aspoň zabalím