Pot, slzy a naděje

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
682
11.5.14 18:12

Pot slzy a naděje

Asi s tím tématém přicházím pozdě, ale já se na tenhle dokument dívám až ted. Co si o tom jako maminky myslíte? Mě ty děti nepřijdou tak přesvědčený, že tu činnost chtějí dělat tak jako rodiče. Hlavně teda ta malá herečka. Té je mi hodně líto :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lizzi
11.5.14 18:36

Je mi líto všech dětí, které nějakým způsobem platí za to, že jejich rodiče mají neuskutečněné sny a přenáší své aspirace na děti.. na tohle jsem alergická.. my máme s manželem oba vysokou školu, ale pokud náš syn bude chtít být automechanik, truhlář nebo chirurg, tak máme v plánu nechat to na něm. Ale čas samozřejmě ukáže..

• Citovat
  • Upravit
12681
11.5.14 18:45

@Tečička viděla jsem jeden díl a taky mám ten pocit, že ty děti spíš trpí, moc se ani nevyjadřují, hodně za ně mluví rodič-ona chce, ona dokáže. Doufám, že moje děti budou průměrný a nebudou mít žádný extra talent. Nerada by jsem je d něčeho tlačila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.5.14 18:50

Nesleduju pravidelně, viděla jsem asi 2 díly… ale té holčiny „herečky“ je mi taky líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
11.5.14 19:11

@Tečička
Herečka mi přijde děsně znuděná, asi má toho plný kecky (a v takovým věku!), protože pořád někde něco, nemá čas „na sebe“ ani na kamarády.
Malý houslista mi přijde, že je taky nucený.
Tenistka je evidentně dcera zbohatlíků (viz třeba věta o tom, že má nejlepší lyže na lyžáku), ale taky je to vidět v tom kolik do ní dávají přes ten tenis.
Krasobruslařka mi nepřijde špatná. Ani co se týče toho, že ji to baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
11.5.14 19:33

Ta hranice je hrozně tenká, holky. Já jsem jako dítě hrála nádherně na klavír a když mě to v deseti letech přestalo bavit, rodiče mě nenutili. Celý život jim to zazlívám, že mě u toho nepodrželi. :-( Moje dítě tráví 4× týdně 4 hodiny denně na tréninku sportu, který dělá. Nemá nijak extra talent, ale opravdu jí to baví. Když někde řeknu, že trénuje tak moc, tak se na mě taky koukají skrz prsty, že do toho dítě nutím, že nemá žádný volný čas atd., i když to není vůbec pravda - pokud bude chtít skončit, budu jedině ráda, jelikož ten čas chybí potom i nám jako rodině.

Nicméně herečka Nami mi přijde opravdu znuděná, maminka jí věnuje veškerý svůj volný čas a to je 1000% chyba. I děti potřebují občas vypnout a myslím, že zrovna v herectví holce nic moc neuteče…

Ale opět píšu, ta hranice je opravdu hrozně tenká. Nechci proto soudit ani maminku Nami, ve skutečnosti to nemusí být tak horké, pořád je to jen sestřih, aby zaujal především diváky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.14 19:33
@Pipet píše:
Nesleduju pravidelně, viděla jsem asi 2 díly… ale té holčiny „herečky“ je mi taky líto.

Naprosto souhlasim, tam je videt jak ji maminka do všeho tlaci :zed: a uz vidi dceru jak dokaze to co ona ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
11.5.14 19:39

@Tečička ahoj, díky za tip, už koukám na první díl.. Po deseti minutách je mi jasný, že maminka malé „star“ si kompenzuje nějaký svůj problém, evidentně má velkou potřebu ovládat a kontrolovat život své dcery - asi jí to dává pocit důležitosti. Ona taky nemohla dělat, to co chtěla, tak jí přijde normální, že svou dceru taky do něčeho tlačí. Holky je mi strašně moc líto.. Měla jsem spolužačku, byla na tom podobně. Talent - hudebka, latinskoamerické tance, každý den něco a ani chvilka na „dětství“. Nikam jí nepouštěli, když už, chovala se jak utržená ze řetězu.. Skončila ve druháku na tvrdých drogách :( Nesnáším, když si rodiče plní svoje sny skrze své děti, které by možná chtěly dělat úplně něco jiného. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
11.5.14 19:41

@Loll souhlasím

My taky vedeme děti ke sportu, oba /5 a 9 let/ jezdí závody na kolech. Jsou chvíle kdy je to nebaví, nechce se jim trénovat, nechce se jim brzy ráno vstávat a strávit sobotu někde na závodech. Ale když pak řekneme, dobře necháme toho, tak nechtějí.

Sama jsem začala hrát na flétnu, a když mě to nebavilo, tak jsem toho nechala. Dodnes mě mrzí, že mě u toho nepodrželi.

Dokument se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
11.5.14 19:47

Kdy a kde to davaji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
11.5.14 19:49

@alexxa http://www. ceskatelevize. cz/porady/10519016855-pot-slzy-a-nadeje/213522160150001-bez-prace-nejsou-kolace/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
11.5.14 19:51

@Anet13 Dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
11.5.14 20:05

Je to opravdu těžké. Je škoda zahodit něco jen proto, že se mi ted zrovna něco nechce, ale u té herečky se jí někdo neptá jestli to vlastně chce dělat. Vypadá, že by jí bavily koně, ale na ty může v jeden jediný volný den co má. Myslim si, že akorát vyhoří. Ten boxer mi přijde, že to dělat chce a tenistka je taková mezi. Říká, že chce, ale nevím jestli je to z její hlavy,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
11.5.14 22:55

Ta herečka je divná - dělá jakoby nic, matka se může přetrhnout. Přijde mi, že tím docela pohrdá. Asi ví, že šancí má mnoho (protože když asi nevyjde jedna, tak maminka nachystá další)
Mladý houslista je docela chytrý kluk. Nevím, jestli je dobře nebo špatně, že se nenechá zotročit houslema.
Boxeři jsou „normální kluci“, i když mám pocit, že někteří romského původu. Nepřijde mi, že by nějak trénoval, soustředili se před výkonem, místo toho tam dělají blbosti. Možná ještě nemají to uvědomění.
Krasobruslařka Petra na mě působí docela dobrým dojmem- Nevěří si, myslí si, že spadne, což ji docela chápu, protože ona to není radost padat na tvrdý led. Ale přišlo mi, že nevěděli, co tam dát nebo to nemá žádnou „pointu“ (mám za to, že její „příběh“ tady už skončil).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
13.5.14 14:07

Tak ja jsem zkoukla dil o boxerech, herecce a tenistce. Ta herecka by podle mne radeji delala spoustu jinych veci nez to, co ji matka nuti delat. rekla bych, ze matka si plni sen a zene dceru tam, kam ona nechce.
Tenistka na me pusobila jako"sprtka co breci kvuli horsi znamce nez 1". Urcite je sikovna, ale nevim no. Pusobila na me… nevimjak to rict. Ti boxeri byli v celku normalni a urcite Romskyho puvodu i ten jejich trener. Byli sympaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí