Odkdy tvaroh a testoviny?

23033
19.10.10 22:06

Odkdy tvaroh a testoviny?

Odkdy davate tvaroh a testoviny? diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4257
19.10.10 22:10

Ahoj,
těstoviny od doby,kdy zavedeš lepek - nějak cca od 9. měsíce. Tvaroh od roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
19.10.10 22:11
KacenkaK píše:
Ahoj,
těstoviny od doby,kdy zavedeš lepek - nějak cca od 9. měsíce. Tvaroh od roka.

Přesně tak :-D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.10.10 22:13

Taky jak KacenkaK. Jenom jsem ještě chtěla dodat, že jsem dávala bezlepkové těstoviny už dřív - nějaké kukuřičné myslím, mají to určitě v Kauflandu, aspoň u nás :lol: A i chuťově jsou super, já bych to skoro nepoznala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
19.10.10 22:15

NO jo jenomže u těch bezlepkových je problém,že obsahují vajíčko. A to by taky neměli celé před prvním rokem.

I když u nás ve zdravé výživě prodávali těstoviny bezlepkové i bez vajíčka… Ale byly hnusné,takové snople…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.10.10 22:22
KacenkaK píše:
NO jo jenomže u těch bezlepkových je problém,že obsahují vajíčko. A to by taky neměli celé před prvním rokem.I když u nás ve zdravé výživě prodávali těstoviny bezlepkové i bez vajíčka… Ale byly hnusné,takové snople…

Podle mě tam vajíčko nebylo, že to byla jenom mouka a voda… Studovala jsem to pečlivě :mrgreen: Ale schválně to zítra ověřím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.10.10 22:22

tvaroh jsem začala občas dávat od cca 15m. Ale nemá ho pravidelně, jogurt považuju za snadněji stravitelný a prospěšnější.

Těstoviny od zavedení lepku. Úplně nej mi přišli takové ty vlasové nudle do polívky, nemusí se nic mixovat a dítě, co nerado kousky, se tím nezadáví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
19.10.10 22:23

Tvaroch bych zaváděla postupně. Máznout lžičku na pečivo bych se nebála ani v 9-10ti měsících. Mléko jako mléko, jde jen o obsah bílkovin, který je nejvyšší ze všech mléčných výrobků. Naopak jako celou svačinu - tedy těch 150-200g bych nedala ani teď v roce.
Těstoviny cca od 9m. Začala jsem kuskus. Celé mi snědl prvně v 11ti m. Vaječné- nevaječné, lepkové-nelepkové jsem neřešila.

• Citovat
  • Upravit
23033
19.10.10 22:24

tak v tom pripade nechapu, proc ve sklenickovych presnidavkach jsou kombinace typu ovoce+ tvaroh, maso +testoviny od ukonceneho 6. mesice a maso od ukonceneho 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.10.10 22:25

Jo, už jsem to našla, tyhle to jsou… Píšou, že neobsahují lepek, vejce, mléko a ještě cosi, šak to tam je :mrgreen: Značka Sam Mills. A fakt jsou výborné, nebála bych se to předhodit ani mužovi :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.10.10 22:27
Monjie píše:
tak v tom pripade nechapu, proc ve sklenickovych presnidavkach jsou kombinace typu ovoce+ tvaroh, maso +testoviny od ukonceneho 6. mesice a maso od ukonceneho 4.

Protože to jsou ignorantští diletanti :lol: :lol: :lol:

Né, ale oni to ti výrobci skleniček zas tak nežerou, člověk kolikrát hledí… Třeba HIPPy jsou solené od prvních příkrmů a ještě to tam mají hrdě napsané, že obsahuje sůl s jódem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
19.10.10 22:34

Tvaroh až od dvou let!!!! Doporučuje to WHO /Světová zdravotnická organizace/ a samozřejmě pediatři a odborníci na výživu dětí. Raději snad místo tvarohu syrovátku a nebo kysané mléčné výrobky. Asi bych nedala na „doporučení“ výrobců dětských potravin. Věřím našemu pediatrovi a ten mi to zmiňoval několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
19.10.10 22:35

Ty jo holky. Naší malé bude 7. měsíců a doktorka u mi říkala, že máme zavádět lepek. To už mi říkala, ale v 6ti měsících. Já jí ho teda ještě nedávám, moc se mi do toho nechce. Mám teda raději ještě počkat s tím lepkem? Jinak těstoviny jdou koupit bez vajíčka i lepku, dnes jsem je koupila a nejsou uplně nejhnusnější. Co myslíte s tím lepkem?

• Citovat
  • Upravit
50725
19.10.10 22:38

Caty, já jsem si někde přečetla (uznávám, že to není nejdůvěryhodnější zdroj :oops: :roll: :lol: ), že teď se nově doporučuje dát lepek tak v tom 7. měsíci - ne dřív jak v uk. 6. a nejpozději v uk. 7. Vzhledem k tomu, že jsem to četla z více zdrojů a nejsem příznivcem přehnaných doporučení (třeba ryby od 3 let atd.), tak jsem dala od toho uk. 7. občas, ne denně a pak jsme tak postupně nějak přešli na častější - rohlíky, kaše, těstoviny a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
19.10.10 22:40

Ahoj, tak my těstoviny zavedli tak v 8,5 měsíci, tvaroh ještě ne a slyšela jsem trošku až po roce. Jinak do těch skleniček, ať už jde o přesnídávky nebo samotné příkrmy, je tam tvaroh, piškoty, sůl, houby aj. co děti nemohou tak brzo, ale prý tam toho většinou bývá dost málo i když to tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí