Od kdy vajíčko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Odkdy vajíčko?
Ahoj holky malému je 8 měsíců myslíte, že mu můžu dávat celé vajíčko?
Tracy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
AHojky..být tebou začnu žloutkem… já teď občas dám celé,ale vejce máme veeelmi málo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Tracy,
já bych určitě počkala, minimálně s bílkem. Já jsem vajíčka, resp. povařený žloutek, začala dávat později, s bílkem to ještě ani teď nepřeháním.
Radka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vareny zloutek muzes do prikrmu od 6 mesicu (dava se o masozeleniny na stridacku s masem), bilek se zacina pridavat po prvním roce.
Lesina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky moc díky, al eproč s bílkem počkat. Myslím, že žloutek je přece horší, ne? Obsahuje přece cholesterol.
Tracy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tracy, steroly dite potrebuje, proto zloutek nevadi. Neni alergen.
Problemem je cista bilkovina v bilku. Ta muze zpusobit alergickou reakci. Z toho duvodu se miminkum do roku nepodava ani tvaroh.
Lesina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj holky, chtela jsem zitra udelat malymu testoviny se zeleninou ale jak tak koukam tak vejce nemuzem,co? nebo jen ten zloutek, jak jsem tady cetla? kupuju sklenicky tak vubec nevim co smi a co ne ale zitra bych mu chtela udelat doma papani. diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
market.s.87 píše:
ahoj holky, chtela jsem zitra udelat malymu testoviny se zeleninou ale jak tak koukam tak vejce nemuzem,co? nebo jen ten zloutek, jak jsem tady cetla? kupuju sklenicky tak vubec nevim co smi a co ne ale zitra bych mu chtela udelat doma papani. diky
Bílek se doporučuje až po roce. Žloutek jsem dala brzy po zavedení masa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ty joí ja ho jeste nedala vubec a to nam bude 8mesicu ale snad je to v tech sklenickach
tak teda zitra mu tam pridam ten zloutek ![]()
hkac píše:market.s.87 píše:Bílek se doporučuje až po roce. Žloutek jsem dala brzy po zavedení masa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To ale určitě nevadí. Však třeba u Anežky jsem maso zavedla až skoro v roce, ona dřív nechtěla nic jiného než moje MM.
Ten žloutek se doporučuje spíš proto, že jeden den může být bez masa a místo toho masa žloutek. Já dávala žloutek ke květáku nebo k červené čočce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja prave myslela ze bych mu udelala neco jako zapeceny testoviny, neco mu sesmolim, prijde mi totoiz ty sklenicky porad to samy dokola, sice vse papa bez problemu ale spis pro muj pocit ![]()
hkac píše:
To ale určitě nevadí. Však třeba u Anežky jsem maso zavedla až skoro v roce, ona dřív nechtěla nic jiného než moje MM.Ten žloutek se doporučuje spíš proto, že jeden den může být bez masa a místo toho masa žloutek. Já dávala žloutek ke květáku nebo k červené čočce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já zas vařím pořád to samý, měním spíš jen přílohy. A vůbec mi to nevadí, Máje snad taky ne. Ten žloutek dávám vařený (vejce natvrdo a bílek seberu), přijde mi to nejrychlejší úprava a nemusím se bát, že ho málo provařím (jsem v tomhle hodně opatrná).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky to asi nejdriv uvarim, prave at mam taky jistotu ze je to uvareny a jeste otazka
myslis ze mu tam muzu pridat mlety maso?? je to neochuceny takze bez soli ale nevim ![]()
hkac píše:
Já zas vařím pořád to samý, měním spíš jen přílohy. A vůbec mi to nevadí, Máje snad taky ne. Ten žloutek dávám vařený (vejce natvrdo a bílek seberu), přijde mi to nejrychlejší úprava a nemusím se bát, že ho málo provařím (jsem v tomhle hodně opatrná).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesina píše:
Tracy, steroly dite potrebuje, proto zloutek nevadi. Neni alergen.Problemem je cista bilkovina v bilku. Ta muze zpusobit alergickou reakci. Z toho duvodu se miminkum do roku nepodava ani tvaroh.
Lesina
to neni pravda, ja mam dite alergicke jak na bilek tak na zloutek, hodnoty pomerne vysoke a dle nasi alerkolozky by detem do 3 let vubec vejce nedavala jaky je to veliky alergen…
takze za me ne, je to zbytecny..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
market.s.87 píše:
taky to asi nejdriv uvarim, prave at mam taky jistotu ze je to uvareny a jeste otazkamyslis ze mu tam muzu pridat mlety maso?? je to neochuceny takze bez soli ale nevim
hkac píše:
Mleté maso já nevařím skoro vůbec ani nám ostatním, rychle se kazí. Ale jestli máš nějaké čerstvé vlastní (tj sama si ho nameleš a víš, co v něm je), tak proč ne. Já ale nerada pracuju s masem, takže já vařím v papiňáku a porcuju (nejdřív jsem mixovala, teď mačkám vidličkou) až pak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit