Mražená zelenina

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
269
7.1.07 19:25

Mražená zelenina

Maminky, vaříte miminkům příkrmy i z mražené zeleniny? A která značka je nejlepší? Bydlíme na vesnici, v krámečku nemají vždycky zásobu čerstvé zeleniny, tak bych si vždycky při velkém nákupu ve městě nakoupila mraženou do zásoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5555
7.1.07 19:54

Ahoj,
jasně, že teoreticky je lepší vařit z čerstvé, hlavně kvůli vitamínům. Ale na druhou stranu nepoznáš, co v ní vlastně fakt je. A teda aspoň já jsem vařila dloooohu, aby to bylo měkké, takže se asi stejně vyvyřily ty vitamíny…

Na druhou stranu podle mě, když třeba koupíš Bonduelle, nebo jakoukoliv jinou mraženou zeleninu, kterou máš vyzkoušenou (jako že je fakt dobrá, ne šmejd), tak může být kvalitnější, než nabízená čerstvá.
Těžko taky třeba teď seženeš neskleníkovanou a nehhnojenou a tak brokolici, růžičkovou kapustu, špenát, a už vůbec ne z našich zdrojů, spíš dovoz. Takže vlastně pokud nechceš dávat furt jen mrkev a bramboru (vím, že menším dětem to stačí, ale mému prckovi bylo loni touhle dobou třičtvrtě roku), tak ti asi nic jiného nezbyde.
Myslím si, že ta mražená je možná lépe kontrolovaná co do kvality, než čerstvá.

Takže já vařila i z mražené zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
7.1.07 20:50

Ahojky,

určitě bych se mražené zeleniny nebála, i já z ní vařila (vařím) celkem často. Nejčastěji kupuji Bonduel, nebo to i různě míchám - Bonduel plus nějaké jiné druhy, chce si vyzkoušet, které vám budou vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
7.1.07 21:22

Také existuje mražená bio zelenina. Je to myslím Ardo, takové bílé sáčky.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
8.1.07 08:50

v sezone nakupuju cerstvou zeleniny, ale pres zimu mi sama doktorka doporucila pouzivat mrazenou zeleninu, protoze u syrove se zvysuji dusicnany a dalsi veci (vic se hnoji,…) a taky skladovani pred prodejem neni idealni (obcas omrzne,…). Mrazena je kontrolovana a vetsinou se zelenina mrazi jeste v dobe urody. Cili ja pres zimu pouzivammrazenou , nejcasteji od Bonduelle. Taky mam vetsi vyber nez cerstve (fazolky, hrasek, kvetak, brokolice, kukurice, …).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
8.1.07 22:00

Ahojky,
já malýmu taky vařím z mražené zeleniny, používám Bonduelle a Nowaco. Myslím, že je více sledovaná kvůli dusičnanům apod. Jen to nějak nemůžu vymluvit tchýni, která tvrdí, že domácí je nejlepší. Přitom deset metrů od její zahrádky na jaře a na podzim hnojí pole :roll:
Přeji dobré papáníčko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
31.8.07 14:49

Proč ne?

Taky používám mraženou zeleninu ( Bonduelle a Ardo ), jinak mrkev a hrášek mám z naší "bio zahrádky " :-) a ostaní ( kukuřice, fazolky, porcovaný špenát od Ardo, květák ap kupuju už od začátku mražený, jen je potřeba vždy zkontrolovat, jestli v sáčku nejsou ztvrdlé hroudy, což značí špatné skladování .. ale to je známá věc platná i pro dospělé. Sáček vždy promnu… A určitě ta zelenina nebude plná dusičnanů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
22.11.15 18:40

Maminky, jak dlouho vydrží zamražený uvařený příkrm ze zeleniny nebo masa? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
22.11.15 18:50

Dokud ho nesníte :)
Nechávám cca 2 měsíce…Ale myslím, že by měl vydržet i dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.15 19:12

Čerstvá

Ahoj,
radši nakoupit čerstvou. Po cestě z práce atd. Nebo do zásoby takovou, která se nezkazí. Mrkev, okurky, zelí a další vydrží fakt dlouho. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
23.11.15 15:36

@Ráchelia děkuji :), ono když MM vydrží 3 měsíce tak ta zelenina musí asi taky :).
@karel.cerny My zatím jen ochutnáváme, takže třeba řepu uvařím celou a je škoda po dvou lžičkách celý zbytek vyhodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
23.11.15 17:54

@Ester588 Měsíc určitě. To zvládnete spotřebovat i jen v rámci ochutnávání. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
23.11.15 18:52

@Svistice myslím, že stejně budeme muset už pomalu začít přikrmovat, nějak v poslední době vypadá hladově :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí