Odkdy učit samostatně jíst?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23.10.05 14:33

Odkdy učit samostatně jíst?

Ahojky,
moje malá už přestává být malá a já začínám uvažovat o tom, kdy se takové dítě má začít učit jíst samo. Zatím máme „jenom“ 9 měsíců, ale myslím, že už brzy nastane ten správný čas. Zkoušela jsem u jídla dát jí taky lžičku, ale vůbec si nevšímala misky s jídlem a jenom okousávala lžičku. Možná, že kdyby byla hladová a já ji nekrmila a jenom ji tam nechala s miskou a lžičkou samotnou, tak to zkusí. To by ale asi musela sedět ve vaně (jinak bychom asi měli vymalováno kašičkou).

Moc prosím o radu kdy a jak učit dítě jíst. Má se začínat s kašovitější stravou a nebo třeba s kousky chleba, které si bude brát do ručičky a trefovat se do pusinky?

Předem moc děkuji za rady.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
23.10.05 15:18

Mojí Báře bude 13měsíců a sama jí maximálně malej kousek chleba, kousek okurky, jablka, dětské sušenky, Bebe (klasické), piškoty a teď začala rohlík. A těstoviny. Zbytek dostává ze lžičky nebo jí třeba namazanej chleba kousek ukousnu/utrhnu. Na jídlo z talíře má podle mě ještě čas a já se do toho hrnout taky moc rychle nechci, ono uklízet z koberce omáčky:) Se lžičkou se taky spíš baví tak, že jí okusuje, ale to je podle mě normální. Vím, že někdo tu i psal, že jednu lžičku dostane prtě a druhou krmí. V 9měs máte na nějaké větší samostatné jezení než kousky tužších jídel podle mě čas.
Já bych k tomu měla dotaz, od kdy je vhodné začít dávat jídlo dítěti na klasickém příboru či lžíci? Myslim nekov.
Gabča a Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
23.10.05 16:25

Ahoj,

my už asi 3 týdny snídáme chleba s máslem sami. Namažu slabounce tenký krajíc, rozkrájím na kostičky cca 2×1 cm, u:,–(ím syna do sedačky - máme se stolečkem, před něj položím plastový tácek a na něj max. 3 kostičky. Hrozně ho baví sám se krmit. Když dojí poslední kostku a nedostane ihned další várku, hodí tácek na zem a hrozně se řehní :-) Pokud bych mu dala všechny chlebíčky najednou, rozpatlá je a nenají se. Na závěr ho musím samozřejmě celého umýt, někdy převlíknout a umýt sedačku a podlahu pod ní :-) Jinak samostatně papá dětské sušenky a kuličky vína.

Lasička a Matýsek 10 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
23.10.05 19:26

Ahoj, tak v 9m na samostatne krmeni mate jeste dost casu. Ale uz muzes skusit kousky chleba, ovoce atd. presne jak si psala aby se mimi trefovalo do pusiny, a pak teprv aby se trefovalo do pusiny lzickou. Co si nak tak pamatuju tak starsi dceru sem krmila vice ja nez se krmila sama jeste ve 2l. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí