Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
a proč jí před spaním nekapneš do nosu kapky na uvolnění, aby se jí lépe dýchalo???
Já používám Otrivin pro děti kapky. A přes den po odsátí šplíchám Vincentku (jsou i jiné s mouřskou solí). Když jde ve dne spát, taky kapu Otrivin.
Má pak uvolněný nos, dobře se jí dýchá a hezky usne. A když se v noci vzbudí zase s ucpaným nosem (to ale max. jednou, většinou spí celou noc), mám kapky už nachystané, kapnu a uspím.
Je to určitě lepší, než ji nechat trápit, že nemůže dýchat. Sama bych tak taky neusla, tak proč trápit malou.
Přeji brzké uzdravení,
Zděňka
Ahoj,
nám se taky moc osvědčil Nasivin, ale jinak jsem proti odsávání. Když byl malýmu rok, chytil virózu a museli nás hospitalizovat. Měl hroznou rýmu, tak jsem mu jako vždycky odsávala. Jenomže pokaždé po tom strašně plakal a držel se za ouška. Řekla jsem to primářce a ona mi vysvětlila, že odsávání mění prudce tlak ve zvukovodech a může způsobit i zánět středního ucha. Malého ještě k té viróze bolely z odsávání i ouška. Takže teď pořád kapu a utírám nos. Hodně zdraví a málo rýmy!
Ahojky,
já teda musím říct, že ačkoliv Tadeášek umí už velmi obstojně smrkat, tak odávačku používám - pokud totiž někdy v noci nemůže kvůli plnému nosu spát, tak mu odsaju a stříknu Vincentku, a je klid. Mám takovou tu balonkovou odsávačku, co je u malých miminek naprosto na nic
, ale zase, jak tu někdo píše, nemění tak prudce tlak v uších a hlavně tak od roku ji Tedýsek používal k odsávání sám
.
Rýmě zmar ![]()
Šárka
Ahoj holky, nekde v chytre knize jsem cetla, ze dite je zhruba od 10 (nekde dokonce pisou uz od
mesicu schopno se naucit smrkat, ze na nocnik az nedriv v 18 mesicich, ale smrkat, ze dite se nauci uz pred 1.rokem, akorat ze rodice to vetsinou ani nenapadne zkouset. Docela me to zaujalo, protoze odsavani u nas proste neslo, syn dostaval uplny hystericky zachvaty. A tak kdyz mel asi v 11.mesicich rymu, jsem si vzpomnela na tu kapitolu o smrkani a zkusila mu ukazat, jak se smrka, a predstavte si, ze to fakt normalne zvladl. Technika sice nebyla dokonala, ale neco vzdycky vysmrkal-rozhodne vic nez me se po boji podarilo odsat. Smrkani zdar
Jana
Holky, co si myslíte, má cenu odsávat soplíky 15 měsíčnímu děcku? Bětka má děsnou rýmu, přes den jí tečou z nosíku špagáty, ale jak lehne, budí se co půlhodinku a pochrochtává. Už dlouho jsme jí soplíky neodsávali a nechci ji v noci zbytečně děsit (asi si zase oproti manžovi pro:,–(ím svou), ale myslím že stejně co bysme odsáli, tak zase rychle „nabrečí“ zpátky tím jak bude vyděšená co jí to provádíme. Přes den už občas i smrkne, ale poraďte jak to děláte v noci, odsáváte? Budíte tím děti?Bětka nám už 4. noc profňuká tak 3-4 hodiny a my se pořád nemůžeme dočkat až ji ta děsná rýma přejde… . Včera běhala po bytě od půlnoci do půl čtvrté a měla v podstatě den, do postýlky něchtěla, protože to pro ni znamená, že se jí bude špatně dýchat. O půl čtvrté jsem se už na bdícího manžela naštvala a natvrdo ji nechala uřvat a usoplit v postýlce. Bojím se, že jí tím nočním životem naruší spánkový režim!