Kočárek před obchodem, necháváte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
262
20.2.13 21:30

@Peťa77 tak já nad tím taky přemýšlím, ale ne nějak soustavně a nepřetržitě a to považuju za úplně normální a ne ustrašené… ;) a vidím to úplně stejně u nás s tím, že úraz se nám zpravidla stane tam, kde by nás to ani nenapadlo… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
20.2.13 22:22

@melounek00 U mě je právě problém i v tom, že když potkám nějakou známou, tak když mluvíme, tak se soustředím na to o čem je řeč a mám problém se soustředit zároveň i na dítě. Ikdyž se na něj dívám, tak mozek nějak neregistruje co dítko děla. Asi tak, že se nedokážu soustředit na dvě „věci“ najednou. A většinou ty známé potkávám na tom nejméně vhodném místě pro dítě. Takže už jsem si říkala, že je budu odbývat jen slovem ahoj a půjdu si svou cestou. Možná nezdvořilé, ale děti musí být pro mě na prvním místě. Jinak měla jsem namysli dítě, které není v kočárku nebo, když je jich víc a všechny nemůžou být v bezpečí v kočárku.
Myslím, že i telefonování může odvést pozornost od dítěte, takže venku velice nerada hovor přijímám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
21.2.13 12:49

@Peťa77 tak to přesně vím o čem mluvíš, já mám dítko sice jen jedno, ale tenhle problém mám taky…nebo se mi to stává i v obchodě, jen stačí když malou na vteřinu pustím a zakoukám se do regálu a malá už fičí pryč…já taky většinou známé pokud potkám tak je spíš odbudu ahoj a jde se dál..do řeči se s nimi dám jen když je malá usazená v kočárku…ale tak tři děti to musí bejt ohromnej psychickej zápřah…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.13 12:58

Nikdy v životě bych ho tam nenechala..vždy jedu s kočárem dovnitř a když to nejde tak beru malýho sebou a kočár venku a když je nehůř beru sebou svojí ovčandu přivážu u kočárku a ta tam nikoho nepustí tak sem v klidu.. :D S představou, že mam minko venku bych stejně zapomněla půl nákupu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
21.2.13 22:21

@melounek00 tak to děláš moc dobře, když je odbydeš jen tím ahoj, pokud nemáš malou v bezpečí v kočárku. Tak já mám jen jedno v kočárku, nejstarší už je „velká“, tam už je to teď předce jen o trochu lepší, ale prostřední je ještě malý a živější, takže u něj je to náročné na uhlídání. Pokud jdu s nima sama, tak je to celkem v pohodě, mimčo v kočárku, prostřední se většinou drží kočárku a nejstarší musí jít většinou za námi, když je málo místa. Akorát na přechodu dávám pozor, abysme všichni přešli v pořádku. Ale právě nejhorší je, když potkám nějakou tu známou a ona se hned na něco zeptá, já nechci být nezdvořilá tak odpovím, jenže na jednu odpověď následuje další otázka a pak je to už na dlouho, hlavně pro to dítě. Pak už nestojí vedle kočárku, protože se začne nudit, tak se snaží nějak zabavit. No a pokud stojím např na chodníku hned vedle silnice, tak stačí okamžik „nepozornosti“ a dítě může skončit pod autem.
Hrozná představa a ještě by každý říkal, jak hrozná to byla matka, vykecávala se a na dítě nedávala pozor, ale už by nikoho nenapadlo, že chtěla být jen zdvořilá.
Jinak máš pravdu tři děti je psychický zápřah. Doma se snažím vytvořit pro děti bezpečno, jak to nejvíc jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
22.2.13 20:00

@Peťa77 no určitě to musí být náročné…já sama si to vůbec se třemi dětmi neumím představit…já to vidím u malé, když je venku z kočárku a nechce jít za ruku, tak se okamžitě řítí do silnice..takže radši budu za nezdvořáka, než za matku, co si nechala přejet dítko…a doma to máme taky stejné..oblepené všechny rohy, v zásuvkách pojistky, ale naše malá se dokáže vždycky zranit tam, kde to nikdo nečeká a zabezpečeno to tudíž není…ale to zná asi každá…:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
22.2.13 21:22

@melounek00 Tak to máš pravdu raději za nezdvořilou, než si nechat přejet dítě apod. Stejně lidi, kteří chtějí pomlouvat, tak si vždycky něco najdou. A myslím, že, kdyby se něco tvému dítěti stalo, tak pak by tě nejvíc pomlouvala, ta která se s tebou zrovna vykecávala, ikdyž by naopak měla mít taky pocit viny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
23.2.13 12:44

@Peťa77 tak s tím mi nezbývá než naprosto souhlasit… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janazabina
26.2.13 09:03

Já sice nerada, ale musím. Tam kde se s naším dvojkočárem vejdu samozřejmě jdu i s ním, ale někde se sním prostě nevecpu. To si pak rozmyslím, jestli tam nutně potřebuji a když ano, tak kočárek zaparkuju před vchodem, abych na něj viděla. Holky nechávám v kočárku opravdu bych je obě neunesla. Ve 3 měsících jsou už pěkně živé.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
26.2.13 09:08

Kdybych vedela, ze se nekam nedostanu s kocarem, tak bych tam nesla. Nakup muze poridit chlap cestou z prace, nikdy bych nikomu neposkytla moznost sebrat mi dite.

• Citovat
  • Upravit
janazabina
26.2.13 14:05

Tak to mate štěstí :-) Můj manžel jezdí z práce až po 18 té hodině, to už je vše zavřeno. Bydlíme v menším městě, tak tu není ani možnost nakoupit v nějakém hypermarketu. Samozřejmě, že se snažím vecpat všude i pro starší dceru do školky. Tam si musím otevírat i druhé křídlo dveří :lol: Vejdeme se do všech krámů krom papírnictví (tam jsou tři schody a úzký vchod) a do pekárny, tam nechodím. Není mi z toho dobře, ale nedá se svítit. Jinou možnost nemám. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
44
26.2.13 16:10

Nikdy bych malou nenechala před obchodem. Jezdím s kočárkem do každého obchodu. A kam se nedostanu, tak tam nejdu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
26.2.13 19:01

Už to to píšu poněkolikáté… opravdu je rozdíl malá vesnice nebo město.

Např. naše vesnice není průjezdná, že by tam jelo „náhodné“ auto je malá pravděpodobnost, bydlím v zapadákově.
Obchod je bokem cesty, takže by fakt musel jet někdo schválně k obchodu a čekat, až tam nějaká maminka zaparkuje kočár.

Na vesnici, kde je obchod hned u hlavní cesty, po které jezdí více aut, bych kočár taky nenechala.
A ve městě už vůbec ne, to tak max prázdný kočár, a to bych ještě měla strach o kočárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.2.13 20:54

Zdravím taky bych vživotě své dítě nenechala před obchodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
26.2.13 21:56

Já bych taky nenechala. Jenom jsem zírala, když mi můj starší kolega z práce říkal, že byl schopný nechat kočár s miminkem před hospodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí