Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neporadim. Ale temhle teplomerum neverim. Taky jsme jeden cas meli, ale nemeril presne. Pouzivam jen digitalni.
Digitálním moc nevěřím. Měli jsme, rozdíl klidně jeden stupeň oproti klasickému, v rozmezí pár minut měřil úplně jiné hodnoty. Teď už používám jenom obyč
Teplota se nejpřesněji měří v konečníku, neovlivňuje to vedro, ale prostě je to nejpřesnější. Tak měř tam a nemusíš řešit rozdíly. Nemusí to být chyba teploměru.
Několik doktoru mi nezávisle potvrdilo, že nejspolehlivější je rychlobezka (stará rtutova, nebo dnes už plní necim jiným, nemůžu si teď vubec vzpomenout). Jinak mám i digitální a bezkontaktní a oba merej blbě a jsou schopny nahlásit absolutně různé teploty… na rychlobezku spoléhám
Mám dotaz zda se stalo někomu něco podobného. Dcerka od včerejška teplotuje 3r, necim zda je to tím vedrem či ne. Máme doma digitální teploměr, který v ousku vždy naměřil teplotu totoznou s teplotou v zadečku. Od včerejška nevím jaké teplotě věřit. V zadečku ma 38,4 po odectu v ousku 36,9. Nechápu to. Neví zda to teplo dokáže nějak ovlivnit rektalni teplotu? Měli jsem digitální teploměr dva, ten první byl úplně k prdu ale tenhle se nikdy nespletl a v ousku naměřil to co v konečníku. Nestalo se někomu něco podobného? Nevím jak si to vysvětlit. Děkuji moc