Odlišná výchova kluků a holek?

6
12.6.18 15:13

Odlišná výchova kluků a holek?

Občas zaslechnu názor, že holky jsou vychovávány přísněji, než kluci. Máte takovou zkušenost? Vychovávali Vás rodiče výrazně odlišně od Vašeho sourozence opačného pohlaví, případně znáte takový případ ze svého okolí?

Já mám starší sestru a nepřijde mi, že bych byl vychováván nějak zvlášť odlišně, nebo že by se v přísnosti uplatňoval dvojí metr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20767
12.6.18 15:15

Mám dva bratry a nemyslím si, že by byl rozdíl. Nejpřísněji byl vychováván první syn, pak to máma asi vzdala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21340
12.6.18 15:16
@radkka píše:
Mám dva bratry a nemyslím si, že by byl rozdíl. Nejpřísněji byl vychováván první syn, pak to máma asi vzdala :lol:

My máme holku, kluka, holku a je to fakt, člověk to omele a to co projde třetímu dítěti by nikdy neprošlo prvnímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
12.6.18 15:20
@KalamityJohn píše:
My máme holku, kluka, holku a je to fakt, člověk to omele a to co projde třetímu dítěti by nikdy neprošlo prvnímu.

Tak to asi bývá :kytka: Brácha si vždycky stěžuje, že on musel být ještě v osmnácti doma v jedenáct, ale mladší brácha v osmnácti už klidně mohl přitáhnout ve tři ráno a já? To už máma byla ráda, že jsem vůbec přišla :oops: :mrgreen: A já jí říkala, že se bojím jít z hospody sama ve tmě, takže tam čekám až se rozední :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
12.6.18 15:20

Mam dceru a syna a pravda, ze kazdeho vychovavam jinak - syna vedu k tomu, aby byl gentleman a na nej jsem prisnejsi a mam vyssi naroky :think:
U dcery ta vychova tak nejak plyne sama - mozna je to dane tim, ze je vcelku rozumna, tam jen jednou za cas zkrotim ten jeji temperament, kdyz ma pocit, ze by mohla byt na koni :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
12.6.18 15:34

@argonaut je to rodina od rodiny. Měla jsem kamarádku, kde bratr mohl úplně všechno, ona nic. Samozřejmostí tam bylo, ze domácí práce dělala jen ona, bratr ne, však přece ženská práce. Ten rozdíl tam byl do očí. Ale doufám, že takových rodin je míň a míň.

• Citovat
  • Upravit
15503
12.6.18 15:41

Tak trochu mám pocit, že se na kluky kladou menší nároky. Kluk může víc zlobit, je to přece normální, může mít špatný známky, na kluka jsou přece i čtyřky dobrý, kluk si nemusí umět zavázat boty, ješte v první třídě atd. Ale možná mám kolem sebe jen určitý typ lidí, kteří takto vnímají výchovu kluků, nechci globalizovat, že je to tak všude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.18 15:43

Ano, mam mladsiho brachu a vidim rozdil :cert: v puberte jsem to nasim mela za zle, dnes uz dobry 8)

Ale u nas to bylo souhrou vice faktoru, ja byla knihomol, bracha rostak. Navic, kdyz se neco stalo, ja nahodila vyraz ublizene srny, to nase jeste vic nastvalo. Bracha kdyz neco vyvedl, dokazal to vzdy nejak zlehcit srandou :mrgreen:

Ale pamatuju si od babicky jedno. Holka musi byt vzdycky zodpovednejsi, protoze kdyz neni, dopadne to na ni tvrdeji nez na toho kluka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.18 15:46

Jako starší sourozenec jsem musela mít všechno hotové, 3 z písemky byla nemyslitelná, na základce jsem mohla ven s kamarády jen párkrát týdně…mladší sestra (16) téměř propadá, nikoho to netankuje :nevim: domů si chodí jak chce…
Přítel měl hodně benevolentní výchovu protože jeho matka ho měla v 19ti., takže to že v 11ti přišel domů se sestřenicí namol a od 14ti kouří je u nich normální.. :nevim: to samé jeho bratr (10) má přjít v 5, ještě v 7 není doma a všichni v pohodě že přijde dýl a co.. :nevim:

prosím anonymně nechci aby někdo věděl že tu píšu o jeho rodině :oops: :)

• Citovat
  • Upravit
Huk
620
12.6.18 15:49

Můj mladší brácha byl babiččin a tetin mazánek, i doma mu prošlo víc než mně. Ale v dospělosti se ukázalo, že mu to spíš uškodilo. Je z něj flákač, netáhlo a tak trochu loser.
V okolí to vidím pořád, maminky umetají synům cestu, holčičky musí doma pomáhat, v kuchyni, s prádlem, mladším sourozencem, atd. Chlapečci nemusí. Prostě vyrůstá další generace týpků, kteří přijdou „děsně unavení“ z práce dom, hodí nohy na stůl a ženská starej se. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.18 15:53

Nechci bagatelizovat, ale mám pocit, že to je časté. Klukům se víc odpoustí, protože „to je prostě kluk“. Vždyť to je už u miminek, kdy se mávne rukou, že kluci jsou línější. Víc náchylní na bříško a další. Bohužel jsem se s tím setkala i u doktorů, kdy syn byl výrazně pozadu a doktorka mi řekla něco v tom smyslu, že to je „prostě kluk“ a proč to řeším, kluci jsou pomalejší a u holky by to už dávno řešila.
Jsem učitelka z učitelské rodiny a u kluků vídám ještě ve vyšších ročnících, že maminka jim chystá tašku, všechno jim tam naskládá a kluci ani nevědí, co nesou. I častěji je maminky obhajují - náš by to nikdy neudělal, náš je ještě malý, on to tak nemyslel. Víc jim umetají cestičku. U holek to maminky spíš řeší.
V neposlední řadě se mi nikdy nestalo, že by za holku psala úkoly. U kluků se mi to stává pravidelně.
Jasně, že to je rodina od rodiny, ale vychází to z dřívější doby, kdy byli kluci žádanější. Vidím to na babičce, která na moje syny trpí, ale rozmazluje je tak, jak nikoho jiného. Prostě kluci jsou páni.
Prosím nechat anonym kvůli práci.

• Citovat
  • Upravit
21593
12.6.18 15:57
@argonaut píše:
Občas zaslechnu názor, že holky jsou vychovávány přísněji, než kluci. Máte takovou zkušenost? Vychovávali Vás rodiče výrazně odlišně od Vašeho sourozence opačného pohlaví, případně znáte takový případ ze svého okolí?Já mám starší sestru a nepřijde mi, že bych byl vychováván nějak zvlášť odlišně, nebo že by se v přísnosti uplatňoval dvojí metr.

no u nas urcite byl.

Zatim co ja musela pomahat v domacnosti uz nekdy od 6let, bratrovi se tolerovalo, ze nedela absolutne nic do prakticky dospeleho veku. Taky mu bylo vice mene tolerovane to, ze je sprosty jako dlazdic, nadaval mame do krav a jak se choval ke mne, o tom radsi pomlcim. Sice dostal obcas za to sprdaka, ze takto se s matkou nemluvi, ale opravdu nejake nasledky z toho nemel.

Jinak, bylo taky systematicky prehlizeno, ze dela nonstop naschvaly, ale tam mohly hrat roli i jine faktory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.18 16:01

Blbost. Nejpřísněji je dle mě vychováváno první dítě. Manžel má ještě bráchu a sestru, ta je nejmladší a ta se vychovává už nějak sama. Oni dva měli přísnou výchovu. Já mám mladší sestru a já měla oproti ní vojnu :lol:

• Citovat
  • Upravit
13048
12.6.18 16:06

Já sourozence nemám, ale většina chlapeckých sourozenců mých kamarádek nemuselo doma vůbec nic kromě úklidu vlastního pokoje a i tam jim bylo tolerováno více(vždyť je to kluk ne), zatímco ony makaly.
Stejně tak jim byly tolerovány i větší výstřelky. Je to přece kluk, to má ještě nárok(ve více než 20).
Jo a pro moji babičku jsou holky méně než kluci. Její matka to měla taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
12.6.18 16:09

Já mám mladšího bráchu a ja si jako zažila takovou přísnější výchovu a asi i víc práce doma. Ale bylo to dáno taky tím, že brácha je úplně jiná povaha a než byl větší, tak naší zrušili hospodářství. Ale myslím si, nebo v to aspoň doufám :lol:, že nás vychovali úměrně tomu, co v životě potřebujeme. Mama říká, že na mne si to vyzkoušeli a u bráchy už mohli polevit :lol: Akorát nas nenaučili pořádku :lol:
U svých dětí nevím, mám dva kluky, ale i tak už jsou teď každý jiný a na každého se musí prostě jinak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML