Soja, klíčky atd.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
629
4.1.07 07:46

Soja,klíčky atd.

Mohu se prosím zeptat zda dáváte dětem sóju a v jaké úpravě? Dále také např klíčky, sezamové semínka atd? Nějak je spařujete nebo je mohu dát přímo do polívky? A tu sóju jak upravit pro 3 leté dítě?Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
4.1.07 09:32

Já se v tomto řídím instinktem. Sója jo, ale sojové maso ne, je v něm příliš mnoho bílkovin. Klíčky (mungo, vojtěška, čočka, před vařením předkličuji fazole) jíme už od doby,co jsem začala s příkrmy a maso máme 5-6× do týdne. Vařím denně obědy pro celou rodinu a manža je bez masa vyřízený a ostatní už taky :roll: Když vařím luštěniny (předklíčené), dávám do hotoé polévky i pár nevařených semínek. Sezam nevím jestli má nějaká negativa, ale běžně ho dáváme do chleba z domácí pekárny. Samotný nám nejede.
Také nám moc chutná předklíčená zelená cibulková nať, kterou přidávám do všeho jídla.
 Radka

• Citovat
  • Upravit
629
4.1.07 09:35

Takže ty klíčky např. čočku koupíte normálně v marketu a dáte do polívky? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.1.07 09:52

Mungo, vojtěšku a cizrnu kupuji většinou naklíčenou v obchodě a čočku zvládám doma. Ono se to dá všechno zvládnout doma, mám v plánu koupit si speciální klíčící misky, ale zatím se nějak nedostávaly finance.

• Citovat
  • Upravit
62
11.2.16 14:06

Skupina o klíčení semínek :-) TADY :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
12.2.17 13:23

Holky, jak dáváte tříletým dítkům klíčky? Upravujete nějak, nebo hned naklíčené čerstvé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
12.2.17 13:52

Ahojky, já každý den klíčím slunečnicová semínka a ty si dávám s malou do ranního smoothie mixu, takže ty jsou čerstvé, jiné zatím neklíčím, jinak luštěniny všechny vařím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
12.2.17 13:54

@Petulka1234 Já pro sebe a manžela klíčím hnědou čočku, cizrnu a pohanku, ale právě nevím, co by na to řeklo tříleté dítko? Jíme to čerstvé do salátů :-) K čemu bych to dítku mohla dát? Do pomazánky, kaše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
12.2.17 13:56

@Salorka Cizrnu, a jíš ji čerstvou, myslím neuvařenou? ptám se proto, protože nedávno jsem si jí poprvé naklíčila, malé jsem ji uvařila a sobě čerstvou a můžu ti říct, že mě to moc nedělalo dobře a ani mi to moc nechutnalo za čerstva, vadila mi tam tam syrovost cizrny a také jsem si i něco vyčetla, že se má uvařit, kvůli toxinům, co myslíš, že je na tom pravdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
12.2.17 13:59

A s tvou otázkou ti nepomůžu, protože vůbec nevím, co by to udělalo s tvým dítětem, jestli by mu to vůbec chutnalo a navíc bych se bála i té syrovosti…
Jinak z cizrny ráda dělám hummus a ten mi malá sní, tak možná i tvé dítko, jen cizrnu na hummus vařím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
12.2.17 13:59

Radši už :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
12.2.17 14:01

@Petulka1234 Jojo, červstvou, ale je pravda, že ji i dávám naklíčenou do polévek, ale chutná mi i za čerstva :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
12.2.17 14:05

@Salorka V to případě klobouk dolů, že ti chutná syrová :D :lol: Já radši vařenou :)
Ted jsem si vzpomněla, že jsem klíčila jeden čas do snídaně mě a malé pohanku a vojtěšku, ale nějak se mi to ustálilo na slunečnici. A jeden čas jsem si klíčila i mungo fazolky, ale tam mě vadila zase ta chut fazolčí syrovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
12.2.17 14:05

A už dlouho klíčíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
12.2.17 14:32

@Petulka1234 Dlouho ne, dva tři roky :-) Ale vždy nárazově, ne pravidelně, vždy podle chuti :-) Co ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí