Odkud je "Černá kočka Mína..."?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4683
11.5.14 23:52

Odkud je "Černá kočka Mína..."?

Ráda bych se dopátrala knížky básniček (názvu a autora), ze které je básnička začínající „Černá kočka Mína, jela z Bohumína, jela expres rychlíkem, v lodním koši velikém…“, končí to, že jela do Kolína. Jsem přesvědčená, i když si tím nejsem stoprocentně jistá, že ve stejné knížce je i básnička „Psí S. O.S.“. Knížku jsem měli doma, když jsem byla malá, mohla vyjít tak před 25 lety.
Předem děkuju za pomoc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4918
12.5.14 00:17
@Kauree píše:
Ráda bych se dopátrala knížky básniček (názvu a autora), ze které je básnička začínající „Černá kočka Mína, jela z Bohumína, jela expres rychlíkem, v lodním koši velikém…“, končí to, že jela do Kolína. Jsem přesvědčená, i když si tím nejsem stoprocentně jistá, že ve stejné knížce je i básnička „Psí S. O.S.“. Knížku jsem měli doma, když jsem byla malá, mohla vyjít tak před 25 lety.
Předem děkuju za pomoc ;)

Autor je Josef Hanzlík, zde jsou jeho básnické sbírky, ale z které to je neporadím :nevim: :
1961 Lampa
1962 Bludný kámen
1963 Země za Paříží
1963 Stříbrné oči
1964 Černý kolotoč
1966 Úzkost
1967 Potlesk pro Herodesa
1972 Krajina Eufórie
1981 Požár babylonské věže
1986 Ikaros existoval
1990 Kde je ona hvězda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
12.5.14 00:43

@BAZÁREK ANGIE jsi skvělá! :dance: zagooglila jsem a myslím, že knížka se jmenovala Pimpilim Pampam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
12.5.14 01:35

Tak je to opravdu ona - Pimpilim Pampam, už jí mám v antikvariátě objednanou :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
12.5.14 13:25

Tak to jsem ráda, že jsem ti s tím trošku pomohla…i když tuhle dětskou sbírku neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí