Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám dotaz odkdy umývat dětem vlásky šamponem a používat mýdlo? Zatím malou koupeme jen v slunečnicovém olejíčku a nepoužíváme ani šampon ani žádné tělové mýdlo.
Ellie1 píše:
Ahoj, mám dotaz odkdy umývat dětem vlásky šamponem a používat mýdlo? Zatím malou koupeme jen v slunečnicovém olejíčku a nepoužíváme ani šampon ani žádné tělové mýdlo.
..AHOJ OSOBNĚ JÁ JSEM ZAČALA POUŽÍVAT OD 4. MĚSÍCE..V DUBNU BYLY DOST VEDRA A MALÁ SE DOCELA POTILA…OD HIPPU sprchový gel na vlasy a tělo…zvlášt šampon u nás zatím nemá cenu používat, poněvač malá má jen málo vlásků, ale prostě se víc potí„JE RYCHLE ZÁHŘEVNÁ“
do té doby jen olej do koupání „madlovej“…a na prcku od 3. měsíce mýdlo od myslím SEBAmed kosmetika-měly jsme vzorek.
šampon a mýdlo jsem začala používat v okamžiku, kdy si vlásky celé poblinkal, nablinkal si do ucha a smrděl tak, že to vodou nešlo odstranit… Vlásků měl hodně.
Používám šampon a mýdlo značky nivea.
Takže používat od okamžiku, kdy to už jinak nejde (bylo mu jen několik týdnů)… Do té doby jsem koupala v teplé vodě a mazala olejíčkem od hippu…
Male je 13 mesicu a vzadu ma dost huste kudrny, ale krasne ze. Kdyz spi, tak se poti a je jak beranek. Ted myju Johnsonem myci gel a sampon v jednom ve zlutem baleni s pumpickou. Prijde mi, ze ji vlasky po nem zesvetlaly, ale mozna se mi to zda. Zatim ji to staci, i se da hezky ucesat. Az ho dovybereme, tak zacnu myt klasickym detskym samponem. Hanka
ja si myslim ze je to uplne jedno.detskym mydlem zn.pufik jsem myla svou prvni dceru od novorozenatka a tu druhou take.myji ji take tim i vlasky.akorat te starsi(ma ted dva a pul roku)uz myji normalnim samponem.ono je to opravdu jedno,hlavu bych si s tim nelamala…
od 6t používám penathen - na celý tělo i vlasy. Neštípe do očí. Hlavu mejeme teď denně, má hrozně vlasů a je pořád zpocený.
Od narození dávám synovi do vody pěnu do koupele Sebamed a myju tuhým mýdlem od Weledy. Ze začátku jsem používala mýdlo na tělíčko i vlásky, ale teď už používáme šampon. Malému je 8 měsíců.
já šampon začala používat až kolem roka a to je starší dost vlasatá. do té doby jsem jí vlásky občas přejela mýdlem. teď si uvědomuju, že té mladší jsem je ještě tím mýdlem nepřejela ani jednou:) a to je taky dost vlasatá:)
Mýdlo i šampon od Sebamedu používáme od narození - malá byla hodně vlasatá a ještě je narozená v létě, takže byla chudinka permanentně zapocená… Šampon 1× týdně, mýdlo na krk a zadeček denně, na tělíčko 2× týdně.
Tak já začala v době, kdy se jí začali mastit a to bylo až někdy po prvním roce. Mýdlo používám jen výjimečně a když ano, tak na prcku, nožky, podpaží a ručičky. Šampon používám Batole je to olivové a myslím, že to dělá firma, co dělá alpu. Jsem alergik a tenhle šampon nevadí ani mě.
My máme šampon a mýdlo od sebamedu, vlásky namáčíme při každém koupání, ale šamponem myjeme tak jednou za týden…