jak zastavit laktaci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jak zastavit laktaci?
mám docela problémy s prsem snažila jsem se kojit co nejdýl to šlo,ale už to opravdu dál nejde.každý týden beru kapky na rozehnaní zatvrdlého prsa,které bolí … kdo měl zánět určitě ví o jakou bolest jde,ani malý to není schopný vytahat a hrozně u toho pláče
a tak jsem se po velkém trápení a moři slz rozhodla to naše trápení ukončit ![]()
začali jsme už dokrmovat před třemi týdny z flašky nutrilon,protože mám málo mléka a malý neprospíval a teď už se mu moc ani tahat z prsa nechce a já odstříkám dost málo ![]()
vím,že mě spousta z vás odsoudí,že jsem nemožná,ale já ty kapky beru dost často a to mlíko které odstříkám v době kapek stejně malému nedávám bojím se,že by se mu něco mohlo stát,je tam napsáno že při kojení by se neměly užívat ![]()
prosím poraďte jak zastavit laktaci.prý jsou na to nějaké léky,ale má dr.bude ordinovat až 27.12.
děkuji za pomoc Lucie
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podivej se o dve diskuse pod tu svoji - je o odstaveni.
Fakt neni nutne, aby ma hlavni strane byly dve totozne dikuse.
Jinak v tvem pripade si myslim, ze zadne leky nepotrebujes. Proste prestan odstrikavat a malemu nabizej kojeni jen pri plnych prsou. Postupne se ti prsa prestanou nalevat a bude po kojeni.
Jeste by se dalo kojeni zachranit pomoci laktacni poradkyne, jsou to zeny, ktere umi poradit a pomoci s kojenim.
Ale to zminuji jen jako dalsi moznost, ne jako to, co musis udelat, protoze jen kojeni z tebe dobrou mamu nedela. Tak nemusis mit vycitky a tady te za UM rozhodne nikdo neodsoudi.
Lesina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
radu pro tebe nemam, protoze jsem takove potize nemela.Jen se budu snazit te povzbudit, aby ses necitila jako spatna matka. To si nesmis nikdy pripoustet a rikat! To se jen clovek zacne propadat do deprese a to neni ta spravna cesta. Vsechno prejde a je to lepsi.
Mozna najdi ve svem okoli, nektereho doktora, ktery zastupuje toho tveho. Mohla bych ti pomoct pouze tim zpusobem, ze kdyby jsi mi napsala (nebo zavolala) jmeno lekare muzu zjistit kdo ho zastupuje a dat ti na nej kontakt.
Nebudu ti radit masirovat to vis urcite sama a je to bolest, kterou jsem si ze zacatku ani sama nedokazala zpusobit, ale to bylo na zacatku meho kojeni......
tak nebud smutna musis byt vesela pro sveho drobecka!
Kac (tel 596 307 121)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucie77: určitě tě nikdo neodsoudí.. Já sama také postupně přestala kojit - první 3,5m, druhé 2m a třetí asi 1,5měsíc - sice jsem neměla takové problémy jako ty, byly trochu jinačí… ale stačilo to na ukončení..
Jo a asi jsem si našla „špatnou“ laktační poradkyni, ale ta mi nebyla schopná ani poradit - takže jim ani moc nevěřím…
Naštěstí jsem laktaci nějak speciálně zastavovat nemusela, postupně jsem kojení nahradila UM - prostě postupně to samo skončilo… Ale jinak jsou snad nějaké prášky, které by ti předepsal dr. - nevím, zkus lékaře - oni budou vědět…
Tak držím palce -
Věra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky to potřebné napsaly,já jen dodám…píšeš,že máš problémy s prsem,co tak kojit jen z jednoho…je celkem dost maminek (a já byla jednou z nich) které odkojí jen s jedním…jde to je to plnohodnotné kojení.
Bolavé a přeplněné prsy nevydojuj
,jen odstříkni to na začátku…zkus je chladit třeba tvarohem…
A jinak,na zastavení laktace opravdu dobře zabírá homeopatikum Ricinus Comunnis v potenci (to musíš uvést při koupi v lekárně) 30CH
Stačí 3-5× denně 3 kuličky nechat rozplynout pod jazykem,před a po nejíst a nepít tak 20minut…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Amazonko tak je dobrý nápad
abych pravdu řekla vůbec mi to nedošlo že mám jedno prso v pohodě tak já teda zkusím krmit z jednoho
aspoň nějaké to mlíčko ode me bude mít když stejně dokrmujeme díky za radu a za povzbuzení vám všem
Lesino atobě se omlouvám netušila jsem že je tady stejná diskuze,ale stejně jsem ji nenašla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me se neomlouvej
Ono je tu stejnych diskusi snad milion, ale tahle visi primo pod tou tvoji:
http://emimino.cz/modules.php?…
A ty obdobne najdes snadno - staci tady:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
zadat odstaveni (odstavení) nebo ukončení laktace (ukonceni laktace). Na diakritice zalezi.
A ver mi, ze kojeni z nikoho dobrou nebo spatnou mamu vazne nedela.
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit