Manžela více zapojit do výchovy dětí

Anonymní
6.6.18 13:15

Manžela více zapojit do výchovy dětí

Chci toho po manželovi moc, když mu říkám, že potřeba aby se více věnoval svým třem klukům (13,11,2)??? Od malička byla víceméně výchova na mě, protože byl přes týden v práci. Nyní je ale každý den doma a chodí do práce odpo na noc. Kolikrát mají kluci průšvihy ve škole nebo že tu něco provedou v sousedství a vše musím řešit já. Kluci potřebují tátu který to s nima umí, a ne takového který má problém s nima mluvit alespoň 10 minut denně než odejde do práce. Máte to taky některá s Vás, že veškerá výchova a péče o domácnost je na Vás a manžel chodí do práce, aby vydělával? Nechci rady typu pryč od něho, protože sama se třema klukama těžko najdu nějakého jiného.
Když přijdou ze školy a řekne jim že mají jít něco udělat, místo hezkého pozdravu a pokecáním jak se mají, tak se pak diví, že s ním moc nechtějí ani mluvit, natož to jít udělat. Když někde něco provedou a ten dotyčný to řekne manželovi a ten jediný co udělá tak je pohaní že jsou nenormální a zmetci.
Dnes jsem mu řekla, že jediný co po něm chci aby se jím víc věnoval a chválil je, když mu pomáhají, tak mi řekl, že je furt jenom bráním. Přitom mu pomáhají betonovat, stavět dřevník, vysávají, uklízí myčku, nádobí. Za to jim ale ani nepoděkuje a naopak, když to nedělají celý den a utečou pak na TV tak dělají h..no.
Prostě ho tak nějak neberou a pak ho ani neposlechnou a to musím nastoupit já a donutit je to udělat… :nevim: :nevim:
Jak mám k tomu přistupovat já a co byste udělaly na mém místě??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3739
6.6.18 13:27

Co by za to jiný chlap dal, mít tři kluky se kterýma se v domě vyřádí. Ale vztahy se musejí budovat. A jestli dlouho byl mimo tím že pracoval tak teď prostě s nima fakt zacházet neumí a volí tu nejjednodušší cestu. :nevim:
Možná mu neříkej co udělal špatně, ale ukazuj mu jaká je ta správná metoda. Ahoj, jak ses měl ve škole? co bylo k obědu? nemáš nějaké úkoly? nepotřebuješ s něčím do školy pomoct? Půjdeme si spolu začutat chvíli do balonu a pak nasekáme to dřevo…nekritizovat ale ukazovat správnou cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
6.6.18 13:27

Nepořizovala bych si s takovým otcem tolik dětí. :nevim: Asi to není po těch letech velké překvapení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
6.6.18 13:31

Asi má zajetý model, který zažil doma, ne? Jaký má manžel vztah se svým tátou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2700
6.6.18 13:34

Já se spíš divim, že to řešíš až ted, když už máš kluky tak velké? Radu nemam, ale muj otec byl něco podobného, hodně byl v práci nebo se věnoval svým koníčků, hodně nám dával úkoly, co máme doma udělat, byl dost autoritativní. V pubertě to dost drhlo, ale celkově máme v dospělosti hezký vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
6.6.18 13:39

A takhle to bylo vždycky? Není třeba moc unavený? Krize středního věku, vyhoření? Píšeš, že byl pořád v práci a teď dělá noční, to člověka úplně vysaje.
Pokud to prostě tak má, třeba model od jeho rodičů, tak s tím asi nic moc neuděláš, pokud on sám nebude chtít.
Uživí vás aspoň slušně?
On ti nikdo moc neporadí, není co. Odejít je asi nesmysl, takže si prostě s klukama žít svůj život a od něj moc nečekat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML